پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۲۸۸۹
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
افزایش بی رویه نرخ مصالح ساختمانی در حالی موجب رکود بازسازی در کوهبنان شده که پس از پیگیری‌های، رسانه ای سرانجام دولت با افزایش تسهیلات و کمک بلاعوض برای ادامه بازسازی موافقت کرد.

شعار سال: با افزایش نوسانات اقتصادی طی ماه های اخیر در شهرستان کوهبنان قیمت برخی از مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران رشد قابل توجه یافته است بطوریکه در بررسی میدانی که در گزارشی با عنوان « خانه‌های ناتمام روی دست مردم/ مستأجران خانه‌به‌دوش مانده‌اند» منتشر شد مردم با ابزار گلایه از وضعیت موجود اعلام کردند امکان تداوم بازسازی عملا از بین رفته است.

این در حالی است که طبق تصمیمی که دولت اعلام کرده بود قرار بود بازسازی واحدهای صدمه دیده از زمین لرزه حداکثر تا انتهای تابستان سال جاری به پایان برسد و مردم پاییز و زمستان سرد مناطق کوهستانی کوهبنان را در کانکس و چادر سپری نکنند.

افزایش قیمت مصالح ساختمانی در کوهبنان

آنچه خبرنگار ما در بررسی میدانی در شهر کوهبنان و روستاهای اطراف این شهر مشاهده کرد این بود که اکثر خانه ها بعد از رسیدن به مرحله سقف متوقف شده بودند و زلزله زده ها امکانی برای تامین نقدینگی در راستای خریداری مصالح مورد نیاز نداشتند، بررسی در مغازه های سطح شهر هم نشان می دهد قیمت مصالح ساختمانی از ۲۰ تا ۴۰ درصد در موارد مختلف دچار افزایش قیمت شده است.

در حالی وامی معادل ۴۰ میلیون تومان به مردم پرداخت شده است که هزینه ساخت هر مترمربع خانه بعد از نوسانات اقتصادی به بالای یک میلیون ۵۰۰ تومان رسیده است و با توجه به وسعت زمینها و بافت شهر نیز امکان آپارتمان سازی در راستای کاهش قیمت های در بستر انبوه سازی نیز وجود ندارد.

حالا مسئولان استانی و نماینده زرند و کوهبنان پس از بازتاب گزارش های متعدد بستر لازم را برای پیگیری افزایش نقدینگی مورد نیاز مردم مهیا دیدند و در هفته جاری موفق شدند مصوبه لازم برای افزایش میزان کمک بلاعوض و همچنین سقف تسهیلات را دریافت کنند.

پنج میلیون وام بلاعوض به مردم اختصاص یافت

در همین راستا حسین امیری خنامانی، نماینده مردم زرند و کوهبنان اظهارداشت: در راستای پیگیری رفع مشکلات زلزله زدگان کوهبنان جلسات متعددی با مسئولان در تهران انجام شد و خوشبختانه موافقت لازم در راستای افزایش سقف کمک های بلاعوض و وام ساخت و ساز دریافت شده است.

وی افزود: در همین چارچوب قرار است به هر یک از سرپرستان خانواده ها که کار بازسازی خانه ها را آغاز کرده و پرونده تشکیل داده اند پنج میلیون تومان علاوه بر مبلغ اولیه کمک بلاعوض پرداخت شود.

امیری ابراز امیدواری کرد که دولت در اولین فرصت ممکن و قبل از آغاز فصل پاییز این مبلغ را در اختیار مردم قرار دهد تا کار بازسازی شهرستان کوهبنان با جدیت بیشتری انجام شود.

وی با قدردانی از فعالیت و تلاش دستگاه های دولتی که در زمینه بازسازی کوهبنان پای کار آمده اند گفت: در کوهبنان فصل سرما زودتر از سایر مناطق استان آغاز می شود و همه ما وظیفه داریم دست به دست هم دهیم تا قبل از افت دما در منطقه مردم راهی خانه های خود شوند.

نظارت بر کنترل قیمت ها افزایش یابد

وی بر مقاوم سازی و نظارت جدی بر ساخت و سازهای استاندارد نیز تاکید کرد و بیان کرد: باید این شهر به گونه ای ساخته شود که با بروز زمین لرزه آسیب نبیند.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مشکلات مردم افزایش قیمتهای مصالح ساختمانی است در این خصوص از دستگاه های نظارتی و مسئولان محلی کوهبنان هم می خواهیم با جدیدت تمام با گران فروشی مصالح برخورد کنند و اجازه سوء استفاده از شرایط اقتصادی را به افراد سود جو ندهند.

از مسئولان می خواهیم با توجه به افزایش تسهیلات به گونه ای وضعیت موجود در کوهبنان را مدیریت کنند که فروشندگان قیمت ها را افزایش ندهند و نظارت بیشتری در این راستا انجام شود

یکی از اعضای شورای شهر کوهبنان نیز با اشاره به اینکه افزایش کمک بلاعوض و تسهیلات یکی از جدی ترین درخواست های مردم برای تداوم کار بوده است گفت: در کوهبنان اکثر مردم پای کار آمده اند و ساخت و ساز در تمام مناطق زلزله زده با جدیدت ادامه دارد.

محمد روح الامینی بیان کرد: تقاضا برای خرید انواع مصالح ساختمانی و خدمات در شهر بالا است و به همین دلیل بازار مصالح ساختمانی در شهر داغ شده است از مسئولان می خواهیم با توجه به افزایش تسهیلات به گونه ای وضعیت موجود در کوهبنان را مدیریت کنند که فروشندگان قیمت ها را افزایش ندهند و نظارت بیشتری در این راستا انجام شود.

وی همچنین خواستار تسریع در پرداخت وام معیشتی به زلزله زده ها شد و بیان کرد: مردم کوهبنان به کمک های دولتی و بعضا خیران نیاز جدی دارند و با توجه به اینکه در آستانه فصل پاییز قرار داریم باید هر چه زودتر در این زمینه چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: مردم کوهبنان اکثرا محروم و از استطاعت مالی بالایی برخوردار نیستند و بعد از زمین لرزه تنها سرمایه هایشان که همان خانه هایشان بود را از دست داده اند و نیاز به حمایت جدی برای اتمام بازسازی خانه ها دارند.

روح الامینی ادامه داد:در شهر کوهبنان نیز متاثر از کل کشور قیمت مصالح از جمله سیمان و آهن افزایش یافته است و باید برای کنترل قیمتها در کوهبنان چاره اندیشی کرد.

مستاجران هنوز بلاتکلیف هستند

وی گفت: بازسازی اکثرا در مراحل ۷۰ تا ۸۰ درصد کار متوقف شده است و مردم در انتظار تخصیص اعتبار و وام های جدید هستند تا بتوانند کار را پیش ببرند.

وی به بحث مستاجران نیز اشاره کرد و بیان کرد: هنوز فکری برای حل مشکل مستاجران نیز نشده است و این افراد بلاتکلیف هستند.

مدیر کل بنیاد مسکن استان کرمان در خصوص آخرین وضعیت افزایش کمک ها به زلزله زدگان می گوید: در مجموع در استان کرمان خانه هایی که تحت تاثیر زمین لرزه ها آسیب دیده اند مشمول این افزایش کمک های بلاعوض می شوند.

امیدواریم با اختصاص این مبلغ ساخت و ساز بار دیگر در کوهبنان رونق بگیرد که شامل پنج میلیون تومان کمک بلاعوض برای تمام خانه های درحال بازسازی شهری و روستایی می شود

سلطانی بیان کرد: در سفر رئیس بنیاد مسکن به مناطق زلزله زده کرمان درخواست افزایش سقف تسهیلات داده شد و خوشبختانه دولت مصوبه لازم را به تصویب رسانده است.

وی گفت: امیدواریم با اختصاص این مبلغ ساخت و ساز بار دیگر در کوهبنان رونق بگیرد که شامل پنج میلیون تومان کمک بلاعوض برای تمام خانه های درحال بازسازی شهری و روستایی می شود.

وی گفت: همچنین تسهیلات با کارمزد چهار درصد تا سقف ۱۰ میلیون به شهرنشین ها و پنج میلیون به روستاییان پرداخت خواهد شد.

مدیر کل بنیاد مسکن استان کرمان ادامه داد: انتظار داریم مراحل اجرایی تخصیص این اعتبار با سرعت انجام شود و نقدینگی به دست مردم برسد.

وی از آسیب زمین لرزه به دو هزار و ۲۰۰ خانه در شهرستان کوهبنان خبر داد و گفت: نحوه پرداخت و باز پرداخت این وام ها نیز به زودی به مردم توسط بانک عامل ابلاغ می شود.

کوهبنانی ها امید دارند با تخصیص اعتبار مورد نظر بتوانند باقیمانده ساختمان های خود را قبل از آغاز بارش ها و سرمای جان سوز کوهستان های این منطقه به اتمام برسانند و به چند ماه بی خانمانی پایان دهند.

سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار 7 شهریور 97، کد مطلب: 4388834، www.mehrnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین