پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۲۷۳۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۱
نشست دیدار با اصحاب قلم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی با بررسی قراردادهای الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق برگزار شد.
شعار سال: نشست دیدار با اصحاب قلم با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خادمی کوشا «مدیرگروه دانش‌های وابسته به فقه پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی» درباره کتاب «قرارداد‌های الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق» به همت حوزه ریاست و روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.  

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین خادمی کوشا ضمن بیان تعریف از قرارداد‌های الکترونیکی اظهار داشت: هر نوع قرارداد با استفاده از تجهیزات رایانه‌ای و وسائل مخابره از راه دور را که در آن نیازی به بهره گیری از اوراق کاغذی نباشد قرارداد الکترونیکی گویند.  

وی با بیان این که حجم اینگونه قرارداد‌ها پیوسته در حال افزایش است، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران با توجه به درک مزایای این نوع قراردادها، در تاریخ ۹/۵/۱۳۸۱ مقرره‌ای با عنوانِ «سیاست تجارت الکترونیک» را به تصویب رساند و مجلس شورای اسلامی نیز در تاریخ ۱۷/۱۰/۱۳۸۲ قانون تجارت الکترونیکی را تصویب کرد.  

مدیرگروه دانش‌های وابسته به فقه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اکنون با وجود تصویب قانون، مباحث و مسائل زیادی در این زمینه مطرح است، از جمله اینکه: اساساً معاملات الکترونیکی از نظر فقه اسلامی چه حکمی دارد؟ ادله اثبات معاملات الکترونیکی تا چه حد می‌تواند برای قضات قابل اعتماد باشد؟ امضای الکترونیکی از منظر فقه و حقوق ایران تا چه اندازه اعتبار دارد؟ خیارات مذکور در قانون مدنی تا چه حد در معاملات الکترونیکی کاربرد دارد؟  

وی در خصوص پیشینه مسئله افزود: ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه اخیر، شیوه‌های متعارف و کهن تجارت را تا حدود زیادی دگرگون ساخته است و تجارت الکترونیکی به دلیل سرعت، کارایی، کاهش هزینه و بهره‌برداری بهینه از فرصت ها، عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است، به گونه‌ای که‌عدم اتخاذ این شیوه در یک کشور نتیجه‌ای جز انزوای آن کشور در عرصه اقتصاد جهانی در برنخواهد داشت.  

حجت الاسلام والمسلمین خادمی کوشا اظهار داشت: دراواخر دوره مجلس پنجم، بحث تدوین قانونی برای تجارت الکترونیکی و حقوق محیط دیجیتالی مطرح شد و سرانجام با تلاش مجلس ششم در تاریخ ۱۷/۱۰/۱۳۸۲ قانون تجارت الکترونیکی به تصویب رسید؛ اکنون لازم است نقاط قوت و ضعف این قانون توسط فق‌ها و حقوقدانان، واکاوی و تشریح شود تا توفیق حضور جدی در زندگی مردم را پیدا کند و درجه هماهنگی آن با مبانی حقوقی ما روشن شود؛ به دلیل تازگی موضوع، به نظرمی رسد در ایران تاکنون کار فقهی و حقوقی جدی در این زمینه انجام نشده است.  

لازم به ذکر است کتاب «قرارداد‌های الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق» حجج اسلام والمسلمین رسول مظاهری و محمدعلی خادمی کوشا اثر در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تألیف شد و توسط نشر این پژوهشگاه منتشر گردیده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایلنا، تاریخ انتشار: ۲۷ دی  ۱۳۹۹، کدخبر: ۱۰۲۵۲۷۶، ilna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۷
0
0
همین که اصحاب دین دارن در زمینه های به روز و متد های روز دنیا ورود میکنن و حکم میدن عالیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
0
0
خیلی از مطالبی که این روزها در زمینه الکترونیک و نو بودن در جامعه باهاش سر و کله میزنیم نیاز داره که از نظر فقه مورد بررسی قرار بگیره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین