پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۱۷۷۸۰
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۷
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با دقت اجرایی شود، باید دید ما نسبت به آموزش و پرورش عوض شود. دید ما باید بومی باشد وگرنه انقطاع از گذشته و دویدن در پی غرب ما را به جایی نمی‌رساند.

شعار سال:

دکتر علی‌اکبر ولایتی، ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در خصوص آموزش زبان انگلیسی، تاکید کرد که این امر همیشه مورد توجه فرهیختگان ایرانی بوده است و از همین رو است که میرزا تقی خان امیرکبیر برای تاسیس دارالفنون به رغم نفوذ روس و انگلیس، به سراغ مدرسان اتریشی و زبان فرانسه می‌رود؛ چرا که فرانسه در ایران سابقه‌ استعماری ندارد.

ولایتی که در هشتمین دوره‌ سمینارها و کارگاه‌های دانش‌افزایی و هم‌اندیشی مجموعه‌ مدارس سلام واقع در تالار همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی سخن می‌گفت با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: ما هنوز درگیر فرنگی‌مآبی‌ به ارث‌رسیده از گذشته هستیم.

وی در ادامه با اشاره به تاریخ تاسیس دارالفنون و ورود علوم جدید به ایران افزود: علاوه بر امیرکبیر که خود نتیجه‌ کارش را نتوانست ببیند و دنبال کند، میرزا ابوالحسن خان فروغی نیز دارالمعلمین را بر اساس زبان فرانسه بنیاد گذاشت و نیز در دهه‌ چهل هم‌چنان حتی زیرنویس‌های کتاب‌های علمی و دانشگاهی به زبان فرانسه بود و نه انگلیسی. چرا که متفکران ما این دغدغه را نسبت به زبان انگلیسی یا روسی داشتند.

ولایتی افزود: اما پس از تاسیس دارالفنون تنها مشکل ما زبان نبود. دکتر پولاک می‌نویسد که پزشکی ایرانی در آن دوران جز جادو و طلسمات نیست. این در حالی است که گزارش‌های تاریخی خلاف این امر را نشان می‌دهد. در واقعه‌ تیرخوردن پای ستارخان در پارک اتابک اطبای فرانسوی امر به قطع پا می‌دهند اما یک حکیم سنتی ایرانی به نام نظام‌الحکما بدون قطع پا این عفونت را درمان می‌کند.ما باید این جمله را که تاسیس دارالفنون منشا تحول شده است را با احتیاط به کار بگیریم چرا که می‌بینیم پس از آن و به‌ویژه پس از تاسیس دانشگاه تهران، از علوم گذشته‌ خود منقطع شدیم و علوم جدید نیز با واسطه به دست ما رسید و در نتیجه دانشگاه ما از ابتکار و خلاقیت تهی شد. منحنی‌های کیفی دانشگاه‌های ما نیز هم‌چنان این نزول را نشان می‌دهد. این روند اعتماد به نفس ما را گرفت به طوری که حتی خواستند زبان ما را بگیرند که خوشبختانه این امر شکست خورد. با تغییر الفبا اکنون می‌بینیم که ترکیه عملا از فرهنگ دست کم 1000 ساله‌ خود بریده شده‌اند. اما خوشبختانه این اتفاق در ایران نیفتاد و زبان و خط ما برجا ماند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر بخواهیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با دقت اجرایی شود، باید دید ما نسبت به آموزش و پرورش عوض شود. دید ما باید بومی باشد وگرنه انقطاع از گذشته و دویدن در پی غرب ما را به جایی نخواهد رسانید. ما با همین فرهنگ و نگاه بومی چندین قرن پرچمدار تمدن در سراسر عالم بوده‌ایم.

در این مراسم هم‌چنین از دکتر ولایتی با عنوان مرد فرهنگ و سیاست تقدیر به عمل آمد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 30اردیبهشت1395، کد مطلب: www.tasnimnews.com 1079672  


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین