پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۳۹۲۹۹۲
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۶
نصرالله پیچگاه، معاون فنی و اجرایی شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران و چند مدیر مرتبط دیگر، معتقدند که وانتی های میوه فروش در تهران مافیا دارند و هر چند وانت در اختیار یک فرد بوده و با برخورد با یک وانتی متخلف، همه به ماموران اجرایی سد معبر درگیر شده و چاقو و قمه می کشند و .... . سوال اینجاست که چه شد که به اینجا رسیدیم که مردم این گونه مقابل ماموران شهرداری که حتی حق را هم می گویند و قصد ممانعت از سد معبر و کاهش بار ترافیکی را دارند، موضع گیری نموده و بنوعی از خود دفاع می کنند؟ عملکرد زشت و بعضا کثیف و شنیع سال های دور و نزدیک برخی از همکارانتان با دست فروش ها را چرا از یاد می برید؟ باج گیری های ریز و درشت بعضی از همکارانتان از کاسب های خیابانی را چرا فراموش می کنید؟ چرا نمی گویید شما با مردم چکار کردید که مردم این گونه شدند؟ چرا با صداقت و عدالت ، اقدام به اجرای طرح های ساماندهی دست فروش ها نمی کنید؟ بسیار بسیار متاسفیم که تصور می نماییم اگر با این خط حرکت کنید، گام بعدی تهدید، درگیری و زد و خورد با همکارانتان در درب منزل خودتان است. امیدواریم هیچگاه این صحنه ها را نبینیم، اما این خط حرکتی شما ، چیز دیگری را نشان می دهد. صورت مسئله را به سمت مافیا و قلدربازی و مظلوم نمایی پرت نکنید. از شماست که برشماست.

شعارسال: این روز‌ها شاهد یک پدیده عجیب در کوچه و خیابان‌های تهران هستیم. اداره چندین وانت از سوی یک نفر موضوعی است که نشان می‌دهد حضور پررنگ وانت‌ها با بار میوه و سبزیجات در شهر اتفاقی نیست.

وانتی هایی که میوه می فروشند مافیا دارند، بعد از برخورد با یکی، همه حمله ور می شوند!+ مافیا دارند یا از خودشان دفاع می کنند؟

این موضوع بار‌ها از سوی اعضای شورای شهر نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ تا جایی که پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر نیز چندی پیش در جلسه شورای شهر به حضور گسترده مافیا در بحث وانت‌های فعال در سطح شهر پرداخت. او در این رابطه گفته بود: «موضوع وانت‌بار‌ها به ۲ دسته وانت‌هایی که برای مشکلات مالی به این اقدام دست می‌زنند و برخی که مافیای گسترده‌ای هستند و منافع زیادی از این سد معبر به‌دست می‌آورند، تقسیم می‌شوند؛ بنابراین شهرداری تهران تلاش کرده برای آن دسته از افرادی که مشکل سرمایه دارند در مراکز مختلف امکانی را فراهم کند که مشکل این افراد مرتفع شود، اما با آن دسته وانتی‌هایی که به‌دنبال سوءاستفاده هستند و مالیات، هزینه آب، برق و اجاره پرداخت نمی‌کنند و به‌راحتی معبر مردم که حق‌الناس است را اشغال می‌کنند، باید به شکل قانونی برخورد شود.»

حضور مافیایی برخی از وانتی‌ها در شهر تهران زمانی واضح‌تر می‌شود که به مرور صحبت‌های سعید بیگی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر شهرداری تهران بپردازیم. او چندی پیش در نشست خبری اعلام کرده بود: «در تهران یک نفر ۵۰وانت دارد و آن‌ها را مدیریت می‌کند.» مرور مشکلات مطرح‌شده در رابطه با سدمعبر وانتی‌ها در تهران بیانگر این واقعیت است که در کنار افراد نیازمند به این شغل، کم نیستند افرادی که با مدیریت چندین وانت و همچنین محل تجمع آن‌ها به درآمد‌های کلان دست پیدا می‌کنند.

دریافت هزینه روزانه ۴ تا ۱۵ میلیونی از سوی مافیای وانتی‌ها

نصرالله پیچگاه، معاون فنی و اجرایی شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران: ۲ هزارو ۳۷۰ وانتی در شهر تهران شناسایی شده است که مردم نسبت به موقعیت توقف ۹۰۰مورد شکایت دارند و برهمین اساس پلاک این خودرو‌ها را شناسایی و به پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کردیم تا با آن‌ها برخورد شود.

نقش این وانتی‌ها در افزایش ترافیک برخی مناطق کاملا مشهود است و به‌عنوان مثال از زمانی که وانتی‌های خیابان امام‌خمینی در منطقه ۱۰ ساماندهی شدند، بیش از ۳۰ درصد بار ترافیکی کاهش یافته است. برخی وانتی‌ها به جز مشکلات سدمعبر و ایجاد ترافیک، موجب ایجاد معضلات اجتماعی نیز شده‌اند. در برخی از مناطق شهر طرح جمع‌آوری و ساماندهی برگزار کردیم و ۵۰ تا ۱۲۰ وانت شناسایی شدند. متأسفانه بخشی از این وانت‌ها تحت مدیریت لیدر‌های خاص بودند؛ به‌عنوان مثال افرادی در خیابان امام خمینی شناسایی شدند که ۱۰ تا ۳۰ وانت داشتند.

لیدر‌ها ده‌ها وانت را در مناطق تهران قرار می‌دهند و زمانی که نیرو‌های ما می‌خواهند اقدام به جمع‌آوری این وانتی‌ها کنند، همه به یکدیگر خبر می‌دهند و با هم هماهنگ می‌شوند و به‌محض حضور نیرو‌های معبربان، با قمه به زد و خورد دست می‌زنند. ما برای جمع‌آوری این دسته از وانتی‌ها که با حمایت لیدرهایشان به فعالیت می‌پردازند، برنامه جدی داریم و این موضوع را از طریق طرح‌های مختلف در خیابان‌هایی همچون زهدی، امام‌خمینی، شهرزاد، شمشیری، عجب گل، نظام‌آباد، خیابان ری، استاد حسن بنا و... پیگیری می‌کنیم؛ به‌عنوان مثال در یکی از خیابان‌های شهر ۹ وانت که برای یک لیدر بود را به‌مدت ۳‌ماه توقیف کردیم. وانتی‌های تهران یک مافیا دارند و برای حل این موضوع حتی از نیروی انتظامی و پلیس راهور کمک گرفته‌ایم تا این مشکل را ساماندهی و کلونی‌ها را جمع‌آوری کنیم.

البته با توجه به دستور شهردار تهران مبنی بر ساماندهی وانتی‌ها، ما موظف هستیم که پس از شناسایی دست به جداسازی افراد نیازمند در این حوزه بزنیم؛ چراکه تمام وانتی‌های تهران را مافیا تشکیل نمی‌دهند. پس از شناسایی و جداسازی افراد نیازمند از مافیا، دست به ساماندهی در محل می‌زنیم تا معیشت افراد نیازمند دچار مشکل نشود.

براساس شناسایی‌های اداره پایش و کنترل شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران باید بگوییم که به‌طور کلی در بحث وانتی‌ها، ۶۰ درصد لیدر‌ها و ۴۰ درصد افراد نیازمند، نقش‌آفرینی می‌کنند. در رابطه با نحوه عمل لیدر‌ها باید گفت که این لیدر‌ها در یک شیوه دست به خرید ده‌ها وانت می‌زنند و این وانت‌ها را در نقاط مختلف شهر از طریق استخدام کارگر روزمزد مدیریت می‌کنند که در برخی مناطق این دستمزد به روزی ۲ میلیون تومان و ماهانه ۵۰ میلیون تومان می‌رسد. در شیوه دیگر لیدر‌ها محل قرار گرفتن وانت‌ها را مدیریت می‌کنند و از وانتی‌ها اجاره می‌گیرند. براساس اطلاعاتی که ما به‌دست آورده‌ایم برای در اختیار گرفتن یک محل ثابت از طریق لیدرها، هزینه‌های ۴ تا ۱۵ میلیونی به شکل روزانه دریافت می‌شود که این رقم با توجه به میزان فروش و محل تجمع وانتی‌ها متفاوت است. شکل‌گیری این لیدر‌ها نیز داستان خاص خود را دارد. بسیاری از این لیدر‌ها در دسته لات‌ها و اراذل قدیمی محله‌ها قرار می‌گیرند که با درگیری کار خود را پیش می‌برند.

تاکنون به‌طور کلی برای حوزه سدمعبر نزدیک به ۲۷۰ لیدر شناسایی شده است که از این میزان، ۱۲۳ لیدر مربوط به وانتی‌های شهر است.

در برخورد با این مافیا نیز با مشکلات خاصی روبه‌رو هستیم؛ به‌عنوان مثال در یکی از خیابان‌های تهران زمانی که با چند لیدر برخورد کردیم و دستور جمع‌آوری دادیم، شاهد بودیم که مافیای وانتی‌ها دستور داد تا شبانه به شهرداری ناحیه حمله کنند و با نیرو‌های خدمات شهری درگیر شدند. تمام تلاش ما این است که با این لیدر‌ها درگیر نشویم، اما اکثر پیگیری‌های ما برای ساماندهی وانتی‌ها با درگیری از سوی لیدر‌ها همراه می‌شود. متأسفانه نیرو‌های معبربان در چند سال گذشته به‌دلیل حمله برخی لیدر‌ها با آسیب‌های جدی روبه‌رو شده‌اند. قرار است که مناطق فضا‌هایی را به شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل معرفی کنند و از این طریق قدم مفیدی برای ساماندهی برداشته شود و اگر هم مکانی مشخص نشود، ما دست به ساماندهی در محل خواهیم زد.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 7آذر1402، کدخبر: 1842007، www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین