پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 26
کد خبر: ۱۴۴۷۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۲۵
درپی افزایش قیمت محصولات پلاستیکی در بازار مصرف، رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پلاستیک گفت: پتروشیمی‌ها مواد اولیه را به جای عرضه در بازار داخلی به صادر می‌کنند که باعث کمبود مواد اولیه افزایش دو تا سه برابری قیمت شده است.

شعارسال: یکی از صنوفی که کسب‌وکار آن ارتباط تنگاتنگی با دیگر صنوف و فعالیت‌های صنعتی دارد، صنف تولید محصولات پلاستیکی و نایلونی است، محصولات این صنف در صنایع مختلف قطعات ریزودرشتی دارد که به‌عنوان محصول اصلی یا محصولات واسطه مورد استفاده قرار می‌گیرد، این صنف برای تولید باید مواد اولیه خود را از طریق پتروشیمی‌ها که در حال حاضر به‌عنوان یکی از محل‌های تأمین ارز کشور از آن‌ها یاد می‌شود، تأمین کنند که ارزآوری پتروشیمی‌ها در شرایط فعلی عاملی شده محصولات پتروشیمی حکم طلا را پیدا کند و تولیدکنندگان خرد توان دستیابی به مواد اولیه را در شرایط آسان و بدون دغدغه نداشته باشند.

در این رابطه محمد مقیمی اصل - رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پلاستیک و نایلون، اظهار کرد: تهیه مواد اولیه نسبت به گذشته بسیار سخت‌تر شده است؛ به گونه ای که در سال حمایت از کار و تولید ایرانی مشکلات تولید بیش از گذشته شده است.

وی با انتقاد از فعالیت‌های منفعت طلبانه پتروشیمی‌ها، تأکید کرد: پتروشیمی‌ها در حالی که خصوصی شده‌اند همچنان از امکانات و حمایت‌های دولتی استفاده می‌کنند اما با این وجود مراعات حال تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی را نمی‌کنند.

او با اشاره به اینکه مواد اولیه مورد نیاز کشور به طرق مختلف از کشور خارج می‌شود، خاطرنشان کرد: قیمت مواد اولیه در بازار بورس در حدود کیلویی ۵۰۰۰ تومان تعیین شده اما به دلیل کمبود این مواد و عدم دسترسی آسان تولیدکننده داخلی به مواد اولیه، باید هر کیلو از مواد اولیه را به نرخ ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان خریداری کرد.

ارزآوری پتروشیمی‌ها به قیمت ورشکستگی تولید داخل!

رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پلاستیک و نایلون افزود: عدم دسترسی آسان به مواد اولیه عاملی شده تا بسیاری از تولیدکنندگان خرد به سمت ورشکستگی سوق پیدا کنند و تنها به نام آنکه پتروشیمی برای کشور ارزآوری دارد شرایط سختی برای تولیدکننده داخلی رقم زده شده است.

وی یادآور شد: قوانین در راستای حمایت از تولید و کار داخلی وضع می‌شود اما در شرایط فعلی قوانین به گونه‌ای وضع و اعمال می‌شود که از کارگر و تولیدکننده کشورهای دیگر حمایت می‌شود و هیچ تفکر حمایتی از تولیدکننده داخلی وجود ندارد.

مقیمی گفت: در چهار سال گذشته محصولات با کیفیت با ارزآوری مناسب از کشور به کشورهای همسایه صادر می‌شد اما در شرایط فعلی صادرات مواد خام جای صادرات محصول نهایی را گرفته و دست تولیدکننده از بازارهای صادراتی کشورهای همسایه کوتاه شده است.

او بیان کرد: با وجود آنکه توان تولیدی کشور در شرایطی قرار دارد که می‌تواند نیاز بازار داخلی را برطرف کند اما مواد اولیه از کشور صادر و محصول نهایی با کیفیت کمتری نسبت به مشابه داخلی از دیگر کشورها به ایران وارد می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پلاستیک و نایلون خاطرنشان کرد: نوسان قیمت مواد اولیه و افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی، شرایطی را فراهم کرده تا تولیدکنندگان توان انعقاد قرارداد تولید در بازه بلندمدت را نداشته باشند.

وی در پاسخ به این سؤال که در گذشته در سطح شهر فروشگاه‌های عرضه محصولات پلاستیکی با قیمت‌های بسیار نازل در حد ۲۰۰۰ تومان فعالیت داشتند، اما دیگر خبری از آن‌ها نیست، گفت: محصولاتی که در گذشته به مبلغ ۲۰۰۰ تومان عرضه می‌شدند در حال حاضر قیمت نهایی آن‌ها به بیش از ۶۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 3 مرداد 1397 ، کد خبر: 97050301638 ، www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
0
0
ا.ف75
بایدم میشد! وقتی همه چی داره میره بالا اینکه نباید عقب بمونه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین