شعار سال: نسیم طوافزاده، یک فعال محیطزیست گیلان با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر ورود آلایندهها، کود و سم به تالابها و آببندانها از یک سو و حفظ نکردن محیطزیست از سوی دیگر، تالابهای کوچک و آببندانها را در معرض نابودی قرار داده است، میگوید: با نابودی این عرصهها و با تغییر کاربری علاوه بر اینکه سرمایههای طبیعی استان هدر میرود، زیستگاههای طبیعی گیاهان و جانداران هم در معرض خطر قرار میگیرند که قابل بازیابی و ترمیم نیست.
با توجه به همین اهمیت هفته گذشته، تفاهمنامه همکاری مشترک میان استانداران استانهای شمالی و دکتر محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و مهندس محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی برای احیای آببندانهای شمال کشور در تهران امضا شد.
این تفاهمنامه که به پیشنهاد و با پیگیری مصطفی سالاری، استاندار گیلان و با همکاری استانهای شمالی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی برای مدت ۲ سال به امضای طرفین رسید، در راستای ساماندهی آببندانها شامل لایروبی، دیوارهسازی، ارتقای ظرفیت ذخیره آب آببندانها و در جهت تامین منابع آب کشاورزی، تقویت سفرههای آب زیرزمینی و توسعه گردشگری است.
در این تفاهمنامه قرار است ۵۰ درصد هزینه اجرای طرح از منابع ملی و بقیه آن از طریق اعتبار استانی و مشارکت مردمی تامین شود.اجرای طرح مذکور میتواند در رونق گردشگری آبی، استقرار تاسیسات گردشگری پیرامون آببندانها و تقویت گردشگری شناور موثر باشد و بستر مناسبی برای فعالیتهای آبزیپروری، ماهیگیری تفریحی و ورزشهای آبی توام با جذب گردشگر و ایجاد اشتغال فراهم کند.
از سوی دیگر، با امضای این تفاهمنامه، با توجه به وجود بیش از ۲ هزار پهنه آببندان در گیلان و حجم بالای نزولات جوی، مشکل تامین منابع آب کشاورزی استان در سال آینده به طور قطع حل خواهد شد.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه همشهری تاریخ انتشار 3 مهر 97، کدمطلب: 31778، www.newspaper.hamshahri.org