پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۷۵۹۹
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
مهم‌ترین مشکل نحوه توزیع گوشت در لرستان نداشتن برنامه در اختصاص این بسته حمایتی به اقشار آسیب‌پذیر است، از طرفی بی‌نظمی و نبود صف بندی در محل‌های توزیع گوشت موجب سوءاستفاده دلالان شده به طوریکه بخش زیادی از این سهمیه سر از بازار آزاد در می‌آورد.

شعارسال: بعد از نابسامانی‌های اقتصادی که طی چند ماه گذشته در کشور رخ داد، قیمت کالاهایی که سبد اصلی خانوارها را تشکیل می‌دادند به شدت افزایش یافت و پس از آن دولت با هدف حمایت از مردم به انجام یکسری اقدامات پرداخت.

یکی از مهمترین اقدامات دولت در این حوزه عرضه گوشت قرمز منجمد یا گرم با قیمت مصوب در راستای تنظیم بازار و حمایت از اقشار کم درآمد جامعه بود.

به گفته مدیرعامل سازمان پشتیبانی امور دامی لرستان روند توزیع گوشت در بازار از ابتدای شهریور ماه در استان شروع و طی این بازه زمانی بیش از ۴۰۵ تن گوشت قرمز گرم یا منجمد توزیع شده است.

با عرضه این میزان گوشت به بازار طبیعتاً نباید در این حوزه مشکل خاصی داشته باشیم، اما وقتی به محل‌های توزیع گوشت در خرم‌آباد یا سایر نقاط استان مراجعه می‌کنیم گفته‌های مردم حاکی از آن است که به دلیل یک سری ضعف‌های مدیریتی در نحوه توزیع گوشت عملاً سیاست تنظیم و کنترل بازار با تزریق گوشت ارزان قیمت به جامعه بی‌ثمر مانده است.

برای آگاهی از روند توزیع گوشت در لرستان به همراه ناظران سازمان صمت استان به یکی از محل‌های توزیع گوشت در خرم‌آباد مراجعه کردیم، در لحظه ورود به این محل نابسامانی و نبود نظم در روند توزیع گوشت میان مردم مشخص بود بعد از حضور در این مکان مردمی که ساعت‌ها در انتظار دریافت گوشت مانده بودند یک سری انتقادات به این روند وارد کردند که در زیر به شرح آنان می‌پردازیم.

دلالان قیمت گوشت را 25 درصد افزایش می‌دهند

شهروند خرم‌آبادی که در محل توزیع گوشت قرمز منجمد بود، گفت: قیمت گوشت قرمز در سطح شهر خرم‌آباد طی چند ماه اخیر دو برابر شده و اقشار ضعیف جامعه در تأمین گوشت مورد نیاز خانوار خود به مشکل خورده‌اند، اما توزیع گوشت قرمزی که توسط دولت صورت گرفت اقشار ضعیف جامعه را امیدوار کرده است.

سحر سپهرنیا با بیان اینکه بازار خرید گوشت قرمز نابسامانی‌های زیادی دارد، عنوان کرد: توزیع گوشت قرمز منجمد با نرخ ۲۹ هزار تومان بسیار مناسب بوده اما به شرطی که نحوه توزیع آن مدیریت شود، اما متاسفانه در حال حاضر در این حوزه شاهد وجود نابسامانی‌های فراوانی هستیم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات اصلی توزیع گوشت در لرستان عنوان کرد: دلالان با استفاده از نابسامانی‌هایی که در نحوه توزیع گوشت در فروشگاه‌ها وجود داشته اقدام به خرید زیاد آن و فروش آن با قیمت بیش از ۳۵ هزار تومان در بازار می‌کنند.

خرید چند برابری برخی شهروندان

محسن مختاری یکی دیگر از شهروندان حاضر در محل توزیع گفت: برای خرید گوشت از ساعت ۷ صبح در این محل حضور داریم و با گذشت بیش از پنج ساعت هنوز موفق به خرید نشده‌ایم که علت اصلی آن نبود مدیریت در نحوه توزیع گوشت در فروشگاه‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی توزیع گوشت خرید بیش از اندازه بعضی از افراد است، به طوریکه یک فرد با تحویل چهار کارت ملی بیش از ۲۰ کیلوگرم گوشت خریداری می‌کند.

این شهروند خرم‌آبادی اظهار کرد: با این اوصاف حق دیگران ضایع شده و خیلی‌ها نمی‌توانند گوشت مورد نیاز خانوار خود را خریداری و تامین کنند.

حضور مردم دیگر شهرستان‌ها در محل توزیع گوشت خرم‌آباد

یکی دیگر از شهروندان خرم‌آبادی با انتقاد از نبود نظم و صف‌بندی در محل توزیع گوشت گفت: مهم‌ترین عاملی که باعث طولانی شدن صف‌های خرید گوشت در فروشگاه‌ها شده رعایت نکردن صف است، بنابراین مسؤولان فروشگاه‌ها برای پایان دادن به این اوضاع نابسامان و سرعت‌بخشی به روند توزیع گوشت این نقیصه را حل کنند.

آذر دلاوری بیان کرد: موضوع دیگر اینکه بخش زیادی از افرادی که در فروشگاه حضور دارند از شهرستان‌های همجوار آمده‌اند که کافی نبودن گوشت توزیعی در شهرهای خود را عامل اصلی طی کردن این مسافت طولانی می‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: درصورتیکه مسؤولان امر گوشت را به صورت عادلانه بین شهرستان‌های مختلف استان توزیع کنند، شاهد این حجم عظیم جمعیتی نخواهیم بود.

این شهروند خرم‌آبادی تصریح کرد: از مسؤولان می‌خواهیم این اوضاع را سر و سامان دهند، چرا که ادامه وضع موجود برای چهره شهر خرم‌آباد مناسب نیست، بنابراین پیشنهاد می‌کنم گوشت منجمد را در مناطق محروم توزیع کرده و این کار را به عهده کمیته امداد و بهزیستی قرار دهند، زیرا این سازمان‌ها با قشر ضعیف جامعه آشنایی بیشتری دارند.

توزیع ۱۰۰ تن گوشت قرمز گرم در لرستان

در ادامه مدیرعامل سازمان پشتیبانی امور دامی لرستان گفت: تعدادی متعددی از شرکت‌های خصوصی در حوزه واردات گوشت به صورت منجمد و گرم اقدام می‌کنند که گوشت گرم از نوع گوسفندی بوده اما گوشت‌های منجمد گوساله و گوسفند هستند.

سید حمید شاهرخی با بیان اینکه واردات گوشت زیر نظر سازمان پشتیبانی امور دام کشور انجام می‌شود، بیان کرد: هدف از واردات گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار کلان شهرها به خصوص شهر تهران است و این میزان واردات بین ۵۰ تا ۱۵۰ تن متغیر است.

وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه میزان واردات روزانه بیش از ۱۰۰ تن باشد، بخشی از آن به استان‌ها تعلق می‌گیرد که سهم استان لرستان طی ۴ ماه اخیر حدود 100 تن بوده است.

مدیرعامل سازمان پشتیبانی امور دامی لرستان با اشاره به اینکه واردات گوشت قرمز از اواسط شهریور ماه و به نرخ حدود ۳۶ هزار تومان آغاز شده است، اظهار کرد: گوشت قرمز گرم به دلیل مسائل بهداشتی باید کمتر از ۷۲ ساعت به دست مصرف‌کننده برسد و بر اساس قانون توزیع آن بین قصابی‌ها ممنوع است.

شاهرخی ادامه داد: در همین راستا این امر در شهرهای دارای میدان میوه و تره بار صورت می‌گیرد، اما به دلیل وجود مشکلات این میدان‌ها در لرستان توزیع این میزان گوشت توسط تعاونی‌ها و فروشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

توزیع 305 تن گوشت منجمد در لرستان

وی با اشاره به اینکه با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز منجمد حدود ۲۹ هزار تومان است، تصریح کرد: از اواسط شهریور ماه تا به امروز بیش از ۲۸۰ تن گوشت قرمز منجمد وارد لرستان شده و سازمان امور دام استان نیز برای تنظیم بازار بیش از ۲۵ تن از انبارهای خود را برای این منظور اختصاص داده است.

مدیرعامل سازمان پشتیبانی امور دامی لرستان با بیان اینکه تأمین گوشت دانشگاه‌ها، سازمان زندان‌ها و بیمارستان‌ها در اولویت بوده خاطر نشان کرد: بخشی از این گوشت توسط فروشگاه‌های معتبر میان مردم توزیع می‌شود، اما باید بدانیم که وظیفه نظارت بر نحوه توزیع گوشت بر عهده سازمان صمت است.

شاهرخی با تاکید بر اینکه تدبیر استفاده از کارت ملی برای توزیع گوشت ابتکار مسئولان استانی در راستای کاهش فعالیت دلالان این عرصه بوده است، بیان کرد: عامل اصلی وجود دلالان در این بازار اختلاف قیمت در بازار و فروشگاه‌ها است و به همین دلیل تدابیری مانند توزیع آن در فروشگاه‌های دارای تجربه کافی در این عرصه صورت می‌گیرد.

مهم‌ترین مشکل نحوه توزیع گوشت در لرستان نداشتن برنامه و به دنبال آن اختصاص ندادن این بسته حمایتی به اقشار آسیب‌پذیر جامعه است، از سویی بی‌نظمی و نبود صف بندی در محل‌های توزیع گوشت راه را برای سوءاستفاده دلالان باز کرده به طوریکه بخش زیادی از این سهمیه سر از بازار آزاد در می‌آورد.

با این تفاسیر و این نحوه نادرست توزیع ستاد تنظیم بازار نیز به هدف نهایی خود که کاهش قیمت گوشت در بازار است، نخواهد رسید.

برای رفع این مشکلات باید ناظران سازمان صمت و نهادهای امنیتی به صورت تمام وقت در محل‌های توزیع حضور داشته باشند و علاوه بر این از تجربه سازمان بهزیستی و کمیته امداد که با اقشار آسیپ‌پذیر جامعه بیشتر سر و کار دارند، استفاده شود.

علاوه بر این شهروندان لرستانی نیز باید با رعایت نظم و ماندن در صف و خرید گوشت به اندازه مورد نیاز در رفع این مشکل کمک کنند.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 1دی1397 ، کدخبر: 13971001000697: www.farsnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین