وی با تاکید بر اینکه در این بیماری درمان بخشی از پیشگیری است، نقش پزشکان عمومی را در کنترل و درمان آن موثر عنوان کرد و افزود: از نظر من یک پزشک عمومی میتواند از بیماران دیابتی مراقبت کند. آنها همراه با پرستار و متخصصان تغذیه میتوانند یک کلینک جامع را تشکیل دهند و الزاما نیازی به متخصص غدد نیست.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر سیستم ثبت دیابت ایجاد شود، راحتتر میتوان در این زمینه تصمیمگیری کرد؛ چرا که میزان مصرف داروها و تجهیزات مورد نیاز این بیماری و همچنین رده سنی مبتلایان به آن را تعیین میکند. راهاندازی درمانگاههای زنجیرهای با رویکرد پیشگیری نیز میتواند بسیار موثر باشد.
هاشمی با اشاره به فعالیت شبکههای بهداشت و درمان در حوزه پیشگیری از بیماری دیابت، گفت: حتی اگر این سیستم برای همه کشور راهاندازی شود اما باز هم مردم را از کلینیکهای زنجیرهای بینیاز نمیکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سیستم درمان ما از بهداشت جدا است. بیماران دیابتی مشکلات زیادی دارند و در عین حال نظام کارآمدی نیز برای آن نداریم.
وزیر بهداشت در پایان ضمن تشکر از اقدامات شهرداری تهران در حوزه سلامت، ارائه خدمات درست در این شهر را باعث الگوبرداری سایر مناطق از آن دانست.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 30 فروردین 1395، کد مطلب: 95013013949، www.isna.ir