پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۷۹۷۳
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹

آلمانی‌ها چه طور کرونا را مدیریت کردند؟ روایتی از درون

موسسه دولتی روبرت کُخ خط‌مقدم واکنش آلمان در مواجهه با ویروس کووید-۱۹ بوده است و تحقیقات این کشور برای تهیه واکسن و انجام بی‌شمار تست را رهبری می‌کند. لارس شاده، یکی از اپیدمیولوژیست‌های این مرکز، درباره چالش‌های آن برای بازگشایی کشور، اررزیابی مخاطرات و پیگیری وضعیت افراد در آلمان توضیحاتی داده است.

شعار سال :  اولین مورد ابتلا به کرونا در آلمان اولین مظنون نبود. ما پیش از آن موارد دیگری داشتیم که نسبت به ابتلای آن‌ها به کرونا مظنون بودیم. پیش از این مورد اول، طبیعتا نتیجه آزمایش سایرین منفی بود اما وقتی هفتم ژانویه اولین آزمایش در مونیخ مثبت شد ما شوکه نشدیم. تا آن زمان ما کارهای مهمی انجام داده و این‌ها را مشخص کرده بودیم: اینکه مبتلا کیست؟ معیارهای ما برای تشخیص مبتلایان به کووید-۱۹ چیست؟ در چه وضعیت بهداشتی قرار داریم؟ توصیه‌های‌مان برای پیشگیری و کنترل بیماری چیست؟ و چه طور قرار است افراد را ردگیری کنیم؟

میزان «R» یا همان نرخ تکثیر ویروس که آنگلا مرکل، صدراعظم بارها در سخنانش به آن اشاره کرده است، هنوز روزانه در آلمان محاسبه و گزارش می‌شود. مسلم است که تعداد مبتلایان اکنون در کشور در مقایسه با ماه مارس بسیار کاهش یافته است و به همین دلیل هر شیوع (دوباره‌ای) در این وضعیت، تأثیر مستقیمی بر میزان گسترش کرونا خواهد داشت. این تعداد روزانه کم و زیاد می‌شود اما تعداد مبتلایان اکنون حدودا یک نفر در روز است (یعنی هر مبتلا به کرونا به صورت میانگین یک نفر را مبتلا می‌کند). در حال حاضر ما تا امروز (۱۸ ژوئن) روزانه به صورت میانگین ۳۰۰ تا ۳۵۰ مبتلا داریم که رقم پایینی است.

حتما این احتمال وجود دارد که موج دومی در کار باشد و مهم‌ترین هدف ما این است که تا جای ممکن از افزایش تعداد مبتلایان جلوگیری کنیم. ما تلاش کرده‌ایم تا جای ممکن هر کسی را که به بیماری تنفسی مبتلاست یا هر نشانه‌ای از کرونا دارد یا هر کسی را که در نقاط حساسی مانند خانه سالمندان زندگی می‌کند، مورد آزمایش قرار دهیم. علاوه بر این تعهدی سیاسی وجود دارد که اگر لازم باشد –اگر تعداد مبتلایان از رقم تعیین‌شده‌ای بالاتر برود- دوباره اقداماتی برای قرنطینه محلی انجام شود.

ما هم‌چنین در تلاشیم تا برای واکسن آماده شویم. ماه ژوئن وزارت بهداشت کشور ائتلافی با فرانسه، ایتالیا و هلند تشکیل داده‌ و ۳۰۰ میلیون دُز از واکسن کرونا را که اکنون در حال آزمایش است، پیش خرید کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین پایه‌های اقدامات ما برای پایین نگه داشتن نرخ ابتلا، پیگیری شدید بوده است. تا ماه ژوئن ما برنامه‌ای برای گوشی‌های همراه طراحی و استفاده کردیم اما پیش از آن، از زمان آغاز شیوع کرونا تا اوج آن که در آلمان روزانه ۶ تا ۷هزار مبتلا وجود داشت پیگیری‌ها در کشور به روش سنتی انجام می‌شد. ما مقامات درمان محلی را مجاب کردیم تا کار رهگیری مشکوک‌ها و مبتلایان را با وجود تعداد بسیار بالا انجام دهند چرا که شکاندن چرخه سرایت در چنین شیوعی بسیار مهم است. در همان اوایل ما درباره طراحی یک برنامه رهگیری گفت‌وگو کردیم و البته به فکر استفاده از سیستم رهگیری با بهره‌برداری از GPS هم بودیم اما در همان اوایل افراد فعال در حفاظت از اطلاعات به ما گفتند که چنین چیزی ممکن نیست به این ترتیب ما به فکر راه جایگزینی افتادیم و برای‌مان روشن شد که استفاده از بلوتوث می‌تواند یکی از این راه‌ها باشد. (برنامه‌های رهگیری مبتنی بر GPS همواره در حال رصد مکان تلفن همراه هستند در حالی که برنامه‌های مبتنی بر بلوتوث تنها نزدیکی یک گوشی به سایر گوشی‌ها را رصد و تغییرات مکانی فرد را مشخص می‌کند.) اوایل ما یک سیستم مرکزی را ترجیح می‌دادیم چرا که به ما این فرصت را می‌داد تا بررسی کلی‌تری از اتفاقات داشته باشیم. اما با در نظر گرفتن نگرانی‌های مربوط به حفاظت از اطلاعات به این نتیجه رسیدیم تا سیستمی غیرمرکزی راه‌اندازی کنیم؛ سیستمی که یک ایراد مهم داشت: ما نمی‌دانستیم که برای یک مورد خاص چه اتفاقی افتاده است. بنابراین ما هم‌زمان به نظارت و بررسی‌های خود ادامه می‌دهیم اما فعالان حوزه حفاظت از اطلاعات از این تصمیم راضی هستند.

این تعهدی سیاسی وجود دارد که اگر لازم باشد –اگر تعداد مبتلایان از رقم تعیین‌شده‌ای بالاتر برود- دوباره اقداماتی برای قرنطینه محلی انجام شود

بحران کرونا اکنون ۶ماه است که تداوم داشته؛ دوره‌ای بسیار طولانی برای مدیریت بحران حتی با وجود اینکه ما پیش‌تر هم با همه‌گیری‌هایی در آلمان مواجه شده بودیم. همه در مرکز ما اکنون خسته هستند.

لارس شاده | معاون موسسه روبرت کخ در برلین – ترجمه: عاطفه مرادیSeptember 02, 2020

آنچه خواندید ترجمه‌ای بود از یادداشتی که به تاریخ ۱۹ آگوست ۲۰۲۰ در وب‌سایت مرور تکنولوژی MIT با مشخصات زیر منتشر شده بود:

The inside story of Germany’s coordinated covid response

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال ، برگرفته از فضای مجازی

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین