پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۲۱۶
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۶
صحن علنی بهارستان این هفته شاهد یک انتخابات داخلی دیگر است؛ انتخابات تعیین اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا. این انتخابات در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس برگزار خواهد شد.
شعارسال: آن طور که محمودی شاه‌نشین، نماینده شهریار در گفت‌وگو با خانه ملت توضیح داده، در این روز ۱۰ نفر از نمایندگان مجلس که ۶ نفر از اعضای کمیسیون شوراها و ۴ نفر از طرف کمیسیون اصل نودم قانون اساسی به صحن مجلس معرفی شده‌اند، با یکدیگر رقابت می‌کنند. او گفته است: این ۵ عضوی که روز چهارشنبه به عنوان هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تعیین می‌شوند، به کمک هیأت‌های عالی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان‌ها، هیأت‌های نظارت را در شهرستان‌ها تعیین می‌کنند.محمودی شاه‌نشین متذکر شد: هیأت‌های عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از ۳ نماینده مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود که توسط هیأت مرکزی تعیین می‌شوند که پیش‌تر نیز آنها توسط مجامع استانی نمایندگان مجلس معرفی شده‌اند. هیأت‌های نظارت در شهرها و بخش‌ها نیز از معتمدین محلی تشکیل می‌شوند. تا کنون فراکسیون‌های مجلس درباره این انتخابات اظهار نظر مشخصی نکرده‌اند، هر چند که به نظر می‌رسد با توجه به حساسیت جایگاه شوراهای اسلامی شهرها، نتیجه این انتخابات برای طیف‌های سیاسی مختلف خصوصاً در شهرهای بزرگ‌تر دارای اهمیت ویژه‌ای باشد. چه آنکه از چند ماه پیش همزمان با آغاز گمانه‌زنی‌ها درباره چینش نامزدهای انتخاباتی جناح‌ها برای ریاست جمهوری دوازدهم، تنور بحث‌ها برای انتخابات پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا هم داغ شده است.

در فضای بیرون مجلس، دو جریان عمده کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان تأکید کرده‌اند که برای این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برنامه‌های ویژه‌‌ای تدارک دیده‌اند و درصدد اجرای آن هستند. در مجلس اما گام اول این رقابت برای انتخاب اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در فضایی که کمتر رنگ جدل سیاسی دارد، پیش می‌رود. به این معنا که هنوز فراکسیون‌های اصلی به میدان رجزخوانی سیاسی مقابل یکدیگر وارد نشده‌اند. 10 نامزد بهارستان برای گرفتن 5 کرسی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حدود 3 هفته پیش معرفی شدند و بر این اساس اصلاح‌طلبان 3 نامزد، اصولگرایان معتدل و اعتدالگرایان 3 نامزد و اصولگرایان منتقد دولت 4 نامزد در صف این انتخابات دارند. در این انتخابات محمدجواد کولیوند، امیر خجسته و حسین مقصودی از کمیسیون شوراها اصولگرایان معتدل را نمایندگی خواهند کرد. این طیف از چهار نامزد معرفی شده از سوی کمیسیون اصل 90 هیچ سهمی نداشته است. در مقابل پروانه مافی و قاسم میرزایی نیکو از کمیسیون شوراها و بهرام پارسایی از کمیسیون اصل 90 نامزد اصلاح‌طلب این انتخابات هستند. اصولگرایان نیز اصغر سلیمی را در کمیسیون شوراها و محمود بهمنی، مجتبی ذوالنور و فرهاد تجری را در کمیسیون اصل 90 به عنوان نامزد خود دارند.اهمیت صف‌آرایی روز چهارشنبه در این است که هیأت نظارت بر انتخابات شوراها عملاً در این عرصه نقش شورای نگهبان در دیگر انتخابات کشور را بازی خواهد کرد و بررسی صلاحیت نامزدهای این انتخابات زیر نظر این هیأت انجام می‌شود. این وضعیت به معنای آن است که با وجود سکوت و کم خبری روزهای گذشته، انتخابات روز چهارشنبه صحن علنی برای هر سه طیف سیاسی مجلس دارای اهمیت و جایگاه خاصی خواهد بود. بعد از برگزاری انتخابات شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما به نظر می‌رسد این جدیدترین انتخابات صحن علنی باشد که نتیجه آن می‌تواند تا حدودی آرایش سیاسی این روزهای بهارستان را به تصویر بکشد. آرایشی که با چینش 10 نامزد این انتخابات و توجه به اینکه هیچ گروهی در مجلس دهم اکثریت قاطع را در اختیار ندارد، بیش از هر چیز دیگر به این بستگی دارد که جریان سوم مجلس، یعنی اصولگرایان معتدل و اعتدالیون که در میانه اصولگرایان منتقد دولت و اصلاح‌طلبان قرار گرفته‌اند، به چه سمتی متمایل شوند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 3، تاریخ انتشار: یکشنبه 2 آبان 1395، شماره: 6340.

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین