پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۴۲۷
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴
قائم مقام وزير بهداشت در نشست سخنگو، عدم افزايش تقاضاى القايى به علت اجراشدن طرح تحول را به اثبات رساند.

شعارسال: ايرج حريرچى قائم مقام وزير بهداشت در نشست خبرى سخنگو كه امروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزارشد، با اشاره به اينكه كارانه يكى از روش هاى پرداخت است،گفت: اين روش براى ارائه كنندگان خدمت هيچ ريسكى ندارد چراكه هرچه خدمات بيشتر ارائه شود، دريافتي بيشتر است.

وي ادامه داد: يكى از مشكلات ذاتى نظام كارانه، تقاضاى القايى است كه بر همين اساس پرداخت كننده ضررى را متحمل مى شود. برخى از امكانات ممكن است براى سيستم، نظام يا فرد منفعت داشته باشد از طرفى بهترين مدل براى خدمات سرپايى و سطح يك، مدل سرانه است.

حريرچى يكى از اتهامات به طرح تحول سلامت را افزايش تقاضاى القايى خواند و افزود: تقاضاى القايى خصوصيت قرين نظام پرداخت مبتنى بر عملكرد است اما طرح تحول نظام سلامت موجب افزايش تقاضاى القايى نشده است. در يكى دوماه اول اجراى طرح تحول، افزايش مراجعات در برخى بيمارستان هاى دولتى به ١٧ درصد هم رسيد اما در مقياس كشورى بعد از گذشت يكسال ،افزايش مراجعات ٤درصد اعلام شد.

حريرچى عنوان كرد: از اين ٤درصد، ٣دهم درصد به علت پيرى جمعيت، هجوم ١/٥ درصد مراجعات از بيمارستان هاى خصوصى و تامين اجتماعى، ١/٢ درصد به علت رشد جمعيت و يك درصد ناشى از افزايش مراجعات و بسترى در بينارستان هاى خصوصى بوده است. بنابراين ثابت شد كه طرح تحول سلامت موجب افزايش معنادار تقاضاى القايى نشده است.

حريرچى در ارتباط با روش‌های پرداخت در نظام سلامت اظهارداشت: این مسئله به دو روش پرداخت به افراد و پرداخت از طریق سازمان های ارائه کننده خدمت مثل بیمارستان ها صورت می گیرد. از طرفى روش پرداخت به افراد به صورت حقوق، حقوق به همراه پاداش، کارانه و سرانه و روش پرداخت سازمان های ارائه کننده خدمت به اشکال بودجه ای، در ازای ارائه خدمات، بستری و یا از طریق گروه های تشخیصی مرتبط انجام مى شود.

*آمارهاى ضد و نفيض مراكز ارتقا يافته درمان نابارورى

حريرچى در پاسخ به سوال يكى از خبرنگاران مبنى بر علت وجود آمارهاى ضد و نقيض مراكز ارتقايافته درمان نابارورى، بيان كرد: برخى از اين آمارها متعلق به مراكز ايجاد شده جديد و برخى متعلق به مراكز در حال ايجاد است. از طرفى متاسفانه بخش دولتى در برخى خدمات فعال نبوده است.

وى ادامه داد: يكى از راه هاى افزايش جمعيت كمك به خانواده هاى نابارور علاقمند به فرزند است كه در همين راستا وزارت بهداشت با ايجاد مراكز جديد و افزايش سرويس دهى مراكز موجود، مراكز درمان نابارورى دولتى وا تقويت كرده است. همچنين هزينه درمان اين بيمارى براى افراد خاص تحت پوشش ٨٥ درصدى قرار گرفته است.

وى از وجود 2 ميليون زوج نابارور در كشور خبر داد و افزود: ٣٥ درصد از اين افراد نيازمند درمان هاى پيشرفته هستند. اكنون ٢٤ مركز دولتى و ٣٥ مركز خصوصى در اين زمينه فعاليت مى كنند.

*بخش خصوصى براى تحويل بيمارستان از وزارت بهداشت اقدام نمى كند

قائم مقام وزير بهداشت در پاسخ به سوال يكى از خبرنگاران مبنى بر استقبال سازمان تامين اجتماعى از ورود بخش خصوصى براى اداره بيمارستان ها و برنامه هاى وزارت بهداشت، گفت: ما به تحويل بيمارستان ها با بودجه هاى موجود به هر فرد با هر عنوانى، درصورتى كه خدمات با تعرفه دولتى ارائه شود، تمايل داريم، اما نشانه اى از تمايل سازمان تامين اجتماعى نديديم.

وى افزود: يكى از پيشنهادهاى ما در برنامه ششم، رهايى بيمارستان ها از وابستگى مستقيم به وزارت بهداشت است اما قيمت تمام شده بيمارستان ها با تعرفه هاى كنونى تامين نمى شود از همين رو بخش خصوصى اقدامى نمى كند.

*روش هاى كاهش خطاى درمانى پيچيده است

حريرچى در پاسخ به سوال يكى از خبرنگاران مبنى بر خبر وزارت بهداشت در فروردين ماه براى تشكيل كميته خطاى پزشكى و سرانجام اين كميته، گفت: اين كميته متشکل از معاونت‌های اصلی بهداشت، درمان، آموزش،پرستاری، توسعه، غذا دارو و ساير معاونت ها است كه حدود 100 شورای معاونین دارد.

قائم مقام وزير بهداشت ادامه داد:‌ با توجه به اینکه موضوع خطاهای پزشکی بسیار مهم است، وزارت بهداشت بتواند اقدامات اساسی را در دوره باقیمانده دولت انجام دهد.

وى سقوط بيمار از روى تخت را نيز خطاى پزشكى خواند و افزود: اقدامات براى پيشگيرى از خطاهاى درمانى بسيار پيچيده اند.

*فروش اوراق غرضه براى ادامه ارائه خدمات ضرورى است

حريرچى در پاسخ به سوال يكى از خبرنگاران مبنى بر بدهكار كردن هرچه بيشتر سازمان بيمه گر با پا درميانى اوراق قرضه، افزود: با توجه به بدهی هشت هزار میلیارد تومانی بیمه ها به وزارت بهداشت با لایحه دولت و مصوبه مجلس قرار است به زودی همین میزان اوراق قرضه به فروش برسد و با وجود بهره اين اوراق، تصميم گرفته شده برای ادامه خدمات بیمارستانهای دولتی ضروری است.

وی افزود: مشخص است که با توجه به تورم و نرخ بهره ای که سازمان مدیریت و وزارت اقتصاد تعیین می کنند، این رقم هشت هزار میلیارد تومان به صورت تدریجی در اختیار بیمه ها قرار می گیرد تا بدهی خود را به بیمارستانهای وزارت بهداشت و داروخانه ها پرداخت کنند.

حريرچى بيان كرد: این سخن نادرستی است که هر جا قرضی صورت می گیرد و بدهی و بهره ای وجود دارد، این کار بدی است، مسئولیت اجتماعی دولت ایجاب می کند که نگذارد خدمات سلامت مردم مختل شود.

قائم مقام وزير بهداشت گفت: هنوز رقم بهره این اوراق مشارکت مشخص نشده است اما فروش این اوراق قطعا به نفع سلامت مردم و حتی بیمه سلامت است زیرا هر چه از مدت بدهی بیمه ها بگذرد، به ضرر بیمه هاست البته تعهد پرداخت اصل و فرع این بدهی به عهده دولت است و سازمان بیمه سلامت به عنوان مهمترین سازمان بدهکار به وزارت بهداشت،اعتباراتش را از دولت تامین می کند.

حریرچی روش کار اورژانس های پیش بیمارستانى را اينگونه شرح داد:آمبولانس هاى دولتى با توجه ترافیک جاده ها، طول مسیر و ظرفیت خالی بیمارستان های اطراف محل حادثه، مرکز اورژانس و بیمارستان مورد نظر خود را برای انتقال بیمار انتخاب می کنند.

وی با اشاره به اينكه آمبولانس هاى دولتى بيماران وا به بيمارستان دولتى انتقال مى دهند، عنوان کرد: بعد از انتقال بیمار به بیمارستان دولتی، خانواده بیمار می توانند او را به بیمارستان خصوصی منتقل کنند اما این امکان وجود ندارد که آمبولانس دولتی، بیمار را به بیمارستان خصوصی ببرند و فقط آمبولانس خصوصى اجازه اين كار را دارد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان ، تاریخ انتشار خبر 5 مهر 1395، کدمطلب: 5794917 ،www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین