شعار سال: سال ۱۳۹۸ بود که زنگنه پس از تکیه ۱۰ ماهه آیت الله رئیسی بر مسند ریاست قوه قضاییه، از نگرانی خود مبنی بر به زندان افتادنش پس از پایان ریاستش برنفت سخن به میان آورد. برخی از تحلیلگران در آنزمان هم این اظهارات وزیرنفت دولت روحانی را در ریاست رئیسی بر قوه قضاییه و نحوه عملکرد آنزمان او جستجو کردند. همان فردی که زنگنه در دوره انتخابات ریاست جمهوری دور دوازدهم به شدت به وی تاخت و اظهارات آن را در خصوص ابهام بزرگ در پرونده کرسنت زیرسوال برد! حال بدشانسی زنگنه بیشتر وبیشتر شده است. چراکه رئیسی قراراست بر مسند اداره مجموعهای بنشیند که تمام پرونده عملکردی او و یارانش طی هشت سال گذشته زیردستان یاران وی قرار خواهد گرفت.

اولین نشانه این تغییرات و شاید تحقق واهمه زنگنه بررسی جدی ۱۴ پرونده مبهم عملکردی این وزیر ویارانش در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس است. کمیسیونی که طی یکسال گذشته گزارشات مختلفی در خصوص همین پروندههای مطرحه امروز دریافت کرده بودند، اما ترجیح دادند در روزهای پایانی دولت بررسی عملکرد این وزیر را آغاز کنند. دراین بین شاید باید برای شیخ الوزرایی که حداقل عملکرد ۸ ساله اخیرش نشانی از شیخ الوزراییاش نداشته نگران بود که شاید کابوسی محقق گردد که روزی زنگنه از آن واهمه داشته است!
دراین بین ظاهرا قراراست ۱۴ مورد شکایتی از عملکرد این وزیر با تشکیل کمیسیون ویژهای در کمیسیون ۹۰ مجلس با حضور نماینده تام الاختیار زنگنه و نمایندگان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشوربررسی شود تا شاید در نهایت بتوان سرنوشت این وزیر دولت روحانی را پیش بینی کرد. دراین بین شاید بد نباشد اشارهای شود به مواردی که قرار است کمیسیون اصل ۹۰ به آنان بپردازد و شفاف سازی صورت گیرد نسبت به عملکرد وزیری که ۱۶ سال نفت را مدیریت کرده است!
۱- طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره-جاسک
۲- سازوکار تامین مالی طرحهای نگهداشت و افزایش تولید چاههای نفتی
۳- تخلف وزارت نفت در حوزه عدم نظارت در سهیم ساختن مردم استانهای مسیر خط لوله اتیلن غرب در سهام شرکتهای پتروشیمی مستقر در مسیر
۴- تحت انحصار قرار گرفتن خط لوله اتیلن غرب توسط هلدینگ پتروشیمی باختر
۵- ابهام در نحوه توسعه میادین مشترک آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران شمالی و جنوبی
۶- ناتوانی در تولید به موقع و بنابربرنامه از میدان نفتی پارس جنوبی
۷- اقدام به پیش بینی پایههای تشویقی فراقانونی مادام العمر برای برخی از نیروهای انسانی در وزارت نفت
۸- احداث پارک علم و فناوری با وجود دانشگاه و پژوهشکده صنعت نفت
۹- عدم اجرای قانون برنامه ششم در خصوص ایثارگران
۱۰- سرمایه گذاری میلیاردی سوآپ نفت خام
۱۱- حیف و میل داراییها و اموال صندوق بازنشستگی نفت
۱۲- طرح واگذاری برنامههای توسعه ۲۹ میدان-مخزن شرکتهای ملی مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره و نفت مرکزی در قالب ۳۴ بسته سرمایه گذاری
۱۳- آدرس غلط دادن در خصوص بومی سازی دانش فنی لولههای بدون درز CRA
۱۴- حیف و میل داراییها و اموال شرکتهای پالایشی و تخفیفهای نجومی
شعار سال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از نفتیها، تاریخ انتشار:۲۲ تیر ۱۴۰۰، کدخبر: ۴۰۹۴۰، naftiha.ir