پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۸۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهتمام این وزارتخانه برای کاربردی کردن پژوهش ها گفت: در همین راستا با وزارت دفاع تفاهم نامه ای در حال منعقد شدن است که در آن یک هزار و یکصد پروژه این وزارت توسط دانشگاه ها اجرا شود.

شعارسال: دکتر وحید احمدی در نشستی خبری که در دانشگاه رازی برگزار شد، به سایر تفاهم نامه هایی که میان وزارت علوم و سایر وزارت خانه ها برای انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی منعقد شده اشاره و اظهار کرد: انعقاد قرارداد با وزارت نفت در مورد ازدیاد برداشت از مخازن نفتی در 20 میدان نفتی در سال گذشته و 12 پروژه در زمینه صنایع پایین دستی در سال جدید و تفاهم نامه همکاری با وزارت نیرو برای انجام پروژه های مشترک را از جمله این تلاش ها عنوان کرد.

وی یادآور شد: همچنین قراردادهایی با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، هوا و فضا و... نیز در راستای کاربردی کردن پژوهش ها انجام گرفته است.

احمدی واگذاری طرح های کلان ملی به بخش های دانشگاهی در راستای کاربردی کردن هرچه بیشتر پژوهش ها را از اولویت های وزارت علوم عنوان و خاطرنشان کرد: ارتباط با صنعت یکی از راه هایی است که می تواند در کاربردی کردن پژوهش ها بسیار اثرگذار باشد.

وی در ادامه سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی را اکنون کمتر از نیم درصد اعلام و خاطرنشان کرد: براساس قانون برنامه پنجم توسعه این مقدار تا پایان امسال باید به سه درصد رسد.

معاون وزیر علوم همچنین با اشاره به موافقت دولت برای رسیدن سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به سه درصد تا انتهای برنامه ششم توسعه، ابراز امیدواری کرد این سهم در سال آینده به یک درصد برسد.

وی در ادامه به رتبه اول ایران در تولید علم در منطقه خاورمیانه و 16 در دنیا اشاره کرد و گفت: اکنون سهم محققان ایرانی از تولید علم در دنیا 1.56 درصد است.

احمدی همچنین خواستار برنامه ریزی مناسب برای حضور اساتید ایرانی در مجامع بین المللی شد و افزود: چاپ مقالات فراوان استادان ایران در مجالات ISI نشانگر هوش و نبوغ بالای آنان است.

وی در خصوص تقسیم بندی دانشگاه ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری به 9 منطقه نیز گفت: این اقدام با هدف ایجاد ارتباط بیشتر با مجموعه مراکز انجام شده است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای اصلی این وزارتخانه فعال تر کردن دانشگاه ها است، گفت: ما بر این مساله اعتقاد داریم که با تشویق این مراکز به انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی می توانیم جایگاه علمی خود در جهان را بهبود ببخشیم.

احمدی در پایان با اشاره به سفر خود به کرمانشاه، ایجاد پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی این استان را یکی از دستاوردهای مهم سفر خود عنوان کرد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 24دی1394، کدخبر: 81919962: www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین