پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۷۲۰۴
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۷
همایش ملی انگور در خراسان شمالی در حالی برگزار شد که هنوز تاکستان‌های استان از زیر بار خسارت‌های آفت سفیدک کمر راست نکرده است.

شعار سال: طی دو روز گذشته خراسان شمالی میزبان همایش ملی انگور و فرآورده‌های جانبی آن بود، همایشی که به نام انگور برگزار شد اما تاک‌داران استان خوشه‌ای از آن نچیدند.

تاکدارانی که از زیر بار خسارت آفت سفیدک که در سال گذشته به بیش از ۷۰ درصد باغ‌های انگور خراسان شمالی آسیب وارد کرد، هنوز کمر راست نکرده و در پیچ‌وخم تأمین معاش زندگی خود مانده‌اند چه رسد به اینکه به فکر افزایش بهره‌وری محصول خود با شیوه‌های نوین باشند.

این تاکداران را یارای پرداخت هزینه‌های گزاف برای بکار بردن تجهیزات نوین در باغ‌های خود ازجمله اجرای طرح فراز نیست، چراکه هیچ حمایتی نیز در این زمینه از آنان انجام نمی‌شود، همان‌گونه که تاکنون، استفاده آنان از صندوق بیمه کشاورزی تقریباً هیچ بوده است.

سال گذشته، آفت سفیدک انگور که از لایه‌های ضعفِ مدیریت در حوزه کشاورزی استان عبور کرد، با هجوم به باغ‌های خراسان شمالی، خزان زودرس را برای تاکستان‌ها به ارمغان آورد و کشاورزان را در چشیدن طعم شیرین انگورهایشان ناکام گذاشت.

همایش ملی انگور با تحمیل هزینه‌هایی نه‌چندان بهینه در خراسان شمالی برگزار و این برگ سبز در کارنامه کاری مسئولان امر ثبت شد تا وظیفه‌شناسی آنان در این حوزه بر همگان ثابت شودخسارت‌هایی که این آفت سال گذشته به تاکستان‌های خراسان شمالی وارد کرد بیش از ۸۰ میلیارد تومان بود که هنوز هم جبران نشده و سر آمدن موعد وام‌ها و مشکلات مالی در کنار نبود صنایع تبدیلی و فرآوری در استان به گل سرسبد مشکلات تاک‌داران تبدیل‌شده است.

در این شرایط همایش ملی انگور با تحمیل هزینه‌هایی نه‌چندان بهینه در خراسان شمالی برگزار و این برگ سبز در کارنامه کاری مسئولان امر ثبت شد تا وظیفه‌شناسی آنان در این حوزه بر همگان ثابت شود.

همایش ملی انگور در خراسان شمالی برگزار شد اما مشکلات تاکداران استان همچنان ادامه دارد و حتی در این همایشی که به نام آنان بود نیز این مشکلات مغفول ماند، چراکه برای هیچ‌یک از تاک‌داران پیشرو زمانی برای سخنرانی و بیان دغدغه‌هایشان در نظر گرفته نشده بود.

گرچه این همایش که به‌زعم مسئولان سبب رونق تولید می‌شد قرار بود شهریورماه سال گذشته برگزار شود و به دلیل هجوم آفت سفیدک انگور به تاکستان‌های خراسان شمالی به امسال موکول شد، اما در همان زمان نیز که برای برگزاری همایشی به نام انگور برنامه‌ریزی می‌شد، صحبتی از سوی مسئولان امر دربارهشرایط اقلیمی در زمستان سال گذشته و وقوع باران‌های بهاری و پیش‌بینی بروز آفت در تاکستان‌های استان نبود، بلکه فقط صحبت از برگزاری همایش انگور و رقم و بودجه مربوط به آن بود.

تأثیر مدیریت حوزه کشاورزی خراسان شمالی در شیوع آفت سفیدک انگور

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار می کند: سال گذشته آفت سفیدک انگور تقریباً تمام محصول تاکداران منطقه خراسان شمالی را از بین برد و تنها کشاورزانی که تجربه و نیز به سموم مؤثر دسترسی داشتند توانستند با بنیه مالی خود، جان سالم از این آفت به درببرند.

علی‌اکبری می گوید: این آفت براثر ترسالی، زمینه شیوع آن فراهم شد اما نقش مدیریت منطقه را در بروز آسیب و افزایش خسارت‌های واردشده به کشاورزان بی‌تأثیر ندیدم.

وی بروز آفت سفیدک انگور و شیوع آن در سطح بسیاریاز تاکستان‌های خراسان شمالی را هشداری جدی خواند و می افزاید: هنوز زمینه شیوع این بیماری وجود دارد و انجام اقدامات پیشگیرانه ضروری است.

نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی عنوان می کند: ضرورت داردمجموعه مدیریت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالیجدی‌تر این مسئله را پیگیر کنند.

نبود حمایت عملی از کشاورزان/ خسارت تاک‌داران خراسان شمالی پرداخت نشد

اکبری تصریح می کند: البته پساز شیوع آفت، تلاش‌هایی به منظورحمایت از باغداران و تأمین خسارت انجام و مبالغی به‌صورت تسهیلات و بلاعوض برای این امر اختصاص یافت اما ستاد مدیریت بحران کشور در سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی این اعتبارات را پرداخت نکرد.

وی تأکید می کند: ستاد مدیریت بحران کشور نتوانست حمایت عملی از خسارت دیدگان بخش کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری همایش ملی انگور در خراسان شمالی اظهار می کند: برگزاری چنین همایش‌هایی باید دستاوردهای علمی و فنی کافی برای کشاورزان داشته و کمکی برای مردم و باغداران باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می گوید: افکار عمومی و اصحاب رسانه با توجهی که به این همایش دارند در خصوص کیفیت برگزاری آن نظر خواهند داد.

اکبری بابیان اینکه کسب آگاهی در یک موضوع سبب پیشگیری از خسارت‌های احتمالی می‌شود، عنوان می کند: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه و کارشناسان محلی باتجربه در حوزه کشاورزی می‌توان زمینه‌ساز کمک واقعی به باغداران شد.

در خراسان شمالی تلاشی برای ارتقاء باغات از شیوه سنتی انجام‌نشده است

 نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی، در همایش ملی انگور و فرآورده‌های آن در بجنورد بیان کرده است: در خراسان شمالی تلاش چندانی برای ارتقاء باغات از شیوه سنتی انجام‌نشده است.

برداشت ۱۰ تن محصول انگور در هر هکتار از تاکستان‌های خراسان شمالی گویای غیر بازده بودن باغداری سنتی و بهره‌وری پایین محصول از سطوح تاکستان‌های خراسان شمالی استهادی قوامی اظهار می کند:باید تلاش شود تاکستان‌های این استان به‌صورت فراز کشت شوند و این امر نیازمند بودجه است.

قوامی می گوید: با توجه به اینکه هنوز ادامه روش سنتی فرآیند کاشت تا برداشت در حوزه کشاورزی خراسان شمالی را شاهد هستیم بر تغییر درروش تولید، برداشت و بازاریابی محصولات تأکید کرد.

قوامی تصریح می کند: برداشت ۱۰ تن محصول انگور در هر هکتار از تاکستان‌های خراسان شمالی گویای غیر بازده بودن باغداری سنتی و بهره‌وری پایین محصول از سطوح تاکستان‌های استان است.

وی بابیان اینکه این در حالی است که کشورهای پیشرفته از هر هکتار تاکستان‌های خود ۸۰ تن محصول برداشت می‌کنند، عنوان می کند: ادامه این روش کشاورزی در خراسان شمالی غیراقتصادی و آسیب‌زا است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه روش کشاورزی استان باید تغییر کند، بر لزوم فرازی شدن باغات انگور استان برای افزایش بهره‌وری در تولید و مبارزه با آفات تأکید کرد.

قوامی همچنین بر اجرای خرید تضمینی انگور به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری تاک‌داران استاناشاره کرد.

آفت سفیدک انگور معیشت تاکداران خراسان شمالی را تحت تأثیر قرار داده است

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنرانی در همایش ملی انگور و فرآورده‌های جانبی در بجنورد اظهار کرده است: تولید انگور در خراسان شمالی اقتصادی نیست این در حالی است که امروز کشاورزان را به توسعه باغ‌های انگور تشویق و ترغیب می‌کنند.

تاکداران خراسان شمالی سال گذشتهبه خاطر شیوع بیماری سفیدک انگور، متحمل خسارت شدند و فشار زیادی بر آنان وارد شدعبدالرضا عزیزی می‌گوید: اکنون کشمش‌های تولیدی خراسان شمالی در انبارها گندیده است و از مصرف خارج‌شده و تاک‌داران را شاکی کردهاما بازهم تشویق‌ها و ترغیب‌ها برای توسعه تاک‌داری ادامه دارد.

وی بابیان اینکه تاک‌داران خراسان شمالی سال گذشتهبه خاطر شیوع بیماری سفیدک انگور، متحمل خسارت شدند و فشار زیادی بر آنان وارد شد، تصریح می‌کند: ۴۷ درصد از باغ‌های استان انگور است و این نشان می‌دهد که بروز خسارت تا چه میزان بر معیشت کشاورزان تأثیر گذاشته است.

وی تأکید می‌کند: خانواده‌های زیادی با تاک‌داری امرارمعاش می‌کنند و بروز بیماری و وارد شدن خسارت به تاکستان‌ها سبب می‌شود تا شمار زیادی از خانوارها در روستاها دچار مشکل شوند.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی از سنتی بودن کشاورزی در خراسان شمالی انتقاد و آن را از مشکلات این بخش عنوان می‌کند و می‌گوید: در چند دهه اخیر هیچ تغییر خوبی در کشاورزی رخ نداده است و تولید در این بخش به‌صورت سنتی انجام می‌شود.

عزیزی به گلایه کشاورزان از خدمات نامناسب صندوق بیمه کشاورزی نیز اشاره کرد و می‌افزاید: یکی از مشکلات بخش کشاورزی، نارضایتی کشاورزان از بیمه صندوق کشاورزی است.

وی با تأکید بر اینکه هیچ کشاورزی در خراسان شمالی از خدمات صندوق بیمه کشاورزی رضایت ندارد، می‌گوید: ضرورت دارد علت‌های نارضایتی کشاورزان از خدمات بیمه‌ای این بخش موردبررسی قرار گیرد.

رئیس گروه اجتماعی در مجلس شورای اسلامی با انتقاد جدی از ادامه اجرای روش‌های سنتی در حوزه کشاورزی خراسان شمالی، اظهار می‌کند: ادامه این روش کشاورزی غلط و غیر بازده و به لحاظ اقتصادی غیرقابل‌توجیه است.

عزیزی همچنین در این همایش از عدم اختصاص زمان برای سخنرانی تاک‌داران پیشرو به‌منظور طرح دغدغه‌هایشان انتقاد کرد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار شهریور 96، کدمطلب:4071251، www.mehrnews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین