پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۶۸۸۵
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
سالم الجهوری، روزنامه نگار عرب معتقد است که جبهه یمنی و پایان جنگ در صنعاء، از دلایلی است که ریاض را بر آن داشت تا گزینه مذاکره با تهران را ترجیح دهد؛ بویژه در زمانی که ایالات متحده، عدم تمایل خود برای صرف حتی یک دلار برای دفاع از دیگر کشورهای جهان را اعلام کرده است. الجهوری مذاکره ایران و عربستان را به منزله مقدمه ای برای مذاکره بین ایران و آمریکا در دوره بعدی می داند.

شعار سال: الجزیره نوشت: سالم الجهوری، روزنامه نگار عرب معتقد است که جبهه یمنی و پایان جنگ در صنعاء، از دلایلی است که ریاض را بر آن داشت تا گزینه مذاکره با تهران را ترجیح دهد؛ بویژه در زمانی که ایالات متحده، عدم تمایل خود برای صرف حتی یک دلار برای دفاع از دیگر کشورهای جهان را اعلام کرده است. الجهوری مذاکره ایران و عربستان را به منزله مقدمه ای برای مذاکره بین ایران و آمریکا در دوره بعدی می داند.

در ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که رئیس مجلس نمایندگان ایران، علی لاریجانی نیز طی صحبتهایی، از استقبال کشورش از دعوت به مذاکره ریاض، صحبت کرده و این گفتگو را برای حل بسیاری از مشکلات امنیتی و سیاسی منطقه، مفید می داند.

الجهوری همچنین بر این عقیده است که تحریمها، قلب هر گونه مذاکره ای بین واشنگتن و تهران خواهد بود؛ تحریمهایی که واشنگتن چاره ای ندارد جز کاهش تدریجی آنها.

اما فاطمه الصمادی، پژوهشگر مرکز مطالعات الجزیره، پناه بردن ریاض به مذاکره را به پرونده هسته ای ایران و تحریمها، مرتبط می داند و می افزاید: محرک اصلی مذاکره، رابطه بین ایران و ایالات متحده است؛ ضمن آنکه گفتگوی بین عربستان و ایران هم می تواند جزء گسترده تری باشد که منجر به تفاهم های بزرگتری می شود.

زمینه مشترک

الصمادی معتقد است که یمن، نقطه اصلی و حساسی است که می تواند باعث موفقیت مذاکره بین ریاض و تهران شود؛ چرا که این کشور، زمینه مشترکی برای گفتگو بین دو طرف است.

وی ضمن اشاره به تعدد جهت های تصمیم گیری در داخل ایران، در رابطه با مذاکره با عربستان سعودی، تصریح کرد که دولت ایران، به رهبری روحانی، دیدگاهی متفاوت از برخی خوانش ها در مورد رابطه با عربستان دارند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سايت خبري انتخاب، تاریخ انتشار 12 مهر 98، کد خبر: 504791، www.entekhab.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین