پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۳۶۱
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸
پاکسازی میادین و مناطق آلوده به مین جامانده از دوران 8 سال دفاع مقدس در استان‌های مرزی کشور نیازمند حمایت مسئولان و تأمین اعتبارات لازم است، تا دیگر شاهد قربانی شدن هموطنانمان به خاطر انفجار مین نباشیم.

شعار سال:

«حسین کلانتری»، معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام درخصوص پاکسازی میادین مین به «ایران» گفت: در این استان کل اراضی آلوده به مین یک میلیون و700 هزار هکتار است که تا پایان سال 94 یک میلیون و 695هزارهکتار آن از وجود مین پاکسازی شده است. همچنین 5 هزارهکتار درحاشیه رودخانه‌ها و نوار مرزی نیز نیاز به بازبینی و  پاکسازی دوباره دارد.
کلانتری با اشاره به اینکه جشن پایان مراسم پاکسازی میادین مین را اعلام نکردیم، افزود: به طور مشخص در مهران و دهلران فقط زمین‌های کشاورزی پاکسازی شده است. در بعضی از نقاط که نیاز باشد، عملیات حفاری برای خنثی‌سازی مین درعمق زمین صورت می‌گیرد. باهماهنگی وزارت دفاع و مرکز مین زدایی کشور نیروی انسانی آموزش‌دیده با ماشین‌آلات سنگین تخصصی و«چک خنثی» درمیادین مین آماده به کار ومستقرهستند. در سنوات گذشته از سوی حوزه معاونت سیاسی امنیتی استانداری ایلام، برای مردم مرزنشین کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی برگزار شده است. ناگفته نماند که طولانی‌ترین مرزخشکی کشور با عراق دراستان ایلام قراردارد.
«بهرام فاضلی زاد»، مدیر کل امنیتی انتظامی استانداری کرمانشاه نیز تصریح کرد: مناطق عمده‌ای از شهرستان‌های گیلانغرب، قصرشیرین و سرپل ذهاب از مین پاکسازی عمومی شد اما در شمال این استان که شامل شهرستان‌های پاوه، ثلاث باباجانی و جوانرود است به دلیل قرار گرفتن در مناطق صفر مرزی و سخت گذر بودن، میادین مین قابل پاکسازی نیست. همچنین 700هزار هکتار از مناطق آلوده در استان به صورت سطحی پاکسازی شده است. در این مناطق علاوه بر خنثی‌سازی مین، از سال 83 تا 94 تعداد 566 هزار و 912 مین، تعداد 114 هزار و 917مورد انواع گلوله و مهمات عمل نکرده، 150 هزار انواع فشنگ کالیبردار و 34 فروند بمب هواپیما کشف شده است.
وی در خصوص رفع آلودگی مناطق مین‌گذاری شده دراین استان، افزود: برای پاکسازی عمیق و  نیمه عمیق تقریباً به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیر کل امنیتی انتظامی استانداری، عمده مشکلات پاکسازی میادین مین را کمبود بودجه و اعتبارات مورد نیاز دانست و خاطرنشان کرد: نزدیکی مناطق آلوده به اماکن مسکونی و راه‌های مواصلاتی و پرتردد، به هم خوردگی نظم میادین مین به دلیل گذشت زمان و نبود علائم و جابه‌جایی مین‌ها براثر بارندگی و رخدادهای جوی از جایی به جای دیگر از مشکلات فرا روی پاکسازی میادین مین است. با توجه به توپوگرافی کوهستانی و پوشش گیاهی و جنگلی مناطق آلوده وقرار گرفتن مین وگلوله عمل نکرده در زیر خاک وحتی لایه‌های پایین‌تر بواسطه فرسایش خاک، کار شناسایی مین‌ها را با مشکل مواجه کرده است.
فاضلی زاد افزود: با هماهنگی استانداری کرمانشاه ومرکز مین زدایی کشور، چاپ کتاب با عنوان «زندگی امن مین» با شمارگان 134 هزار جلد، چاپ 500 جلد کارت بازی جهت آموزش خطرات مین برای کودکان، توزیع 12 هزار پوستر آموزشی ساکنان مناطق آلوده، ساخت فیلم آموزشی، تهیه و پخش انیمیشن‌های آموزش خطرات مین و اجرای طرح آموزش خطرات مین صورت گرفته است.
«علیرضا آشناگر»، معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان نیزبا اشاره به اینکه نوارمرزی شهرستان‌های مریوان، بانه، سروآباد وسقز آلوده به مین است، گفت: ازسال 85 تاکنون یک میلیون و877 هزار و 200 مین در نوار مرزی این استان خنثی شده است. همچنین میانگین هزینه پاکسازی هر هکتار از اراضی آلوده به مین به صورت دستی 7 میلیون و470 هزارتومان ومکانیزه در حدود 11میلیون و650 هزار تومان است. اما برای رفع آلودگی مناطق، کمیته مین‌روبی به‌طور مداوم برنامه‌های عملیاتی کشف و خنثی‌سازی مین و سایر مواد منفجره را در دستور کار دارد. وی افزود: اکنون کردستان در حال بازنگری مناطق آلوده و  پاکسازی شده است و کل مناطقی که احتمال آلودگی در آنها متصوراست یک‌هزار و 250 هکتار در مناطق مرزی استان است. طی سال‌های 88 تا 94، دوره‌های متعدد آموزش خطرات مین در این استان برگزارشده است. علاوه بر این، نصب علائم هشدار‌دهنده و موانع ورود به محدوده‌های آلوده به مین نیز انجام شده است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ انتشار 8 آبان 1395، شماره:  6345   :  صفحه:  19

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین