پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۹۸۱۰
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از تلاش برای احیای بازار تاریخی اردبیل خبر داد و گفت: مرمت و احیای سرای وکیل بازار تاریخی اردبیل هفته دولت امسال تکمیل می شود.

شعار سالمنصور عالیقدر افزود: عملیات مرمت، حفاظت و احیای بخش های مختلف بازار تاریخی اردبیل به صورت مستمر در جریان است و در این مجموعه با هشت هکتار یکی از کارگاه های فعال مرمت و بازسازی دایر است و در دهه های اخیر نیز اقدامات زیادی انجام شده است.

وی از جمله اقدامات را مرمت و بهسازی راسته علافان، کفاشان، قیصریه، سرای انجیرلو و راسته بازار خشکبار فروشان ذکر کرد

عالیقدر اظهار کرد: علاوه بر این سال گذشته راسته بازار چاقوسازان نیز مرمت شد و امسال نیز مرمت سرای وکیل در دستور کار است.

او افزود: مرمت و احیای سرای امام جمعه نیز در اولویت میراث فرهنگی است و امسال حداقل مرمت اضطراری این بخش از بازار عملیاتی می شود.

وی گفت: با هدف مرمت و حفاظت از بازار ضروری است خود بازاریان نیز مشارکت جدی و فعال داشته باشند.

او با اشاره به نیاز احداث پارکینگ در مجاورت بازار تاریخی تشریح کرد: احداث پارکینگ و معابر شهری به تنهایی در حوزه میراث فرهنگی نیست و نیازمند همکاری برخی نهادهای اجرایی هستیم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز خواستار فعال سازی کمیته صنفی حفاظت، احیا و مرمت بازار تاریخی اردبیل شد و گفت: این کمیته می تواند نظرات مشورتی خود در خصوص احیا و مرمت بازار را ارائه دهد.

نادر فلاحی با اشاره به اینکه مرحله اول نظارت بر بازار نیز می تواند با مشارکت این کمیته عملیاتی شود، افزود: کمیته صنفی می تواند نظرات مشورتی در زمینه مجوزها و استعلام های بازاریان ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه بازار تاریخی اردبیل یکی از آثار شاخص تاریخی و فرهنگی استان است، اضافه کرد: کارکرد این مجموعه صرفا بازرگانی و تجاری نیست و در کنار آن کارکرد تاریخی و فرهنگی بازار را نمی توان منکر شد.

او با تاکید به اهمیت بازار تاریخی اردبیل خواستار مشارکت خود بازاریان در حل مشکلات آن شد و افزود: کارگروه ساماندهی بازار تاریخی نیز مجددا فعال می شود.

فلاحی با تاکید به اینکه بازار تاریخی یکی از شاخصه های رونق گردشگری شهر اردبیل است، خواستار فرهنگ سازی برای ممانعت از تعطیلی بازار در ایام تعطیل شد.

او گفت: انتظار می رود بازار به یکی از جاذبه های شاخص گردشگری استان تبدیل شود.

مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه و یا راسته بازار، شامل تیمچه‌ها، منازل، مسجد و حمام است که عمارت تاریخی کنونی از مجموعه آثار به جا مانده برای دوره سلجوقی، صفوی و زندیه است.

این بنای تاریخی در تاریخ 27 مرداد 1364 با شماره ثبت 1690 به ثبت ملی رسیده است.

منابع موجود از سده چهارم هجری قمری بازار اردبیل را به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، تشریح کرده‌اند. این بازار تاریخی در سده‌های 7 و 8 رونق زیادی داشته است، هرچند رونق اصلی آن مربوط به عصر صفوی است. مجموعه فعلی بازار شناساننده‌ی آثاری از عهد صفویه و قاجاریه است. این مجموعه مملو از طاق‌هایی به شکل جناغ و گنبدهایی ساده است. پهنای طاق نمای حجره‌ها به طور میانگین 3 متر و قطر ستون‌های طاق‌ها حدود 80 سانتی متر است. نور و فروغ این بازار از طریق شکاف‌های تعبیه شده در حفاظ‌های گنبدی فراهم شده که زیبایی بی نظیری را به فضای درونی بازار بخشیده است. با اینکه زمان زیادی از احداث این مجموعه گذشته است، اما همچنان این بازار به عنوان بازار اصلی اهالی شهر اردبیل محسوب می‌شود. این بازار محل عرضه‌ی انواع صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغاتی‌های اردبیل است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی ، تاریخ انتشار 31اردیبهشت97، کدمطلب: 82921484 ، www.irna.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین