پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۱۷۹۹
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۸
محققان دانشگاه کپنهاگ دریافتند داشتن یا نداشتن استعداد ژنتیکی برای افزایش وزن، تاثیری بر تغییرات وزن ناشی از تغییر سبک زندگی ندارد.

شعار سال: محققان با بررسی اثر 15 متغیر ژنتیکی موثر بر افزایش خطر چاقی کودکان تلاش کردند تا عامل ژنتیکی پشت پرده چاقی در کودکان را شناسایی کنند و نشان دادند داشتن یا نداشتن استعداد ژنتیکی برای افزایش وزن، تاثیری بر تغییرات وزن ناشی از تغییر سبک زندگی ندارد. به عبارت دیگر تفاوت‌های ژنتیکی متداول قادر به پیش بینی کاهش یا افزایش وزن افراد در اثر تغییر سبک زندگی در بزرگ سالی نیستند.

در این تحقیقات 754 کودک و بزرگسال دارای اضافه وزن با میانگین سنی 11.6 سال مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور نقشه ژنتیکی تمام این افراد تهیه شد و محققان میزان خطر ابتلا به چاقی ژنتیکی را در طول خردسالی بر اساس 15 متغیر ژنتیکی محاسبه کردند. تمام داوطلبان دارای یک یا دو متغیر ژنتیکی موثر بر افزایش خطر چاقی در خردسالی بودند.

به منظور بررسی اثرگذاری این متغیرهای ژنتیکی بر کاهش وزن داوطلبان از آن ها خواسته شد در یک بازه زمانی 6 تا 24 ماهه تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنند. پس از این دوره مشخص شد تغییر در سبک زندگی افراد صرف نظر از استعداد ژنتیکی آن‌ها برای چاقی، بر کاهش وزن داوطلبان اثرگذار است.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، نتایج این تحقیقات از آن جهت دارای اهمیت است که نشان می‌دهد صرف نظر از دارا بودن استعداد ژنتیکی چاقی می‌توان با تغییر سبک زندگی اضافه وزن را از بین برد و به سلامت جسمی رسید.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Obesity منتشر شده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت ایران پزشک، تاریخ 18 دی 97، کد مطلب: 10870:www.iranmd.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین