پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۳۷۲۳
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۱
تعدادی از کارکنان وزارت نفت با ثبت سوژه اصلاح قانون تعدیل مدرک کارمندان، شیوه اجرای این قانون را ناعادلانه دانسته‌اند.

شعار سال:

اصلاح قانون تعدیل مدرک

 

سال ۹۳ سازمان توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در بخشنامه‌ای به کلیه دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون خدمات کشوری دستور داد که مدرک کارکنان دولتی پس از استخدام تنها تا یک پایه تحصیلی بالاتر از مدرک آن‌ها در بدو ورود قابل احتساب است.

اما با توجه به اینکه وزارت نفت خود تابع قوانین خاص خود قانون اختیارات وزارت نفت است مشمول قانون خدمات کشوری نمی‌شود.

ولی وزارت نفت در سال ۹۷ و بعد از گذشت ۴ سال از ابلاغ این قانون، اجرای آن را در دستور کار قرار داد.

این موضوع باعث شد که تعداد زیادی از کارمندان وزارت نفت که در حال تحصیل و ارتقای مدرک بودند، علیرغم صرف وقت و هزینه زیاد از دریافت مزایای ناشی از ارتقای مدرک بازمانند.

در نتیجه تعدادی از این کارکنان با ثبت سوژه اصلاح قانون تعدیل مدرک کارمندان نفت در بخش فارس من خواستار اعمال تغییراتی در شرایط اعمال این ابلاغیه شدند به گونه‌ای که این قانون برای افرادی اعمال شود که پس از ابلاغ آن برای ارتقای مدرک تحصیلی اقدام کرده‌اند.

متن بخشنامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در تصویر ۱ آمده است.

اعتراض به قانون تعدیل مدرک تحصیلی

اعتراض کارکنان وزارت نفت

 

در این راستا علی پژمانفر سردبیر سوژه اصلاح قانون تعدیل مدرک کارمندان نفت در فارس من با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای کارمندان وزارت نفت، اظهار کرد:

وزارت نفت تحت قوانین خدمات کشوری نیست و برای خود قانونی جداگانه دارد، در نتیجه از اجرای این بخشنامه مستثنی شده است، حتی اگر وزارت نفت مستثنی نباشد، این بخشنامه باید برای کارکنانی که قبل از صدور آن دانشجو بودند اجرا نشود.

شما فرض کنید یک کارمند بدون اطلاع از تصمیمات آینده و با صرف هزینه در دانشگاه‌ها شروع به ادامه تحصیل می‌کند و در میانه اخذ مدرک با دو رتبه بالاتر ناگهان این بخشنامه صادر می‌شود.

عدالت حکم می‌کند که این بخشنامه برای آن کارمند اجرایی نشود زیرا در صورت اجرا عملا همه هزینه‌های انجام شده توسط او تباه می‌شود، در حالی که تقصیری هم نداشته است. این قانون باید شامل حال کارکنانی شود که پس از ابلاغ آن تازه می‌خواهند برای ادامه تحصیل و ارتقا مدرک اقدام کنند».

 

پژمانفر در ادامه، تأکید کرد:

وزارت نفت و وزارت بهداشت تابع قوانین خاص خود هستند و زیرمجموعه قانون خدمات کشوری محسوب نمی‌شوند.

در نتیجه وقتی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بخشنامه‌ای درباره محدود کردن مدارک تحصیلی صادر می‌کند این قانون نباید در وزارت نفت اجرایی شود. این بخشنامه در سال ۹۳ ابلاغ شد اما وزارت نفت به ناگهان در سال ۹۷ اجرای آن را در دستور کار قرار داد.

حتی مجلس شورای اسلامی نیز چندین بار برای اصلاح این قانون اقدام کرد اما شورای نگهبان به دلیل ایجاد بار مالی برای دولت مصوبه مجلس رو رد کرد.

 

رأی دیوان عدالت اداری و شورای نگهبان

 

در ادامه سند مربوط به نظر دیوان عدالت اداری درباره غیرشرعی بودن اجرای این ابلاغیه برای کارکنانی که قبل از ابلاغ آن برای ارتقای دو رتبه‌ای مدرک تحصیلی خود اقدام کرده بودند آورده شده است، همچنین سند مربوط به تایید نظر دیوان عدالت اداری توسط شورای نگهبان نیز آورده شده است.

اعتراض به قانون تعدیل مدرک تحصیلی

اعتراض به قانون تعدیل مدرک تحصیلی

همچنین در حال حاضر طرحی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در قالب الحاق یک تبصره به ماده ۶۶ قانون مدیریت خدمات کشوری در دست بررسی است که محدودیت اعمال مدرک تحصیلی کارمندان دولت را بردارد.

این طرح فعلا در کمیسیون اجتماعی مجلس مسکوت مانده است که تعدادی از مخاطبان، خواستار پیگیری این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم شده‌اند.

متن طرح کمیسیون اجتماعی مجلس برای لغو محدودیت ارتقای مدرک تحصیلی کارکنان دولتی پس از استخدام آمده است.

اعتراض به قانون تعدیل مدرک تحصیلی

اعتراض به قانون تعدیل مدرک تحصیلی
دلایل اعتراض کارکنان وزارت نفت

به گزارش خبرگزاری صنایع، در مجموع بنابر اظهارات کارمندان وزارت نفت، این وزارتخانه در سال ۹۷ در قالب بخشنامه‌ای و به تبعیت از بخشنامه مدیریت سازمان مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور اعمال بیش از یک رتبه ارتقای مدرک کارمندان نفت را ممنوع اعلام کرده است، کارکنان وزارت نفت چند اشکال اساسی را به این بخشنامه وارد می‌دانند:

۱ـ بخشنامه وزارت نفت عطف به ماسبق شده است یعنی شامل کارمندانی که قبل از اعمال بخشنامه مدرک گرفته بودند یا ادامه تحصیل داده بودند نیز شده بود.

۲ـ وزارت نفت منفک از مدیریت خدمات کشوری است و بخشنامه مذکور را نباید شامل شود.

۳ـ وزارت نفت نخبگان جامعه علمی را دربرمی‌گیرد و این بخشنامه مانع از پیشرفت علمی نخبگان در بدنه تخصصی نفت می‌شود.

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صنایع، کد خبر: 185668، تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹، www.sanayepress.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین