شعار سال: دبیر فدراسیون حمل و نقل و لجستیک کشور با بیان اینکه نادیدهگرفتن بخش خصوصی، علت نتیجهبخش نبودن بسیاری از طرحها و لوایح کشور بوده است، پیشنهاد داد کمیسیون عمران مجلس در کنار آنالیز قوانین و مقررات فعلی، یک برنامه راهبردی ۵ ساله در قالب برنامه هفتم تدوین و ارائه کند.
*** نقش بخش خصوصی در تدوین قوانین
حسین سلیمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری، پیرامون دلیل اصلی ناکارآمدی برنامههای کشوردر حوزه حمل و نقل، اظهار داشت:سال گذشته، تمام برنامهها، طرحها و لوایح با مسئله مبهمی روبرو بوده است که علت اصلی آن نادیده گرفتن جایگاه بخش خصوصی در این طرحها و برنامهها بود.
وی در راستای این موضوع، اضافه کرد:بخش خصوصی هیچ جایگاهی در برنامهها، طرحها و لوایح کشورنداشته است و همین نبود توجه باعث شد، برنامههای سال گذشته کشور نتیجه قابل قبولی در پی نداشته باشد.
*** تعامل کمیسون عمران و بخش خصوصی
دبیر فدراسیون حمل ونقل لجستیک با اشاره به ضرورت حل مشکلات کلان کشور بالاخص در حوزه زیرساخت و زیر بنایی، گفت: در این رابطه با نشستهایی که برگزار شده است، تصمیمات لازم گرفته شد و مقرر شد اعضای کمیسون عمران و رشتههای عمرانی در جلسات آینده با بخش خصوصی نشستی به جهت تبادل نظر در گفتمان، دیدگاهها و چالشهای پیشرو داشته باشند.
*** تضمین جایگاه بخش خصوصی
این کارشناس اقتصادی در ادامه اشاره کرد:نمایندگان مجلس یازدهم، قول دادند که هیچ مواردی را در خصوص حمل و نقل و بخش خصوصی، بدون پشتوانه فکر کارشناسان هر دو نهاد تصویب نکنند و این اتفاق میتواند بعد از چهل سال جایگاه بخش خصوصی را در صنعت حمل و نقل تضمین کند.
*** رفع مشکلات درآمدی در صنعت حمل و نقل
سلیمی با اشاره به برنامه راهبردی کشورهای پیشرفته که بخش گستردهای در نظام تجاری و بازرگانی لجستیکی و حمل و نقل داشته و بستر بیش از ۹۲ درصد اشتغال کشورها را فراهم کردهاند، گفت:
اگر مشکل اشتغال رفع شود، مشکلات بودجهای و درآمدی که با آن روبرو هستیم نیز برطرف خواهد شد، بنابراین ضروری است، نهادها و زیرساختهای مهندسی کشور با توجه به شرایط فعلی، بهرهوری ساختاری و ابزاری را به جهت رفع مشکلات درآمدی، انتخاب و در دستور کار قرار دهند.
*** تخصصیتر شدن کمیسیون عمران مجلس
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به این که قوانین و مقررات مکرر ناقص کمیسیون عمران مجلس در قبال مسائل زیربنایی کشور به حوزه حمل و نقل رسیده است، گفت: اولین قدمی که مجلس یازدهم باید انجام دهد، تجزیه و تحلیل قوانین فعلی در خصوص برنامههای راهبردی و اجرای کشور است، یعنی مهندسی مجدد در قبال این رفع نواقص داشته باشد، زیرا شرایط فعلی نشان میدهد که بعد از ۴۰ سال کمیسیون عمران مجلس باید تخصصیتر انتخاب شود.
*** برنامه راهبردی کمیسیون عمران
دبیر فدراسیون حمل ونقل لجستیک در پایان این گفتگو، خاطرنشان کرد: توقع ما این است که کمیسیون عمران نسبت به گذشته تخصصیتر عمل کند و با بینش و آگاهی بیشتری برنامههای راهبردی را تدوین کند. کمیسیون عمران در کنار آنالیز، تجزیه و تحلیل شرایط فعلی قوانین و مقررات، باید یک برنامه راهبردی ۵ ساله در قالب برنامه هفتم کشور تدوین کند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صنایع ، تاریخ انتشار 13 خرداد 99، کد خبر: 179116، www.sanayepress.com