پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۴۲۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
نهم مهرماه ۱۳۲۸ خورشیدی یادآور زادروز دکتر مینا ایزدیار، دانشمند زرتشتی، بانوی نیک‌اندیش بنیان‌گذار انجمن تالاسمی ایران است.
شعارسال: زنده‌یاد مینا ایزدیار از زرتشتیان فرهیخته‌ی کشور به عنوان فرنشین (:رییس) گروه موسسان انجمن تالاسمی ایران با همکاری گروهی دیگر در سال ۱۳۶۸ خورشیدی موفق به پایه‌گذاری این انجمن شد که نخستین انجمن حمایت از بیماران دیردرمان کشور است. وی در طول زندگی پربار خویش کار‌های بزرگی برای بیماران تالاسمی کشور انجام داد. مینا ایزدیار، فرنشین گروه موسسان انجمن تالاسمی ایران و ریاست هیات‌مدیره‌ی انجمن تالاسمی ایران با درایت خود نقش بسیار بارزی در راه‌اندازی این نهاد حمایتی داشت. وی از سال ۱۳۶۲ تلاش خود را برای تشکیل انجمن تالاسمی ایران آغاز کرد و در سال ۱۳۶۸ این انجمن را پایه گذارد و به گونه‌ی رسمی به ثبت رساند. پس از گذشت ۲۴ سال از پایه‌گذاری این نهاد حمایتی، ایران تنها کشور در حال توسعه‌ای است که همه‌ی مبتلایان تالاسمی در آن شناسایی و زیر پوشش انجمن تالاسمی ایران قرار گرفته‌اند که الگوی پیشگیری از تالاسمی را برای دیگر کشور‌ها ایجاد کرده است. این دستاورد‌ها مرهون زحمات دکتر ایزدیار و همکاران اوست. امسال سازمان انتقال خون ایران نهم مهرماه، زادروز زنده یاد مینا ایزدیار را در تقویم سازمانی خود، روز میزبانی از اهداکنندگان خون پیروان ادیان الهی (اقلیت‌های دینی) نام نهاد. در نخستین جشنواره طب انتقال خون، جایزه‌ای به پاس خدمات ارزنده‌ی دکتر مینا ایزدیار در زمینه‌ی انتقال خونِ بیماران تالاسمی، به نام این بانوی دانشمند زرتشتی نامگذاری شده است. خاطره‌ی این پزشک بلندهمت هرگز از یاد‌ها نخواهد رفت و تا زمانی که حتا یک بیمار تالاسمی در ایران به درمان نیاز دارد، نام دکتر مینا ایزدیار و خاطره‌ی همت والایش در اذهان برجای خواهد ماند.

جشنواره علمی زنده یاد دکتر مینا ایزدیار هر ساله روز نهم مهرماه و هم زمان با زادروز آن روانشاد برگزار می‌شود. آرمان این جشنواره در راستای ایجاد انگیزه در میان تلاشگران همکیش درفراگیری علم، شناخت و تشویق نخبگان علمی و فن‌آوری است.

مینا ایزدیار نهم مهرماه ۱۳۲۸ خورشیدی در شهر کرمان چشم به جهان گشود. پدرش داریوش ایزدیار و مادرش پوران تیگرانی بود. وی سال‌های یکم و دوم ابتدایی را در دبستان دخترانه‌ی شهریاری شهر کرمان گذارند و برای ادامه تحصیل به تهران آمد و در دبستان گیو و دبیرستان نوشیروان‌جی تاتا ادامه تحصیل داد.
او در سال ۱۳۴۶ با رتبه ۱۳ کشوری در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و همچنین با رتبه ۸۰ کشوری در دانشکده پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شد و در این میان، دانشگاه تهران را برای ادامه‌ی راه برگزید.
روانشاد ایزدیار در سال ۱۳۵۲ با پرویز ملک‌پور پیمان زناشویی بست که نتیجه‌ی آن سه فرزند است. شیرین دکترای ریاضی، شیرزاد و شیدا نیز دانشجوی دکترای مهندسی برق هستند.
سال‌ها بود که ایجاد انجمن حمایت از بیماران دیردرمان همچون تالاسمی و هموفیلی یک رویا بود. تلاش‌های فراوانی برای ایجاد این نوع سازمان‌های حمایتی با عدم موفقیت به بایگانی سپرده شد تا این‌که در سال ۱۳۶۸ به همت گروهی از افراد توانا نخستین انجمن حمایت از بیماران دیردرمان به عنوان انجمن تالاسمی ایران پایه‌گذاری شد.
شادروان ایزدیار در واپسین روز از بهار ۱۳۹۲ پس از یک سال و نیم مبارزه با بیماری سرطان در شهر مدیسون ایالت ویسکانسین آمریکا دیده از جهان فرو بست.
سال‌شمار زندگی مینا ایزدیار:

۱۳۳۴-۳۶ تحصیل در دبستان دخترانه شهریاری کرمان
۱۳۳۶-۴۰ تحصیل در دبستان دخترانه گیو تهران
۱۳۴۰-۴۶ تحصیل در دبیرستان دخترانه انوشیروان دادگر
۱۳۴۶-۵۴ تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران
۱۳۵۳-۵۴ اشتغال به کار در یکی از بیمارستان‌های کشور امریکا
۱۳۵۴۵-۵۶ عضویت در سپاه بهداشت
۱۳۵۶-۵۷ تحصیل و کار در بیمارستان مفید به مدت تقریبی ۴ ماه
۱۳۵۷-۹۱ تحصیل و کار در مرکز طبی کودکان

تعداد بازدید : 12


روز دی است خیز و بیار‌ای نگار مِی‌ای ترک، مِی بیار که ترکی گرفت دی

روز پانزدهم از هر ماه در گاهشمار زرتشتی دی به‌مهر نام گرفته است. سه روز در هر ماه زرتشتی با پیشوند «دی» همراه است. روز‌های هشتم، پانزدهم و بیست‌وسوم ماه زرتشتی که برای پرهیز از اشتباه با پسوند نام روز پس از خودش شناخته می‌شوند؛ برای نمونه فردای روز دی‌به‌مهر روز مهر است.

«دی» اوستایی «دَثوش» به چم پروردگار و دادار است. روز‌های دی در هر ماه روز‌های نیایش همگانی، به آتشکده رفتن و آسایش و دست از کار کشیدن زرتشتیان است (روز استراحت).

سروده‌ی مسعود سعد سلمان، بر پایه‌ی کتاب بندهش

روز دی است خیز و بیار‌ای نگار مِی‌ای ترک، مِی بیار که ترکی گرفت دی

می‌ده برطل و جام که در بزم خسروی

بنشست شاه شاد ملک ارسلان به مِی

اندرزنامه آذرباد مهراسپندان (موبد موبدان در روزگار شاپور دوم)

سر شوی و موی و ناخن پیرای

اندرزنامه آذرباد مهر اسپندان در سروده‌ی استاد  ملک‌الشعرای بهار

به (دی‌بآذر) اندر سر و تن بشوی

به پیرای ناخن، بیارای موی

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از امرداد، تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹، کد خبر:۴۸۷۹۵:www.amordadnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۵
0
0
واقعا ممنون از شعار سال برای تکریم چهره بزرگان این مملکت! دمتون گرم که همه جوره به فکر جریان های مدنی و فرهنگی هستید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین