پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۶۲۱۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰
اتحادیه ملی عشایر کوچنده بومی ایران به عنوان سومین تشکل مردمی طی نامه‌ایی سرگشاده خطاب به وزرای کشور و جهاد کشاورزی و ریاست سازمان امور عشایر از آن‌ها خواسته است که از رییس‌جمهور بخواهند تا، ضمن متوقف کردن روند کنونی تهیه این لایحه، زمینه‌ای فراهم شود و تدوین قانون جدید آب با تشکیل کارگروه‌هایی از سایر ذینفعان در دیگر بخش‌ها بخصوص نمایندگان جامعه عشایری و تشکل‌های فعال این بخش، انجام شود.
شعار سال: در این نامه آمده است : وزارت نیرو در صدد ارائه لایحه‌ایی برای تصویب قانون جامع آب بر اساس پیش‌نویس این قانون در سال ۱۳۹۳ است. گروه‌های مختلف معتقدند که این پیش‌نویس فاقد جامعیت و بدون درنظر گرفتن ذینفعان واقعی خصوصا مردم محلی و عشایر است.

رییس اتحادیه ایلات و عشایر کوچنده ایران در این نامه نوشته است«جامعه محلی و عشایری پس از اصلاحات ارضی و ساخت اولین سد مدرن در کشور اولین قربانیان نظام سدسازی در ایران بودند. شرکت ایران – امریکا با تصاحب اراضی کشاورزان زیر سد دز و در پی آن شرکت ایران – کالیفرنیا ؛ شل اند میچل کاتس؛ شرکت دز کار؛ ایران – یوگسلاوی حدود یک صد هزار هکتار اراضی زیر سد دز را تصرف و دولت تمام دهقانان ۵۷ آبادی که بالغ بر پنجاه هزار نفر بودند را از روستاها اخراج کرد.»

علاوه بر اتحادیه ایلات و عشایر «شورای هماهنگی سازمان های غیر دولتی میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری» و «کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان» نیز طی بیانیه‌ای از تمرکز تصمیم‌گیری‌های آبی کشور در مجوعه وزارت نیرو انتقاد کرده است.

یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در این نامه به آن اشاره است علاوه بر کم‌آبی دیگر آسیب‌هایی است که سدسازی به زندگی عشایر وارد کرده است: «در واقع [عشایر] که جمعیت تولیدکننده کشور بودند به مصرف‌کنندگانی با مشاغل کاذب و یا خدماتی در حد کارگری بدل شدند. از دست دادن مسکن و معیشت، جامعه تاب آور منطقه را درتله فقر اسیر کرده که خروج از آن بدون کمک دیگران امکان‌پذیر نیست. گروهی دیگری به دلیل از بین رفتن چراگاه‌های واقع در مخزن سد و از بین رفتن جاده‌های عشایری به مناطق و مراتع دیگر رانده شدند که موجب فشار مضاعف به منابع طبیعی و بهره برداری ناپایدار شدند.»

مطالبه مشترک بین این سه تشکل، امکان مشارکت عشایر در تدوین قانون آب است، اما هنوز پاسخی به این درخواست از سمت وزاری مربوطه منتشر نشده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری میدان، تاریخ انتشار: 18 آذر1399، کد خبر: 75446،  www.meidaan.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
عشایر باید این موضوع رو بدوننکه از طرف دولت هیچ حمایتی نمیشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
قانون جامع اب اصلا در ایران اجرا شدنی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
0
باید عشایر هم در این زمینه ها در کشور فعالیت داشته باشن وگرنه نمیتونیم کار رو پیش ببریم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین