شعار سال: علی اصغر مونسان شنبه شب در نشست هم اندیشی با فعالان گردشگری استان یزد افزود: این طرحها با مشارکت مردم در حال انجام است وگرنه با اعتبارات اندک وزارت میراث فرهنگی، بهره برداری از این تعداد طرح ممکن نبود.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد گردشگری کشور با تلاشهای صورت گرفته، مردم محور شده و با سرمایههای مردمی در کنار اعتبارات دولتی اقدامات زیادی در حوزه احیای میراث فرهنگی و اجرای طرحهای گردشگری انجام شده است.
مونسان افزود: استفاده از ظرفیتها و سرمایههای مردمی در شرایطی که اعتبارات دولت محدود است جزو رویکردهای جدی وزارت میراث فرهنگی برای احیای بناهای تاریخی و اجرای طرحهای گردشگری است.
بودجه میراث فرهنگی بسیار اندک است
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از حیث کارکردی نسبت به سایر وزارتخانهها منحصر به فرد است چرا که هم در حوزه فرهنگی و هم در حوزه اقتصادی ایفای نقش میکند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: انتطارات نمایندگان مجلس از این وزارتخانه زیاد است، اما در موقع تخصیص بودجه به آن توجه ندارند.
مونسان کل بودجه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور را ۱۸۶ میلیارد تومان بیان کرد و افزود: بودجه آن با وجود مأموریتهای گسترده و مهم این وزارتخانه بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: انتظار است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بودجه این وزارتخانه توجه ویژه داشته و حمایت کنند البته اکنون اقداماتی از سوی نمایندگان در کمیسیون فرهنگی در حال انجام است که امیدواریم اتفاقات میمونی در این زمینه رخ داد.
مونسان تصریح کرد: در سال ۹۷ با وجود تحریمهای سخت، با اقدامات انجام شده با ۵۲ درصد رشد گردشگری خارجی روبرو بودیم و ایران از سوی سازمان جهانی سفر، دومین کشور به لحاظ سرعت رشد گردشگری معرفی شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ تا قبل از شیوع کرونا، تعداد گردشگران خارجی به هشت میلیون و ۸۶۰ هزار نفر رسید که این یک رکود در حوزه گردشگری کشور است، زیرا قبل از آن تعداد گردشگران خارجی چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بود.
وی اظهار داشت: بدین ترتیب با رشد قابل توجهی در زمینه گردشگر خارجی روبرو بودیم و دنبال این بودیم که تعداد گردشگران خارجی تا پایان سال گذشته به ۱۰ میلیون گردشگر خارجی برسد که کرونا مانع شد.
مونسان گفت: با تلاشهای انجام شده تنوع خوبی به گردشگری بخشیده ایم و اکنون علاوه بر ظرفیتهای تاریخی از ظرفیتهای طبیعی و دیگر زمینهها نیز برای جذب گردشگر به کشور استفاده میشود و در همین رابطه حتی مجوزهایی برای فعال سازی گردشگری کشاورزی صادر شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: توسعه گردشگری سلامت از دیگر برنامههای این وزارتخانه است.
مونسان افزود:سند راهبردی توسعه گردشگری کشور با تلاشها و پیگیریها به تصویب دولت رسیده و ابلاغ شد.
وی یاد آور شد: همچنین سند برند ملی گردشگردی کشور چند ماه پیش، نهایی و رونمایی شد و سند اقدام ملی هم در حالی نهایی شدن است.
مونسان خاطرنشان کرد: پایه گردشگری، رویداد محور است به همین دلیل رویدادهای گردشگری به رغم مشکلات و محدویت بودجهای در کشور افزایش یافت؛ این رویدادها با محوریت مردم و بخش خصوصی انجام شد.
بهره برداری از ۲ هزار و ۲۰۰ طرح گردشگری
وی ادامه داد: در سه سال گذشته ۲ هزار ۲۰۰ طرح با سرمایه گذاری ۲۲ هزار میلیارد تومان در حوزه گردشگری در کشور به بهره برداری رسید که از این تعداد ۴۰۸ هتل با درجات مختلف است.
مونسان افزود: همچنین تعداد اقامتگاههای بوم گردی در کشور در این سه سال از ۲ هزار و ۶۰۰ مورد عبور کرد.
صادرات ۶۰۰میلیون دلاری صنایع دستی
وی با اشاره به مظلوم بودن حوزه صنایع دستی گفت: در مراسم معارفه خود اعلام کردم فله فروشی در حوزه صنایع دستی باید پایان یابد که اکنون با اقدامات انجام شده عملی شد.
مونسان اضافه کرد: انصاف نیست که هنرمندان برای خلق یک اثر از جسم و روح خود مایه میگذارند بعد آثار آنها به صورت فله به فروش برسد.
مونسان ادامه داد:اکنون ۲۷۹ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از مبادی گمرک و ۳۰۰ میلیون دلار از مسیر چمدانی از طریق گردشگران انجام میشود.
وی مجموع صادرات صنایع دستی کشور را ۶۰۰ میلیون دلار بیان کرد و گفت: در نطر داریم که این رقم به یک میلیارد دلار برسد.
افتتاح چند طرح گردشگری. بازدید از بافت تاریخی یزد، افتتاح گرمخانه مسجد جامع کبیر، بازدید از چند اقامتگاه بوم گردی و سفر به شهرستان اردکان از دیگر برنامههای سفر ۲ روز علی اصغر مونسان به یزد است.
استان یزد هم اکنون در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایرنا، تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۴۱۹۶۳۲۷، irna.ir