شعار سال، به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، محمد گرکانینژاد (25 آبان ماه) در همایش تجارت الکترونیک، توسعه کسبوکار و خرید اینترنتی در بیرجند اظهار کرد: امنیت یکی از فاکتورهای مهم در تجارت الکترونیک بوده و بدون امنیت تجارت الکترونیک نخواهیم داشت.
وی به آمار خرید تجارت الکترونیک در کشور در بخش خردهفروشی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵۲ هزار میلیارد تومان خرید اینترنتی بهصورت خردهفروشی صورت گرفت.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور ادامه داد: این رقم یعنی اینکه در سال گذشته بین ۱۶ تا ۱۷ میلیارد دلار مردم ما از طریق اینترنتی خریدهایی انجام دادهاند که پرداخت آن نیز اینترنتی بوده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور بابیان اینکه در سال ۲۰۱۴ بالغبر یک هزار و ۴۷۰ میلیارد دلار حجم تجارت الکترونیک در دنیا بود که ایران با ۱۶ میلیارد دلار یک درصد از تجارت الکترونیک در بخش خردهفروشی دنیا را به خود اختصاص داده است.
گرکانینژاد با تأکید بر اینکه باید تجارت الکترونیک خود را دست بالاتر بگیریم، افزود: اگر رشد تجارت الکترونیک در دنیا حدود ۱۹ درصد است با زیرساختهای فراهمشده در کشور تصور میشود که در سالهای آینده همچنان روند رو به رشد بیشتری در تجارت الکترونیک کشور داشته باشیم.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود در سال ۹۵ باید ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجارت الکترونیک در بخش خردهفروشی در کشور داشته باشیم.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور به شکلگیری دفتر تجارت الکترونیکی در سال ۸۱ در وزارت بازرگانی اشاره کرد و گفت: قانون تجارت الکترونیک نیز در سال ۸۳ به تصویب رسید و بر اساس آن مرکز توسعه تجارت الکترونیک راه اندازی شد.
گرکانی نژاد، تنظیم مقررات در حوزه تجارت الکترونیک را یکی از اهداف این مرکز عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین موضوعات در تجارت الکترونیک اعتماد است چراکه اگر به آن توجه نشود مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.
وی بابیان اینکه بر اساس اعلام پلیس فتا در طول یک ماه از کل شکایاتی که در مورد خریدوفروش اینترنتی به پلیس فتا واصلشده نیم درصد مربوط به سایتهایی بود که نماد اعتماد داشتهاند، افزود: این در حالی است که ۹۹ درصد مربوط به سایتهایی است که نماد نداشتهاند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور بابیان اینکه نماد اعتماد نشانهای نمادین است که منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسبوکارهای اینترنتی قانونمند اعطا میشود، گفت: اگر روی نماد اعتماد الکترونیکی کلیک کنید یک صفحه باز شود و مشخصات سایت در صفحه نوشته می شود.
گرکانی نژاد با تأکید بر اینکه نماد اعتماد قابل جعل شدن نیست اما قابل سوءاستفاده است، تصریح کرد: قبل از اینکه در خود سایت دنبال نماد باشید در سایت نماد اعتماد اسم سایت را جستجو کرده تا مطمئن شوید چون ممکن است همه اینها با فتوشاپ درست شود.
وی از صدور ۱۳ هزار فقره نماد اعتماد الکترونیکی در کشور تاکنون خبر داد و افزود: از این تعداد ۷۲ مورد مربوط به خراسان جنوبی بوده که این جای امیدواری است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور با اشاره به اهمیت تجارت الکترونیک در دنیا، گفت: در بین ۳۰ شرکت برتر سرمایه دنیا سه شرکت اول مربوط به آی . تی بوده و بالغبر ۱۴ مورد از این شرکتها از آی . تی بهصورت مستقیم، بهصورت سرویس یا سختافزار و یا نرمافزار استفاده کردهاند.
وی بابیان اینکه امروز دنیا با بحران محیطزیستی مواجه است، یادآور شد: ازاینرو تجارت الکترونیک موردتوجه کسانی قرارگرفته که دوستدار محیطزیست هستند.
مرکز جعلی فروش خودرو در خراسان جنوبی کشف شد
سرهنگ غلامرضا حسینی رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: سواد و دانش فقط در تجارت الکترونیک مهم نیست بلکه فرهنگ هم مهم است و جایگاه خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: 55 میلیون نفر یعنی 73 درصد از جمعیت ایران کاربر اینترنتی هستند و متاسفانه 15 میلیون نفر از این تعداد در بحث توسعه و تجارت به اسم خود فعالیت می کنند و فقط 2 میلیون نفر کار مفید و مثبتی در این زمینه انجام می دهند.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه همه مردم یقین دارند که افراد تازه وارد در این عرصه ایده جدیدی دارند، گفت: با آغاز فروش اقساطی خودرو توسط شرکتهای خودرورسازی در کشور مرکز جعلی فروش خودرو در خراسان جنوبی کشف شد و یک کار خوب و باارزش برای کمک به خودروسازی زمینه ای را برای سوء استفاده ایجاد می کند.
حسینی با تاکید بر اینکه در تجارت الکترونیکی باید ورود پیدا کرد، اظهار کرد: باید از طریق تجارت الکترونیکی به سطح کشورهای توسعه یافته دست یافت و برای مطرح شدن باید بستری برای ارتقای تولید و حتی فرهنگ فراهم کرد.
وی با بیان اینکه اصل کار در بحث توسعه و تجارت الکترونیکی هدف و ارزشی بالایی دارد، تصریح کرد: ایران از بین 72 کشور دارای تجارت الکترونیک رتبهی 69 را دارد و در این بین کشور سوئد پیشروترین کشور دنیا است و در سه ماهه نخست سال 2014 تجارت الکترونیک در ایران 16 درصد افزایش یافته است.
20 درصد کاهش جرایم خریدهای اینترنتی در استان
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی 20 درصد کاهش جرایم خریدهای اینترنتی نسبت به سال گذشته بوده است، افزود: زیرساختها باید به گونه ای باشند که فرصتی برای کلاهبرداران ایجاد نشود و در سال 92 در تجارت الکترونیک حدود 9 هزار میلیارد تومان فعالیت صورت گرفته است و هدف این است که کالا بدون واسطه به دست خریدار برسد و برای تحقق این امر ابتدا باید فرهنگ صداقت را دستور کار قرار داد.
حسینی بر معایب تجارت الکترونیک تاکید کرد، گفت: یکی از معایب تجارت الکترونیکی خرید کالاهایی است که تحویل داده نمی شوند و دیگر معایب تاخیرها و زحمتهایی است که خرید آنلاین دارند و خدمات ضعیف پس از فروش نیز از معایب این نوع تجارت است.
وی افزود: ایران حدود 96 درصد از جرایم را می تواند کشف کند در حالی که کشور کره جنوبی با 30 سال فعالیت در حوزه آی تی فقط 16 درصد از جرایم را می تواند شناسایی کند و با همهی توان باید بستر مناسبی برای خرید اینترنتی فراهم کرد و همهی هدف و اولویت پلیس فتا همین موضوع است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی به خطرات تهدید کننده تجارت الکترونیک اشاره کرد و افزود: بحث تایید هویت با اصالت، محرمانگی و خصوصی بودن، پیدایش پولهای مجازی غیر معتبر از مسائل مهم امنیتی در تجارت الکترونیک هستند و نماد اعتماد الکترونیکی یک نماد بسیار معتبر و با ارزش است.
حسینی ادامه داد: سایتهایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت می کنند باید این نماد را داشته باشند و نماد الکترونیکی باید قابل کلیک شدن باشد و دانش همراه با امنیت مهم است.
لزوم معرفی و عرضه محصولات شاخص خراسان جنوبی در فضای مجازی
نعمتاله حقیقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: آموزش یکی از مسائلی است که مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه آموزش میتواند گرهگشای بهرهوری و توسعه باشد، تصریح کرد: در بحث آموزشهای کاربردی میتواند در ایجاد ارتباط بین صنعت، بازار و نیروی انسانی برای ایجاد سرمایه بیشتر موثر باشد که باید سرلوحه کار ما قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در توسعه تجارت حدود 24 تریلیون دلار مجموع صادرات کالا و خدمات صورت گرفته در دنیا است، افزود: حدود 66 درصد از این میزان صادرات مربوط به کشورهای توسعهیافته و حدود 25 درصد مربوط به حوزه IT و هایتک بوده است.
حقیقی ادامه داد: در ایران حدود 0.01 درصد یعنی حدود 650 میلیون دلار از مجموع صادرات کشور مربوط به حوزه IT بوده است.
وی افزود: این آمار نشان میدهد در این حوزه باید بسیار کار شود و بستری مناسب برای توسعه تجارت در حوزه IT ایجاد شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه برای توسعه صنعت باید از حوزه IT برای امر بازاریابی استفاده کنیم، یادآور شد: باید تلاش کنیم فاصله خود را در حوزه تجارت الکترونیک نسبت به کشورهای توسعهیافته کاهش دهیم.
حقیقی اضافه کرد: امروز هر تولیدکننده که بتواند در محلی کار تولیدی کند که قیمت کالاهای مصرفیش کمتر باشد و در فضایی با مخاطبان بیشتر کالای خود را عرضه کند موفق است.
وی با اشاره به اینکه فضای تجارت الکترونیک فضایی است که میتوانیم کالاهای خود را به خوبی به دنیا معرفی کنیم، یادآور شد: خراسان جنوبی محصولاتی شاخص همچون زرشک، زعفران و منابع معدنی دارد که میتوان آنها را از طریق فضای مجازی به دنیا معرفی و عرضه کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: امید است روزی برسد که بتوانیم قیمت تمام شده کالا را پایین و در سطح گسترده عرضه کنیم که یکی از راههای آن تجارت الکترونیک است.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وبسایت ایسنا، تاریخ انتشار 25 آبان 1394 ، کد خبر 948-2784-5 www.isna.ir