پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 02
کد خبر: ۳۳۱۷۸۹
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳
میرزاز اده گفت: ما حتی از سیاست‌های پولی و بانکی کشور‌های مسلمانی مثل مالزی هم نمی‌توانیم الگو برداری کنیم، تا زمانی که استقلال بانک مرکزی انجام نشود نمی‌توان انتظار اصلاح ساختار پولی و بانکی را داشت.
شعار سال: مهرداد میرزا زاده عضو پژوهشکده پولی بانکی اظهار کرد: قانون پولی بانکی سال ۱۳۵۱ مصوب شده است و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و از اوایل دهه ۶۰ قوانین بانکداری اسلامی مصوب شد و در دولت‌های نهم و دهم قرار بود دولت لایحه‌ای بدهد تا قوانین اصلاح شود، ولی باز هم خبری از اصلاح قانون نبود و بیش از ۴۰ سال است که از قوانین قدیمی استفاده می‌کنیم و نمی‌شود انتظار پویایی از این قوانین داشت.

وی ادامه داد: وظیفه شبکه بانکی واسطه گری وجوه است و در حال حاضر هم تامین کنندگان وجوه و هم استفاده کنندگان از این واسطه گری ناراضی هستند.
 
حتی از سیاست‌های پولی و بانکی کشور‌های مسلمانی مثل مالزی هم نمی‌توانیم الگو برداری کنیم

میرزا زاده اظهار کرد: ما نمی‌توانیم به الگو‌های جهانی اتکا کنیم چرا که اقتصاد ما اسلامی است و اقتصاد دنیا عمدتا ربوی است و حتی از سیاست‌های پولی و بانکی کشور‌های مسلمانی مثل مالزی هم نمی‌توانیم الگو برداری کنیم چرا که شرایط اقتصادی و تورم در کشور ما مدام در حال تغییر است.

او بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکلی که فعلا داریم این است که بانک مرکزی وابسته به دولت است و همین موضوع باعث می‌شود بانک مرکزی سیاست‌های دولت را انجام دهد و مستقل نباشد.

این مقام مسئول ادامه داد: تا زمانی که در ساختار مشخص نکنیم که جایگاه بانک مرکزی کجاست نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که قوه مجریه بهترین عملکرد را داشته باشد.
 
مجلس اراده‌ای برای قانون جدید ندارد

وی ادامه داد: قوانین که طی ۴۰ سال اجرا شده بسیار ناکار آمد بوده است، اعتقاد دارم گروه بعدی که سر کار می‌آید باید دست به اصلاح کلی ساختار پولی و بانکی بزند تا با تورم‌های بالا مردم متضرر نشوند؛ مثلا زمانی که تورم ۵۰ درصد بود ما به فرد سرمایه گذار سود ۲۰ درصد دادیم و افرادی که این وام‌ها را دریافت می‌کردند سود می‌بردند و سرمایه گذاران قدرت خریدشان پایین می‌آمد.

این مقام مسول گفت: همه دولت‌ها نیاز به بانک مرکزی دارند و هیچ دولتی نمی‌خواهد لایحه‌ای بدهد تا مدیریت بانک مرکزی از دستش خارج شود و مجلس نباید منتظر لایح باشد و و خودش اقدام به تصویب قوانین جدید پولی و بانکی کند و به نظر من مجلس هم اراده‌ای برای قانون جدید ندارد.

میرزا زاده در پایان گفت: تا زمانی که استقلال بانک مرکزی انجام نشود نمی‌توان انتظار اصلاح ساختار پولی و بانکی را داشت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از صدای بورس، تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: ۴۲۹۸۲۲، www.sedayebourse.ir
اخبار مرتبط
برچسب ها: بانک ، تورم ، ربا ، مالزی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین