پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۰۰۰۳
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲
عباسعلی کدخدایی با انتشار عکسی که در آن آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی‌لاریجانی در کنار یکدیگر نشسته‌اند، در صفحه توییتر خود نوشته است: «امروز روز خوبی بود برای همه در شورای نگهبان. (هر دو یکی می‌شویم تا نبود اختلاف) به قول آن پیر سفرکرده باید همه فریادها را بر سر آمریکا کشید و البته که اختلاف‌نظر، طبیعی هر جامعه‌ی بالنده‌ای است. از اختلاف راه چه غم، رهنما یکی است». البته کدخدایی توضیح نداده است ارتباط اعتراض به آمریکا با دعوای این دو آیت‌الله چه بوده است، همچنین او در همان آغاز اختلاف این عضو فقیه شورای نگهبان در اظهارنظری گفته بود دعوای این دو دعوای طلبگی است. قدیری‌ابیانه نیز در واکنش به دعوای این دو آن را شیطنت ضدانقلاب دانسته است، گویی مخالفان رسانه‌ای‌شدن دعوای این دو رئیس قوه قضائیه در حال پاک‌کردن صورت‌مسئله هستند و به‌جای بررسی صحت‌وسقم اتهامات مطرح‌شده به دنبال بی‌اهمیت جلوه‌دادن هرآنچه رخ داده، هستند.

شعار سال: با بالاگرفتن دعوای این دو فقیه، برخی به دنبال پادرمیانی برای برقراری صلح میان آن دو بودند و حتی ریش‌سفیدی آیت‌الله جنتی برای پایان‌دادن به حرف و سخن‌ها در هفته گذشته نتیجه‌بخش نبود، اما دیروز کدخدایی از برقراری صلح و آشتی خبر داده و سخنی از پادرمیانی شخص خاصی هم برای برقراری این آشتی به میان نیامده است.
ماجرا از انتشار خبر نامه صادق آملی‌لاریجانی به رهبر انقلاب اسلامی و رفتن به نجف در فضای مجازی شروع شد. هرچند این خبر تکذیب شد، اما پس‌لرزه‌های بسیاری با خود داشت و محمد یزدی با خشم از نگارش چنین نامه‌ای، حملات تندی را متوجه صادق آملی‌لاریجانی کرد که با پاسخ مکتوب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شد. اما نه آن سخنان تند و نه پاسخ مکتوب لاریجانی پایان ماجرا نبود. هر دو اتهام‌هایی را مطرح کردند که انتظار برای بررسی آنها امری اجتناب‌ناپذیر است.
یزدی گفته بود: «فلانی می‌گوید اگه این کار را نکنید نجف می‌روم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به‌هم می‌خورد؟ شما در قم‌بودنتان هم خیلی مؤثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید. رئیس دفتری که ۱۰ سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می‌شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند! آیا ارث پدرت بود؛ از کجا آوردی ساختی؟» البته این اولین انتقاد از آملی‌لاریجانی نبود و صداوسیما در چند برنامه به انتقاد از عملکرد آملی‌لاریجانی پرداخته بود. در رسانه‌های اصولگرا و تلویزیون ایران انتقادهای تندی از نحوه عملکرد و ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه مطرح شده است و حتی در یکی از برنامه‌های زنده تلویزیونی یک روحانی به «ساخت حوزه علمیه مجلل توسط آیت‌الله آملی‌لاریجانی» به‌شدت اعتراض کرد. هم‌زمانی این انتقادات باعث شد تا آملی‌لاریجانی در مقام پاسخ برآید و در نامه‌ای به مراتب تندتر از سخنان یزدی اتهاماتی را علیه او بیان کند. او در نامه خود نوشته بود: «با لحنی بی‌ادبانه گفته‌اید «آیا ارث پدرت بود»، می‌گویم نخیر ارث پدرم نبود‌! مگر اینهمه مدارس دیگر در قم و سطح کشور ساخته می‌شود ارث پدرشان است؟ مگر همین ساختمان‌هایی که حضرتعالی از آنها استفاده می‌کنید‌، از ارث پدرتان ساخته شده است؟ آخر این چه فهمی است و چه استدلالی؟!». با توجه به اهمیت موضوع درگیری این دو، واکنش‌هایی به دنبال داشت و علی مطهری، از منتقدان ادامه درگیری این دو، گفته بود: «بهتر است روحانیون انتقاداتشان را خصوصی مطرح کنند»، زیرا به گفته او «مطرح‌شدن این صحبت‌ها در فضای رسانه‌ای بر روحیه مردم اثر می‌گذارد و شائبه رقابت بین آنها را ایجاد می‌کند». علی مطهری همچنین گفته بود وقتی صادق آملی موضوع «رفتن به نجف به دلیل دستگیری رئیس دفترش» را تکذیب کرده «باید اعتماد کنیم.»
در همین حال، محمدحسن قدیری‌ابیانه در تازه‌ترین واکنش به درگیری این دو با انتقاد از انتشار اخبار این درگیری گفته است: درباره آقای یزدی، بالاخره آدمی که یک عمر کار کرده است می‌تواند چند خانه داشته باشد، به‌ شرطی که خانه‌هایش مثل خانه روحانی مجلل نباشد. دعوای آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی‌لاریجانی که با اتهام‌زنی‌های مهمی همراه بود، از دید قدیری‌ابیانه فقط یک شیطنت ضدانقلاب بوده است و اینک تمام شده و نباید پی اتهام‌ها را گرفت که آیا صحت دارند یا خیر؟!
این فعال سیاسی اصولگرا گفته است: ظاهرا در همان جلسه یکی از حضار بعد از صحبت‌های آقای یزدی به تکذیب محتوای نامه توسط صادق‌ آملی‌لاریجانی اشاره می‌کند و ایشان همان‌جا می‌گویند موضوع منتفی است که در اینجا شیطنت دوم رخ می‌دهد و خبر اظهاراتی که در جمع محدودی مطرح شده بود و در پایان هم ذکر شده بود که با توجه به تکذیب نامه، موضوع به کل منتفی است، به بیرون درز پیدا می‌کند. این موضوع ‌ بحمدالله حل شد و دامن‌زدن به آن بی‌اساس است. در واقع از این جهت اختلافی بین سران پیشین قوه‌ قضائیه وجود ندارد.
اصلا لزومی ندارد جواب بدهند، آن موضوع منتفی است
در پاسخ به این پرسش که «تکلیف‌ اتهام‌های مطرح‌شده چه می‌شود؟» نیز گفته است: «این مسئله یک سوءتفاهم بود که تمام شد. اصلا مگر چه چیزی گفتند؟ آیت‌الله‌یزدی گفتند که شما حوزه مجللی در قم بنا کرده‌اید و آقای‌ آملی‌لاریجانی هم گفت‌ چون پیر هستید، اعضای شورای‌ نگهبان به حرف‌های شما واکنش نشان نمی‌دهند و همچنین گفت‌ مگر خانه‌های شما ارث پدری‌تان است؟ این حرف‌ها نتیجه همان شیطنت است.»
قدیری‌ابیانه در مقابل این نکته که «اظهارنظر دو فقیه حتما سندیت دارد»، گفته است: اصلا لزومی ندارد جواب بدهند، آن موضوع منتفی است. ایشان اگر خواستند، جواب می‌دهند. حالا حوزه علمیه که مجلل است، شاید پولش را افرادی کمک کرده‌اند. خب، مساجد مجللی هم ساخته می‌شود. حرم امام و حضرت معصومه هم مجلل است. البته من حوزه آقای‌ لاریجانی را ندیده‌ام.

شاید نامه آملی‌لاریجانی هم جعلی باشد!
این فعال اصولگرا با احتمال جعلی‌بودن نامه آملی‌لاریجانی نیز گفته است: «اما از کجا معلوم جواب آقای‌ آملی‌لاریجانی به آقای یزدی هم جعلی نباشد؟». وی در پاسخ به این پرسش که نامه در سایت تشخیص مصلحت نظام منتشر شده بود، پس جعلی نیست و در آن از خانه‌های آیت‌الله یزدی سخن گفته شده، گفت: من نخواندم و نمی‌دانم چه چیزی گفته شده است، حالا شما چرا بند کرده‌اید به خانه‌های آقای یزدی؟ آدمی که یک عمر کار کرده است می‌تواند چند خانه داشته باشد. به‌ شرطی که خانه‌هایش مثل خانه روحانی مجلل نباشد. نکته این است که آقای صادق‌ آملی‌لاریجانی باید قبل از جواب‌دادن به آیت‌الله‌ یزدی به ایشان توضیح می‌داد که نامه عزیمت به قم جعلی است تا این حرف‌ها پیش نیاید. حال که صلح و آرامش میان این دو رئیس پیشین قوه قضائیه برقرار شده است، باید گفت که محمد یزدی و صادق لاریجانی هم در مجمع تشخیص و هم در شورای نگهبان همکارند و هر دو عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هستند. این دو شخصیت به تند مزاجی علیه مخالفان‌شان مشهورند و جنگ و جدال لفظی تندشان غیرمنتظره نیست.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 7 شهریور 98، شماره: 3512


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین