پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۵۱۵۱
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۱
بحران سیاسی در ونزوئلا شدت گرفته است. برخی معتقدند که مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به سقوط نزدیک شده است. سیاستمدران داخل این کشور شورش مردمی را کودتا خواندند و از طرفی گفتند این کودتا تنها ۳۰ نظامی داشته است!در این باره هادی اعلمی فریمان کارشناس مسائل آمریکای لاتین گفت: «آنچه در روندهای تحولات کشورهایی اقتدارگرا مانند ونزوئلا درنظر گرفته نمی شود، نقش دادن به مردم است.
شعار سال : یک کارشناس مسائل آمریکای لاتین معتقد است که در بحران ونزوئلا درماندگی و گرسنگی مردم نادیده گرفته شده است.

 بحران سیاسی در ونزوئلا شدت گرفته است. برخی معتقدند که مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به سقوط نزدیک شده است. سیاستمدران داخل این کشور شورش مردمی را کودتا خواندند و از طرفی گفتند این کودتا تنها ۳۰ نظامی داشته است!

در این باره هادی اعلمی فریمان کارشناس مسائل آمریکای لاتین گفت: «آنچه در روندهای تحولات کشورهایی اقتدارگرا مانند ونزوئلا درنظر گرفته نمی شود، نقش دادن به مردم است.

به نظر می رسد حکمرانی های توتالیتر و شبکه حامیان پیرو قدرت و ثروت در همه جا رو به پایان است. همه جای جهان مردم خواهان ورود حکمرانان بی نهایت شفافیت گرا در امورند. در عصر ارتباطات رهبرانی موفق اند که از حضور روزنامه نگاران دراتاق های تصمیم گیری باک نداشته باشند. بادست های پاک وارد اداره کشور شوند و با دست های پاک در زمانی مشخص از اداره کشور خارج شوند. قطعا بسیاری از رژیم های سیاسی چه در افریقا،آسیا وآمریکای لاتین که این شرایط را نداشته باشند،بامردم خود در چالش های مستقیم وغیرمستقیم خواهندبود.»

این پژوهشگر آمریکای لاتین درباره اینکه ایا واقعا کودتایی شکل گرفته است یا نه گفت: «آن چه به عنوان ناآرامی کودتا و تلاش برای براندازی نام گرفته، در زمان و فضایی سریع اتفاق افتاد. سرعت تحولات از زمان پخش پیام توییتری گوایدو و درگیری ها نسبتا گسترده بوده است.

چند نتیجه می توان گرفت؛ اینکه جریانات تحت عنوان عملیات آزادسازی احتمالا حاصل رایزنی های جدی و پشت صحنه گوایدو با بخشی از نیروهای مسلح و یا دولت بوده است. نقش سرویس های اطلاعاتی همه عوامل درگیر بسیار مهم بوده است.

تغییر رییس سرویس اطلاعات نشانگر شکاف جدی در بدنه هیات حاکمه است. ارتش وارد فاز تقسیم شده است .بخشی از اعضای آن متمایل به گوایدو شده اند.

کماکان تغییر رژیم در دستور کار آمریکایی هاست. انسداد سیاسی در دوطرف ماجرا به شکل کامل به وجودآمده است. گفت وگو کامل منتفی است .به نظر من ماجرا ادامه خواهدداشت. مانند همیشه برابر الگوهای جنگ سرد ونزوئلا صحنه رقابت استراتژیک روسیه با آمریکا شده است. باتفاوت اینکه روسیه به شدت پیجوی منافع اقتصادی است.»

هادی اعلمی فریمان در نهایت به مساله نفتی ایران و ونزوئلا اشاره کرد و گفت: «مادور ناچار در صورت بقا سرکوب شدید را استمرار دهد. باتوجه به تحریم نفتی تاثیرات بر دولت ومردم فلج کننده است. بخشی از جریان دورزدن تحریم توسط ایران و ونزوئلا پیگیری خواهدشد. سایر اعضای اوپک و روسیه در بحث نفت فعلا برنده ماجرا هستند. متاسفانه در تحلیل تحلیل گران از ماجراها اثری از مردم تشنه وگرسنه وآواره ودرمانده نیست. همه تحلیل ها به شکلی دوقطبی و یکجانبه یا طیفی علیه امریکا یا علیه مادورو شکل یافته است.»


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از  خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار:12 اردیبهشت1398،کدخبر:1255604،www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین