پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۰۷۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
بیکاری و فقر مشکل عمده بسیاری از شهر‌ها و استان‌های کشور به‌ویژه در مناطق حاشیه‌ای و مرزی کشور است، اما اینبار درست در قلب کشور و در استان مرکزی شاهد بیکاری و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن هستیم. شهر خمین واقع در استان مرکزی شهری است که به‌هیچ فریادرسی در آتش بیکاری و اعتیاد می‌سوزد. در این گزارش شرایط شهر خمین را مورد بررسی قرار داده است.
شعار سال: نام شهرستان خمین و مشکلات آن کمتر در رسانه‌ها به چشم می‌خورد، اما درهمان اندک خبر‌هایی که از این شهرستان منتشر شده است نیز همواره بر معضل بیکاری در این شهرستان تاکید شده است.

این معضل آنچنان در خمین پررنگ است که ۲ سال پیش فرماندار این شهرستان بیکاری را مهم‌ترین مشکل خمین به‌ویژه در مناطق روستایی عنوان کرده و گفته بود: ایجاد اشتغال در کشور و به ویژه اشتغال پایدار در روستا‌های کشور اصلی‌ترین دغدغه دولت است و ما نیز به عنوان نماینده دولت در شهرستان باید این بحث را در اولویت کار خود قرار دهیم.

با وجود گذشته دو سال از این سخنان فرماندار، اما تغییری در شرایط بیکاری این شهرستان ایجاد نشده است. این درحالی است که بیکاری نه تنها یک معضل عظیم که ریشه بسیاری از دیگر آسیب‌های اجتماعی است، آسیبی که اولین پس‌لرزه‌های آن را در از بین رفتن زندگی خانواده‌ها می‌توان مشاهده کرد.

عدم توجه به نیاز‌های این شهرستان که براساس سرشماری سال ۹۵ تنها کمی بیش از ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد و قاعدتا مدیریت آن نباید چندان هم سخت باشد باعث شده که مردم این شهرستان در ابعاد مختلف به انواع محرومیت‌ها دچار شوند.

کسی به خانواده‌های دارای سرپرست معتاد کمک نمی‌کند


عذرا آل‌طاهر مدیرعامل موسسه خیریه رسول اکرم خمین با بیان اینکه آمار بیکاری و اعتیاد در شهر خمین به شدت بالاست به رویداد ۲۴ می‌گوید: تنها حدود ۵۰۰ یا ۶۰۰ خانواده تحت پوشش خیریه ما داری پدر معتاد هستند در مواردی نیز پدر و مادر هر دو معتادند. مواردی هم در سطح شهر ما وجود دارند که شناسایی نشده‌اند. در این خانواده‌ها شرایط کودکان بسیار سخت است. به نظر من کودکی که پدرش فوت کرده است به مراتب زندگی راحت‌تری دارد نسبت به کودکی که دارای پدر یا والدین معتاد است.

وی ادامه می‌دهد: چند سال پیش با موردی برخورد کردم که پدر دختر ۶ ساله خود را فروخته بود تا مواد بخرد و مادر بعد از یک هفته و با سختی توانست کودک را پیدا کرده و از خریدار پس بگیرد. به هر حال شرایط این خانواده‌ها بسیار سخت است از سوی دیگر در برخی موارد وقتی خیرین متوجه می‌شوند که کمک را برای خانواده یک فرد دارای بیماری اعتیاد می‌خواهیم تمایل خود را برای کمک به خانواده از دست می‌دهند.

مدیرعامل موسسه خیریه رسول اکرم با بیان اینکه بسیاری از این افراد واقعا توان خرید یک قرص نان را ندارند، عنوان می‌کند: تعداد فرزندان این خانواده از یک تا ۱۲ فرزند متغیر است و همگی در فقر شدیدی زندگی می‌کنند که قابل وصف نیست. به همین دلیل هم از عید به بعد هماهنگی میان خیریه‌های خمین، سازمان بهزیستی و کمیته امداد و مدارس ایجاد کردیم تا با شناسایی خانواده‌های کم‌برخوردار به نحوی یکسان‌سازی شود که تمامی خانواده‌ها بتوانند به یک میزان از کمک‌های این نهاد‌ها استفاده کنند.

وی با تاکید براینکه در میان خانواده‌های شناسایی شده شرایط زندگی خانواده‌های دارای سرپرست معتاد از همه بدتر بود، توضیح می‌دهد: معمولا سرپرست خانواده در این خانواده‌ها اسباب زندگی یا درآمد‌های ناچیز خانواده را فروخته و خرج اعتیاد می‌کند. دراین شرایط این خانواده‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و حتما باید تحت حمایت قرار گیرند.

آل طاهر خاطرنشان می‌کند: خمین شهر کوچکی است، اما به لحاظ نبود کار، فقر و اعتیاد شرایط وخیمی دارد. تا زمانی که امام خمینی زنده بودند همواره تاکید داشتند که برای شهر من تبعیضی قائل نشوید که بخواهید به آن بیشتر از سایر شهر‌های رسیدگی کنید. اما امروز شرایط در این شهرستان‌ها به شدت بد شده است. دانش‌آموزی را می‌شناسم که ۳ روز متوالی غذا نخورده بود و در مدرسه غش کرد. این دانش‌آموز دو برادر دیگر هم داشت.

وی علت اصلی بالا بودن آمار اعتیاد در خمین را نبود اشتغال برای جوانان توصیف کرد و افزود: ما معمولا به خانواده‌ها می‌گوییم شما کار کنید ما هم به شما کمک می‌کنیم، اما همیشه این پاسخ را می‌شنویم که کار معرفی کنید تا ما سرکار برویم. اما کار نیست و شرایط کار با شیوع ویروس کرونا بدتر هم شده است.

این فعال اجتماعی خاطرنشان می‌کند: یکی از محصولاتی که در خمین زیاد کشت می‌شود لوبیاست که تمیز و بسته‌بندی شده و به فروش می‌رسد و از معدود مشاغلی است که می‌تواند اندک درآمدی را به خانه افراد آسیب‌پذیر و کم‌بضاعت این شهر بیاورد. حالا بعد از انتشار ویروس کرونا کارگاه‌های لوبیا بسته شده است. بسیاری از کارخانه‌ها هم تعطیل شده‌اند. ما حتی تعدادی از مددجویان خود را به عنوان پرستار سالمند یا کودک به منازل اعزام کردیم که به دلیل انتشار ویروس کرونا پذیرفته نشدند.

ترک تحصیل بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز بعد از کرونا

وی با اشاره به اینکه بعد از انتشار کرونا و برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین شرایط دانش‌آموزان ما بدتر شد، اضافه می‌کند: بسیاری از این خانواده‌ها هیچ امکاناتی ندارند نه گوشی هوشمند و کامپیوتر و نه حتی تلویزیون به همین دلیل هم فرزندان این خانواده‌ها از درس و مدرسه عقب افتادند. این شرایط باعث شد که تقریبا ۱۰۰ نفر از دانش‌آموزان تحت پوشش خیریه ما امسال ترک تحصیل کنند.

آل‌طاهر خاطرنشان می‌کند: دانش‌آموزانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند یا تحت پوشش سایر خیریه‌ها هستند شرایط بهتری دارند و بالاخره این نهاد‌ها مشکل ابزار مورد نیاز دانش‌آموزان برای کلاس‌های آنلاین را حل می‌کنند، اما دانش‌آموزان ما به دلیل اعتیاد پدر مشکلات بیشتری دارند و بسیاری از افراد علاقه‌ای به کمک به این دانش‌آموزان ندارند. کمیته امداد و بهزیستی نیز به این دانش‌آموزان کمکی نمی‌کنند. البته کمیته امداد خانواده دارای سرپرست را تحت پوشش نمی‌گیرد مگر اینکه والدین بچه از هم جدا شده و طلاقنامه داشته باشند یا اینکه پدر فوت کرده باشد.

وی تاکید می‌کند: مردم خمین شرایط مالی خوبی ندارند که بخواهند کمک زیادی به خانواده‌های کم‌بضاعت داشته باشند. بسیاری از افراد خمینی‌الاصل که شرایط مالی خوبی داشتند نیز به تهران مهاجرت کرده‌اند و اکثر کمک‌هایی که به خیریه ما می‌شود از سوی این افراد است. ما قلک بین مردم پخش کردیم، اما کمک بسیار کمی دریافت کردیم که علت آن هم همین شرایط اقتصادی بد و بیکاری مردم است.

این فعال اجتماعی با بیان اینکه مسئولان به خمین بی‌توجه هستند، می‌گوید: نمایندگان مجلس و استاندار به نظر می‌رسد کاری نکرده‌اند علت آن را نمی‌دانم تنها چیزی که می‌دانم آن است که شهر ما به شدت از همه نظر عقب است و وقتی به شهر‌های دیگر سفر می‌کنم این موضوع را به شدت احساس می‌کنم.

مدیر عامل موسسه رسول اکرم با بیان اینکه خمین نیز یکی از شهر‌های ایران است و نیاز به رسیدگی دارد از مسئولان می‌خواهد که به فریاد خانواده‌های کم‌بضاعت به ویژه خانواده‌های دارای سرپرست معتاد برسند.

درگیری ۹۰ درصد خانواده‌های خمین با اعتیاد

کریم نجفی نماینده شورای شهرستان خمین در شورای استان مرکزی درباره معضلات زندگی مردم دراستان مرکزی می‌گوید: بیکاری در شهرستان خمین بیداد می‌کند علت آن است که هیچ کارخانه‌ای در این شهر احداث یا احیا نشده است.۹۸ مسئولان استانی نیز عملکرد ضعیفی داشته و دقیق کار نمی‌کنند. نماینده جدید ما در مجلس یازدهم نیز پیگیری‌هایی داشته‌اند، اما عملکرد وی را آخر سال باید ارزیابی کنیم.

وی با بیان اینکه آمار طلاق و اعتیاد نیز در خمین بسیار بالاست، تصریح می‌کند: آمار اعتیاد در خمین آنچنان بالاست که می‌توان گفت ۹۰ درصد خانواده‌های ما به نوعی با این آسیب اجتماعی دست به گریبان هستند. بیکاری قطعا اعتیاد، فساد و آسیب‌های اجتماعی را به دنبال دارد. وقتی سرپرست بیکار است یا درآمد پایینی دارد چگونه می‌تواند مخارج خانواده را تامین کند. در استان ما حتی قیمت نان به شدت گران شده است.

نماینده شورای شهرستان خمین در شورای استان با اشاره به اینکه عملکرد نماینده ما در مجلس دهم بسیار ضعیف بود، عنوان می‌کند: ما از دوره‌های قبل هم این مشکلات را در شهرستان داشته‌ایم و چیز جدیدی نیست. در واقع نهالی که برای بهبود شرایط خمین کاشتیم به دلیل عملکرد ضعیف مسئولان استانی و شهرستان خشک شده است.

وی یادآور می‌شود:در سال‌های قبل کارخانه نخ طلای خمین را داشتیم که یک کارخانه دولتی با حدود ۷۵۰ نفر نیروی کار بود. اما سال گذشته توسط برادر نماینده مجلس احیا شد در حالیکه این کارخانه احیا بود. در واقع این کارخانه با ۱۲۰ کارگری که آن زمان داشت به بخش خصوصی واگذار شد، اما با گذشت یکسال تنها حدود ۴۰ کارگر دارد.

نائب رئیس شورای استان مرکزی درباره دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده در خمین می‌گوید: من نماینده روستا و شهرستان هستم من نه تنها از ۲۰۰ روستای شهرستان خمین که از روستا‌های سطح استان بازدید می‌کنم. تعداد دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده بسیار بیشتر از ۱۰۰ دانش آموز است. فاصله مدرسه تا خانه در بسیاری از روستا‌ها بسیار زیاد است و خانواده‌ها توان پرداخت سرویس ایاب و ذهاب فرزندشان برای طی مسیر را ندارند در نتیجه دانش‌آموز ترک تحصیل می‌کند. بعد از کرونا نیز ریزش دانش‌آموزان بیشتر بوده است، زیرا به ابزار لازم برای استفاده از آموزش آنلاین دسترسی ندارند.

وی با تاکید براینکه مشکلات دانش‌آموزان را به فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی اعلام کرده‌ام یادآور می‌شود: مهر یا آبان ماه سال گذشته بود که با ایشان جلسه‌ای داشته و آنجا اعلام کردم که در تعدادی از روستا‌های ما تعداد دانش‌آموزان بسیار کم است و می‌توان این دانش‌آموزان در یک منطقه مرکزی که برای همه آن‌ها دسترسی بهتری فراهم کند تجمیع کرد. فولادوند به من گفت که انجام چنین کاری برایش مسئولیت دارد.

نجفی درباره اینکه آیا شرایط برای استفاده از اینترنت در خمین فراهم است، اظهار می‌کند: در برخی روستا‌های خمین زیرساخت‌ها برای استفاده از اینترنت آماده شده است، اما در برخی دیگر از روستا‌ها زمین‌های مردم را گرفته‌اند و کابل‌گذاری کرده‌اند، اما همچنان اینترنت در این مناطق ضعیف است وقتی پیگیری کردیم گفتند برای تقویت اینترنت دستگاهی لازم است که ۱۴ یا ۱۵ میلیارد تومان پول لازم است.

وی با اشاره به اینکه خمین در بحث درمان نیز با مشکل مواجه است، عنوان می‌کند: در حال حاضر اعلام کرده‌اند که درمانگاه در مناطقی که کمتر از ۲ هزار نفر جمعیت دارد باید تعطیل شود. حال فردی که بیمار شده و هیچ امکانات درمانی نیز در نزدیکی محل زندگی او وجود ندارد و از طرف دیگر ۵۰ کیلومتر با نزدیک‌ترین مرکز درمانی هم فاصله دارد عملا چاره‌ای جز مردن ندارد. آیا این عدالت است؟

عضو شورای شهرستان خمین عنوان می‌کند: اعتبارات امسال برای شهرستان خمین به‌گونه‌ای بود که بزرگترین خیانت و اجحاف در حق روستاهایی‌ها روا شد، زیرا کل اعتبارات امسال را به پروژه‌های عمرانی شهرستان تخصیص داده‌اند و در واقع روستا‌ها هیچ سهمی از این اعتبارات ندارند و کنار گذاشته شده اند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از رویداد۲۴، تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر rouydad۲۴.com، ۲۲۹۷۵۴
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
0
0
هر روز همه کشور بیشتر درگیر آسیب اجتماعی میشن متاسفانه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین