پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۸۳۲۵
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵
سه واحد نیروگاهی در نیروگاه های بهبهان و ماکو فردا (دوشنبه) و هفته آینده به مدار تولید می آید که به این ترتیب، ظرفیت نیروگاهی کشور 240 مگاوات افزایش می یابد
شعارسال:سه واحد نیروگاهی در نیروگاه های بهبهان و ماکو فردا (دوشنبه) و هفته آینده به مدار تولید می آید که به این ترتیب، ظرفیت نیروگاهی کشور 240 مگاوات افزایش می یابد.

«مهدی خبازپیشه» مجری طرح های نیروگاه های خصوصی کشور امروز (یکشنبه) در نشستی خبری به مناسب راه اندازی واحدهای نیروگاهی بهبهان و ماکو در شرکت تولید برق حرارتی برگزار، افزود: واحد بخار نیروگاه بهبهان به ظرفیت 160 مگاوات فردا (دوشنبه) با حضور مقام های ملی و استانی راه اندازی رسمی می شود.

وی ادامه داد: با به مدار آمدن بخش بخار نیروگاه بهبهان، ظرفیت این نیروگاه به 429 مگاوات و راندمان (بازدهی) آن از 34 درصد به 49.5 درصد افزایش می یابد.

مجری طرح های نیروگاه های خصوصی کشور در مورد تامین منابع این پروژه نیز گفت: ساخت این نیروگاه 290 میلیون یورو هزینه داشت که 230 میلیون یورو از توسط صندوق ذخیره ارزی و بقیه توسط سرمایه گذار بخش خصوصی تامین مالی شد.

** افزایش 80 مگاواتی ظرفیت نیروگاه ماکو

مهرداد امیرزاده مدیر طرح نیروگاه ماکو نیز در این نشست خبری گفت: هفته آینده 2 واحد گازی به ظرفیت هر کدام 40 مگاوات در نیروگاه ماکو به بهره برداری می رسد.

وی هزینه اجرای این پروژه را 40 میلیون یورو بیان کرد و گفت: سرمایه گذاری این واحدها به روش «ساخت، بهره برداری و تملیک» (BOO) بوده که با سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی به نسبت 30 به 70 ساخته شده است.

امیرزاده سرمایه گذاری در این طرح را یک مدل سرمایه گذاری خارجی موفق بیان کرد و گفت: در اجرای این طرح، عملیات احداث ساختمان، مخزن سوخت مایع، خطوط انتقال تا پست نیروگاهی و پست نیروگاه انجام شد و بخش خصوصی خارجی منابع لازم برای خرید توربین، ژنراتور و نصب و اجرای این بخش را تامین کرد.

مدیر طرح نیروگاه ماکو اظهار داشت: بخش بخار این نیروگاه به ظرفیت 90 مگاوات نیز در آینده ای نزدیک ساخته خواهد شد و به این ترتیب بهره وری این نیروگاه افزایش خواهد یافت.

 براساس برنامه ریزی های وزارت نیرو، تا پیش از فصل تابستان سال آینده، باید 27 واحد نیروگاه حرارتی راه اندازی و 23 واحد نیروگاهی دیگر ارتقا پیدا کند تا به این ترتیب، ظرفیت تولید برق نیروگاه های حرارتی کشور پنج هزار و 223 مگاوات افزایش یابد.

این 27 واحد نیروگاهی جدید شامل واحدهای بخاری و گازی نیروگاه های ماکو، کاسپین، پرند، هرمز، زاهدان، کاشان، دالاهو، شیروان، غرب کارون، جهرم، عسلویه، سبلان، ایران ال.ان.جی، هریس، فردوسی، گل گهر، قشم، هنگام و خرم آباد است که به ترتیب تا خردادماه سال آینده راه اندازی خواهد شد.

بخشی از این واحدهای نیروگاهی مانند پرند و کاسپین از تابستان امسال به مدار آمده و نیروگاه های دیگر نیز قرار است به نوبت تا خرداد 98 وارد مدار بهره برداری شود.

علاوه بر 27 واحدی که قرار است تا زمان اوج مصرف سال آینده راه اندازی شود، طرح افزایش توان عملیاتی 19 واحد نیروگاهی در نیروگاه های سیکل ترکیبی در دستور کار قرار گرفته است؛ با اجرای این طرح، 281 مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی کشور اضافه خواهد شد.

در کنار این طرح، پروژه رفع محدودیت های تولید نیروگاه های حرارتی نیز در چهار واحد نیروگاهی اجرایی خواهد شد که این طرح نیز 220 مگاوات به ظرفیت عملیاتی نیروگاه های کشور می افزاید.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار20 آبان 97، کد خبر: 83095596، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین