پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۷۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۲
به نظر می‌رسد روز دوشنبه 15بهمن‌ماه 1397 و درحالی‌که تنها 13 روزبه پایان زمان دهی مدیران FATFبه ایران برای پذیرش این معاهده مانده است، مدارای مقام‌های تهران و بروکسل برمدار کاهنده شدن قرارگرفته است.
شعارسال: روز دوشنبه ودرحالی که رئیس‌جمهور ایران خواستار همگرایی در داخل برای برطرف شدن بلاتکلیفی دو لایحه "پالرمو" و "سی‌اف‌تی" که در ایران به‌عنوان یکی از دلایل اصلی این کندی عنوان می‌شود شد اما ریس قوه قضاییه ایران که هم‌زمان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نیز هست حرف دیگری زد و کار را سخت کرد. .دولت دوازدهم تصویب این لوایح را چنان برای تعدیل مشکلات جدی اقتصادی و مقابله با تحریم‌های آمریکا حیاتی می‌داند که حتی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، امروز دوشنبه ۱۵ بهمن (چهارم فوریه) از فرصت دفاع خود از وزیر بهداشت جدیدش در مجلس استفاده کرد و دوباره بر ضرورت آن پای فشرد.روحانی ضمن سپاسگزاری از مجلس به خاطر تصویب چهار لایحه مرتبط با مقابله با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم، گفت: «نباید اجازه دهیم عده‌ای که دستشان به خون مردم آلوده است و ترورهای مختلفی را در طول تاریخ انجام داده‌اند، مدعی مبارزه با تروریسم باشند و بهانه‌ای به آن‌ها بدهیم تا بتوانند به ما اهانت کنند.»اندک زمانی پس از سخنان روحانی اما، صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از دو "شرط" اروپا برای اجرای سازوکار ویژه مالی برای تجارت با ایران خبر داد و آن را "تحقیرآمیز" خواند. به گفته آملی لاریجانی، پذیرش مقررات FATFو مذاکره بر سربرنامه موشکی ایران، دو شرط اروپا هستند.رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نهادی که قرار است در مورد لوایح مرتبط با FATFتصمیم‌گیری کند، در ادامه گفت: «مگر جمهوری اسلامی ناتوان است که برای دارو و غذا FATFرا بپذیرد؟»از این لوایح، دو لایحه اول یعنی "پالرمو" و "سی‌اف‌تی" باوجود تصویب در مجلس شورای اسلامی، به خاطر اختلاف‌نظر مجلس و شورای نگهبان، هنوز "تعیین تکلیف" نشده و قرار است تصمیم نهایی در مورد آن‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته شود. از دو لایحه دیگر، لایحه اصلاح قانون مبارزه با تروریسم در حال اجراست و لایحه اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی نیز ششم بهمن‌ماه گذشته توسط حسن روحانی برای اجرا به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شد.

نگرانی اتحادیه اروپا

درچنین شرایطی که مقام‌های ایرانی به ویژه منتقدان دولت از اتحادیه اروپا انتقاد می کنند که چرا شرایط دشوار برای راه اندازی کامل کانال مالی پیشنهاد می‌کند . واقعیت های موجود نشان می دهد این دوطرف حالا در لاین تندروی جاده تعامل یا تضاد قرارگرفته و هرکدام مدارای کدام مدارای کمتری نشان می دهند. به طوری که این اتحادیه دیروز با صدور بیانیه‌ای از برنامه موشک‌های بالستیک ایران «شدیدا» ابراز نگرانی کرد.این بیانیه با اشاره به افزایش آزمایش‌ موشک‌های دوربرد از سوی تهران می‌افزاید این فعالیت‌ها ضمن افزایش «بی‌اعتمادی» موجب «بی‌ثباتی خاورمیانه» خواهد شد.اعضای اتحادیه اروپا در این بیانیه آزمایش‌های موشکی ایران را بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانسته‌اند و تاکید کرده‌اند که تهران با «افزایش برد و دقت موشک‌های دوربرد» ناقض قطعنامه است. بیانیه از ایران خواسته است تا با توقف آزمایش‌های موشکی به مفاد قطعنامه پایبند باشد.

«ایران به برجام پایبند است»

در این بیانیه همچنین بر حمایت اعضای اتحادیه از توافق هسته‌ای با ایران تاکید شده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا ضمن ابراز خرسندی از پایبندی ایران به برجام تاکید کردند که ۱۳ بیانیه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده اجرای توافق هسته‌ای و «همکاری کامل» تهران با آژانس است.کشورهای اروپایی ضمن ابراز ناخرسندی از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه بر اراده خود جهت حفظ توافق هسته‌ای تاکید کردند. این بیانیه همچنین با اشاره به ثبت سازوکار ویژه مالی از سوی بریتانیا، آلمان و فرانسه ابراز امیدواری کرده است این کانال مالی «تاثیر مثبی بر زندگی ایرانیان» داشته باشد.

سازوکار ویژه مالی

اعضای اتحادیه در این بیانیه تاکید کرده‌اند سازوکار ویژه «به منظور تجارت و مبادلات مالی قانونی با ایران» تشکیل شده است.اتحادیه اروپا ضمن ابراز علاقه به افزایش روابط دوجانبه با تهران تاکید کرد بروکسل تمایل دارد در برخی زمینه‌ها از جمله گفتگوهای سیاسی، حقوق بشر، تجارت، کشاورزی، انرژی، آموزش و پژوهش همکاری‌های خود با تهران را گسترش دهد.با این وجود بروکسل بار دیگر از ایران خواست تا مقررات مربوط به مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم، موسوم به اف ای تی اف را تصویب و اجرایی کند. بیانیه تاکید می‌کند که اتحادیه اروپا آماده است کمک‌های فنی‌ لازم را برای اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف) در اختیار تهران قرار دهد.

اقدامات منطقه‌ای ایران

بخش دیگری از این بیانیه ضمن اشاره به تحولات یمن از تمام طرف‌های درگیر در این کشور از جمله ایران خواست تا از قطعنامه ۲۴۵۱ شورای امنیت حمایت کند.نقش ایران در سوریه و لبنان نیز از جمله مواردی بود که کشورهای اروپایی نسبت به آن ابراز «نگرانی عمیق» کردند. در این بیانیه از تهران خواسته شده است که با استفاده از نفوذ خود بر دولت سوریه از تلاش‌های سازمان ملل متحد برای برقراری صلح در این کشور و ارسال کمک‌های بشردوستانه حمایت کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 16 بهمن 1397 ، کدخبر: 423385 ، www.saat24.news

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین