پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 16
کد خبر: ۱۳۹۴۰۳
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۶

چرایی کاربردی‌سازی علوم انسانی

گفتمان غالب درباره علوم انسانی در ایران این است که این علوم سودمند، کارآمد و کاربردی نیستند. استدلال این گفتمان این است که این همه مشکلات و بحران درجامعه داریم. بنیان های متافیزیکی این علوم غربی است. این علوم سکولار و از دل جامعه ما بیرون نیامده است.
شعار سال : گفتمان غالب درباره علوم انسانی در ایران این است که این علوم سودمند، کارآمد و کاربردی نیستند. استدلال این گفتمان این است که این همه مشکلات و بحران درجامعه داریم. بنیان های متافیزیکی این علوم غربی است. این علوم سکولار و از دل جامعه ما بیرون نیامده است؛ فرض کنیم این علوم سکولار است. چه ربطی به کارآمدی دارد؟ مگر داروسازی ایرانی است؟ هیچ کجا و لحظه ای از تاریخ وجود ندارد که شرط استفاده از علم سازگاری مبانی متافیزیکی یک علم باشد. نه تنها اینگونه نیست بلکه عکس آن است. کارآمدی علوم انسانی برای جامعه معاصر بوروکراسی، دیوان سالاری، نظام اداری و نظم نوین انسانی و اجتماعی است. علم انسانی ـ اجتماعی در ایران معاصر بیش از علوم پزشکی و مهندسی کاربردی است. مردم عمیقاً این را پذیرفته اند که ارزشمندترین شاخه معرفت، معرفت انسانی و اجتماعی معاصر است و برای همین برایش پول می دهند. برای همین مردم ایران هزاران میلیارد بودجه از سفره یشان خرج دانشگاه های آزاد و پیام نور می کنند.

صوت این گفتمان را اینجا دنبال کنید.

این سخنرانی 19 خرداد 1394، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایراد شده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار:2 تیر 1394 ، کدخبر: 2785850 ،www.mehrnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین