پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۳۸۷۱
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
اینترنت ماهواره‌ای یک شبکه اینترنت جهانی است و برای سرویس‌دهی به هیچ منطقه جغرافیایی خاصی محدود نمی‌شود. عیسی زارع پور، پیرامون ورود اینترنت ماهواره‌ای به ایران گفته است:اگر بخواهند اینترنت ماهواره‌ای به ایران بدهند، باید ضوابط کشورمان را رعایت کنند و بعید می‌دانم به این زودی این خدمات در ایران فعال شود. با توجه به قوانین بین المللی و شرایط شبکه‌ای آن‌ها که کامل نیست و ضوابط داخلی ما، بسیار بعید است به این زودی‌ها امکانش باشد.

شعار سال: اینترنت و ارتباطات اینترنتی جزء لاینفک زندگی بشر در اقصی نقاط دنیا شده و می‌توان این گونه بیان کرد که بدون آن امکان ارتباطات چه در فواصل نزدیک و چه در سطح بین الملل وجود ندارد یا تقریبا غیرممکن شده است.

یکی از انواع دسترسی به اینترنت، از راه ماهواره است. تا پیش از این اینترنت ماهواره‌ای بیشتر در مواردی به‌کار می‌رفت که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، فیبرنوری، دایال-آپ و ...) مهیا نبود؛ اما هم اکنون در حال فراگیر شدن است. البته برای دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای نیاز است که تجهیزاتی در محل استفاده نصب شود.

یکی از انواع دسترسی به اینترنت از راه ماهواره است.

اینترنت ماهواره‌ای همانند تلویزیون‌های ماهواره‌ای، روی زمین احتیاج به یک دیش (بشقابک) و یک رسیور (دریافت‌کننده) دارد؛ اما فرق مهم آن با تلویزیون این است که تلویزیون یک وسیله ارتباطی یک طرفه، اما اینترنت یک ارتباط دو طرفه است.
آیا امکان استفاده قانونی از اینترنت ماهواره‌ای در ایران وجود دارد؟
در همین حال، امکان استفاده از سرویس اینترنت ماهواره‌ای به صورت اشتراکی در ساختمان‌ها و مجتمع‌ها هم وجود دارد که در این صورت هزینه‌های دسترسی پایین خواهد آمد.

اینترنت ماهواره‌ای یک شبکه اینترنت جهانی است و برای سرویس‌دهی به هیچ منطقه جغرافیایی خاصی محدود نمی‌شود. به کمک این سیستم جدید، سرعت انتقال داده‌ها بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت در ثانیه خواهد بود و زمان تاخیر برای دریافت پاسخ‌ها نیز به حدود ۲۰ تا ۴۰ میلی‌ثانیه می‌رسد. اینترنت ماهواره‌ای برای تراکم‌های جمعیتی کم تا متوسط طراحی شده است.

عیسی زارع پور، پیرامون ورود اینترنت ماهواره‌ای به ایران گفته است: ضوابطی برای اپراتور‌های داخلی در شورای عالی فضای مجازی در نظر گرفته شده است تا چنانچه نیاز باشد، این اپراتور‌ها با رعایت ضوابط بتوانند از اینترنت ماهواره‌ای به صورت قانونی استفاده و در اختیار مشترکین قرار دهند. اگر بخواهند اینترنت ماهواره‌ای به ایران بدهند، باید ضوابط کشورمان را رعایت کنند و بعید می‌دانم به این زودی این خدمات در ایران فعال شود. با توجه به قوانین بین المللی و شرایط شبکه‌ای آن‌ها که کامل نیست و ضوابط داخلی ما، بسیار بعید است به این زودی‌ها امکانش باشد.

آیا امکان استفاده قانونی از اینترنت ماهواره‌ای در ایران وجود دارد؟
کارشناسان بر این باورند که برای اینترنت ماهواره‌ای ارسال سیگنال‌های اینترنت به کشور‌هایی مانند ایران دشوار نیست؛ اما بدون موافقت مقامات کشور‌های مربوطه به‌دلیل گیرنده و سایر مشکلات فنی در محل اصلی، انجام این کار دست‌کم در طول مدت کوتاهی قابل انجام نخواهد بود.

این کارشناسان معتقدند ورود غیرقانونی هزاران ترمینال اینترنت ماهواره‌ای به ایران و راه‌اندازی دائمی آن‌ها به‌صورت مخفی، اگر بگوییم میسر نیست، اما بسیار سخت به نظر می‌رسد. کارشناسان می‌گویند ادامه تلاش‌ها برای راه‌اندازی ترمینال‌های اینترنت ماهواره‌ای در ایران بدون همکاری دولت ممکن است مشکلاتی به‌دلیل مقررات و قوانین بین‌المللی همراه داشته باشد.

 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار:۱۴ مهر ۱۴۰۱، کدخبر: ۸۲۵۳۷۳۴، www.yjc.news
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین