پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۲۸۷۶
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵
نکته‌ای وجود دارد و آن این که، بخشی از جامعه به خصوص پایگاه اصلاح‌طلبان به گونه‌ای نسبت به دستاورد‌های انتخابات حساس است و ناامید هستند که به نظر من این بحث در شرایط فعلی کشور جزو مسائل ثانویه است و مشکلات جدی‌تر و بزرگتری وجود دارد که این مسئله را در حال حاضر کم‌رنگ می‌کند.
شعار سال: روزنامه آفتاب یزد در شماره سه‌شنبه،۱۹ اسفند ۹۹ در گزارشی با عنوان «زمزمه حذف مناظره از انتخابات ۱۴۰۰» با حسین نقاشی،عضو شورا مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در این رابطه گفتگو کرده است.

حسین نقاشی در واکنش به خبر منتفی بودن مناظره‌های انتخاباتی می‌‌گوید: «مناظره‌های انتخاباتی در چند دوره‌ای که برگزار شده روی آگاهی و شناخت مردم از کاندیداها و جریان‌های سیاسی که از آن‌ها حمایت می‌کنند تاثیر بسزا گذاشته است.»

وی تاکید می‌کند:«مسائل و بحرانی‌های اساسی کشور در قالب این مناظره‌ها بهتر بروز پیدا کرد و قاعدتا کاندیداها در قالب این مناظرات مجبور بودند که در کنار طرح کردن بحران‌ها و مسائل اصلی کشور راهبردها و برنامه‌های خود را برای حل آن‌ها ارائه دهند. البته هر گل یک خار هم دارد و برخی مدیران سیاسی کشور نگران تبعات و هیجانات سیاسی هستند که در بستر این مناظره‌های انتخاباتی اتفاق می‌افتد. اما من معتقدم این خار یا نکته منفی نیست حتی تب و تاب سیاسی که به وجود می‌آورد یکی از وجوب و اضلاع انتخابات سالم است.»

با سه بحران درگیریم؛ ناکارآمدی، فساد و تبعیض!

حسین نقاشی در پاسخ به این پرسش که؛ «آیا منتفی شدن مناظره‌ها روی میزان مشارکت و در نهایت برنده شدن قهری اصولگرایان تاثیر می‌گذارد یا خیر؟» می‌گوید: «پیش از پاسخ مستقیم به این پرسش باید مقدمه‌ای را گفت و آن این که؛ اکنون سه بحران اصلی وجود دارد؛ اول بحران ناکارآمدی دوم بحران فساد و سوم بحران تبعیض. هر کدام از این بحران‌ها نتایجی داشته است. بحران ناکارآمدی موجب توقف یا کم رمق شدن امر توسعه شده بحران فساد موجب شده است ساختار بوروکراسی کشور به اصطلاح فشل شود و اعتماد در کشور کاهش یابد. بحث تبعیض هم سبب خشم اجتماعی شده است. مجموعا این مسائل باعث شده که تاثیر مستقیم روی مشارکت عمومی گذارد از سوی دیگر ساختار حقیقی و حقوقی به سمتی رفته است که مردم وقتی در انتخابات مشارکت می‌کنند وقتی فردی را انتخاب می‌کنند توقع دارند شعارها و برنامه های‌شان را اجرایی کنند. این افراد وقتی وارد مجلس یا ریاست جمهوری می‌شوند با موانع ساختاری حقوقی و حقیقی مواجه می‌شوند که امکان پاسخگویی به مطالبات را ندارند این سبب سرخوردگی سیاسی – اجتماعی برای مردم می‌شود.
 
همه این موارد به بحران مشارکت عمومی در انتخابات منجر شده است. وقتی مردم احساس می‌کنند مشارکت آن‌ها تغییری در اوضاع کشور نداده است از حضور در انتخابات ناامید می‌شوند. به همه این موارد باید نظارت استصوابی هم اضافه کرد که محدودیت‌هایی برای انتخابات‌کنندگان در میان کاندیداها وجود دارد. با در نظر گرفتن همه این موارد مسئله برگزار کردن یا نکردن مناظرهای انتخاباتی در این شرایط سیاسی مسئله اصلی نیست. ممکن است یکی از فروعات در بحث تاثیر برمشارکت عمومی باشد ولی الان مسائل دیگری اصل است که بیان کردم.

مناظره‌ها لازم است به اندازه‌ی شبکه‌های اجتماعی

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با مقایسه‌ی مناظره‌های انتخاباتی و شبکه‌های اجتماعی خاطرنشان می‌کند: «مناظره‌های انتخاباتی جزئی از ملزومات انتخاباتی است مثل شبکه‌های اجتماعی که دو سال پیش نبود اما الان جزو بخشی از زندگی همه افراد است. اکنون مناظره انتخاباتی از زمانی که آغاز شده یعنی از سال ۱۳۸۸ دیگر حذف‌پذیر نیست همان طور که نمی‌توان شبکه‌های اجتماعی را حذف کرد و حذف آن خلا ایجاد می‌کند. مناظره اکنون جز یکی از مقدمات انتخابات خوب است. ولیکن نکته‌ای وجود دارد و آن این که، بخشی از جامعه به خصوص پایگاه اصلاح‌طلبان به گونه‌ای نسبت به دستاوردهای انتخابات حساس است و ناامید هستند که به نظر من این بحث در شرایط فعلی کشور جزو مسائل ثانویه است و مشکلات جدی‌تر و بزرگتری وجود دارد که این مسئله را در حال حاضر کم‌رنگ می‌کند.
 
اگر سال ۹۶ می‌خواستند مناظره را حذف کنند واکنش اجتماعی به مراتب در شبکه‌های اجتماعی خیلی گسترده‌تر و پرشور‌تر می‌بود تا امروز که بحران سطح بالاتری دارد و بحث شرکت یاعدم شرکت است. وقتی در این شرایط قرار می‌گیریم برخی مسائل اصلی می‌شوند. در بستر زمان این مسئله از یک امر اولیه به امر ثانویه تبدیل شده امر ثانویه هم امر مهمی است اما ارزش امر اولیه را ندارد. مسئله اکنون سطح بالاتری دارد بحث مشارکت یاعدم مشارکت مردم است نه برگزار شدن یا نشدن مناظره‌های انتخاباتی.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از امتدادنیوز، تاریخ انتشار ۲۳ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: 1708، emtedad.news.
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین