نایب رییس خشمگین فدراسیون کشتی در اعتراض به نرخ بانک مرکزی برای تحویل ارز به فدراسیون کشتی گفت: اگر میدانستیم که قرار است درنهایت یورو را به چنین نرخی به ما بدهند، اصلا این روال را طی نمیکردیم و سراغ بازار آزاد می رفتیم. حمید بنی تمیم می گوید: توضیحاتی که کارشناسان بانک مرکزی بابت اختصاص یورو 13هزارتومانی به کشتی دادند، قانع کننده نبود. آنچه مشخص بود مسئولان وزارت ورزش تلاش خود را کردند؛ اما این امر متاسفانه با عدم همکاری بانک مرکزی محقق نشد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که ایراد از جای دیگری است و اصلا ورزش در اولویت امور نیست.
وی در مورد اینکه اگر قرار بود درنهایت بانک مرکزی به جای یورو 10 هزار تومانی، یوروی 13 هزارتومانی به کشتی اختصاص دهد دیگر چه نیازی به این همه پیگیری بود؟ اظهار داشت: همینطور است. در واقع ما یورو را از بازار خریدیم و اختصاصی از سوی آقابان در کار نبود. ضمن اینکه ما معادل ریالی ارز مورد نیازمان را هم به حساب بانک مرکزی واریز کرده بودیم و اگر میدانستیم که قرار است درنهایت یورو را به چنین نرخی به ما بدهد، اصلا این روال را طی نمیکردیم. ورزش در اولویت بانک مرکزی برای اختصاص ارز ثانویه قرار ندارد، من مطمئنم که همه رشتههای ورزشی برای دریافت ارز ثانویه به مشکل خواهند خورد.
به نظر می رسد بانک مرکزی در دوره ریاست همتی هم همچنان برای اختصاص ارز به متقاضیان مختلف و نیازهای اساسی دچار سردرگمی است و تا این لحظه موضوع ارز ثانویه برای مصرف ورزشکاران ملی در اعزام های برون مرزی را پشت گوش انداخته است و در واقع هنوز اولویتی برای ورزش در محاسبات خود ندیده است.
با اتفاق ناگواری که برای کشتی ایران به عنوان ورزش اول کشور افتاد باید بحرانی تازه برای سایر فدراسیون ها را از همین حالا پیش بینی کرد و در این میان گویا زور وزیر ورزش هم به پریشانی اوضاع ارزی در بانک مرکری نمی رسد. بنی تمیم می گوید:« به اشتباه گفتند از فلان جا نامه بیاورید. نامه آوردیم، گفتند حساب ارزی باز کنید. حساب ارزی باز کردیم، گفتند حساب ارزی یورویی باز کنید. خلاصه بعد از کلی رفت و آمد و کاغذبازی ارز 13 هزار تومانی دادند...»
با این حساب مانعی بزرگ در راه حضور ورزش ایران در میادین مهم بین المللی قرار داده شده و باید منتظر لغو سریالی سفرهای خارجی ضروری در ورزش بود. سکوت وزارت ورزش و جوانان مقابل این بی اعتنایی بانک مرکزی هم در نوع خود جالب است و گویا هیچ یک ازمقامات ورزش ایران جرات و جسارت اعتراض علنی و رسمی به این ناعدالتی را ندارند.
تداوم نگاه ضد ورزش در بانک مرکزی می تواند باعث ایجاد تنش های گسترده و تخریب روحیه ورزشکاران و کادرفنی تیم های ملی رشته های مختلف شود؛ دردسر تازه ای که یقینا به زودی کل ورزش قهرمانی ایران را به هرج و مرج نقدینگی و بودجه ای کشیده و احیانا به کوچ برخی قهرمانان ملی و پیوستن به سایر تیم کشورها خواهد شد. روندی که از چندسال پیش آغاز شده است و حالا شاید شدت هم پیدا کند. وقتی قرار است بعد از چندین ماه زحمت تمرین های سنگین و اردوهای شبانه روزی ، یک قهرمان ملی نتواند در رقابت های بالاترین سطح رشته ورزشی خود با حریفان جهانی حاضر شود، چه توجیهی دارد که تمرین کند یا از اساس در تیم ملی کشورش بماند؟
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی تابناک ، تاریخ انتشار: 28 مهر 1397 ، کدخبر: 844281 ، www.tabnak.ir
س ی