پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۱۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۳
معاون وزیر نیرو با اشاره به قطع صادرات برق ایران به ترکیه، گفت: علت توقف، بدهی حدود ۲۰۰ میلیون دلاری شرکت ترک خریدار برق از ایران است.

شعارسال: هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه از چند ماه قبل ایران صادرات برق به ترکیه را متوقف کرده است، گفت: مهمترین علت توقف صادرات برق ایران به این کشور همسایه عدم پرداخت مطالبات معوق توسط شرکت ترک خریدار برق بوده است.

معاون وزیر نیرو حجم بدهی برقی شرکت ترکیه‌ای به ایران را حدود ۲۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: با وجود توقف صادرات اما گفتگوها برای دریافت مطالبات معوق و از سرگیری صادرات برق به این کشور همسایه آغاز شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه پیش بینی می‌شود در مدت زمان ۴ تا ۵ ماه آینده امکان وصول بدهی برقی ایران از شرکت ترک فراهم شود، تاکید کرد: در صورتی‌که از پرداخت بدهی‌ها اطمینان حاصل کنیم امکان از سرگیری فروش برق به این شرکت خریدار وجود دارد.

صادرات برق ایران به ترکیه درحالی متوقف مانده که عراق هم به عنوان مهمترین مشتری برق کشور در منطقه بدهی حدود یک میلیارد دلاری برقی به وزارت نیرو دارد.

پیشتر برخی از رسانه‌های ترکیه در تشریح دلایل توقف صادرات برق به ترکیه، اعلام کرده بودند: با توجه به حجم بالای بارش‌های بهاری در ترکیه، ظرفیت سدهای آب این کشور کامل و حتی سرریز شده و با افزایش موجودی آب در سدهای ترکیه و بالا رفتن تولید برق در نیروگاه‌های برقآبی این کشور درخواست توقف واردات برق از ایران را ارائه کرده است.

در همین حال یک مقام مسئول در شرکت توانیر ایران تاکید کرد: قرارداد صادرات برق ایران به ترکیه به قوت خود باقی بوده و فسخ نشده است.

دیلی صباح هم شهریور ماه امسال با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: واردات برق ترکیه در نیمه نخست ۲۰۱۶ میلادی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵ حدود ۴۶ درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگر از حدود دو سال قبل تاکنون با ساخت خطوط جدید انتقال با ظرفیت ۲۳۰ کیلوولت و یک پست جدید برق در شمالغرب کشور، ظرفیت صادرات برق ایران به ترکیه افزایش یافته است.

بر اساس اعلام مسئولان صنعت برق با تکمیل نهایی و راه اندازی خطوط جدید انتقال، امکان افزایش ظرفیت صادرات برق ایران به بیش از ۴۰۰ مگاوات در ساعت فراهم شده است.

در شرایط فعلی در دو محور «خوی» به «باش قلعه» و «بازرگان» به «دوغو بایزید» برق ایران به ترکیه صادر می‌شود و بخش خصوصی علاقمند خرید برق از ایران بوده که در این راستا مذاکراتی بین دو طرف در حال انجام است.

ذکر این نکته ضروری است که وزارت نیرو ایران و یک شرکت ترک اخیرا قراردادی به منظور ساخت حدود ۴ میلیارد دلار نیروگاه جدید برق در کشور امضا کرده‌اند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار: 14آبان1395، کدخبر: 3814734: www.mehrnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۵
0
0
چرا گفتگو؟ پس رویکرد حقوقی و پیگیری از طریق مراجع بین المللی چه می شود.
ضعف تاریخی ما در بعد از انقلاب، همین رویکرد پیگیری حقوقی بوده است
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین