شعار سال: تمام گروههای سنی به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض نور مستقیم در معرض کمبود ویتامین D قرار میگیرند؛ تنها راه رسیدن به ویتامین دی صددرصدی قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید است.
بیماری راشیتیسم به علت کمبود ویتامین D در کودکان به وجود میآید در حال حاضر برای پیشگیری از این بیماری برنامه توزیع قطره AD برای کودکان زیر دو سال اجرا میشود.
اجرای طرح توزیع مکمل ویتامینD طرحی مناسب در راستای ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان
یکی از دانش آموزان اراکی گفت: اوایل که قرص ویتامین D در مدرسه توزیع میشد، سهل انگاری میکردم و دوستانم را به استفاده نکردن از این قرص تشویق میکردم، تا اینکه در مدت کوتاهی با درد استخوان روبرو شدم.
مریم رجبی افزود: تا مدتی از درد استخوان رنج میبردم و پس از مراجعه به پزشک متوجه کمبود ویتامین D شدم و بابت استفاده نکردن از این قرصها در مدرسه و تشویق دوستانم نیز تأسف خوردم.
وی با اشاره به اجرای طرح توزیع مکمل ویتامینD طرحی مناسب در راستای ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان، بیان کرد: توزیع قرص ویتامین D در مدرسه طرح بسیار خوبی بهمنظور جذب این ویتامین در بدن است و که همه را به استفاده از این قرصها تشویق میکنم.
رجبی ادامه داد: البته با صحبتهای مربی بهداشت و سلامت در راستای استفاده از مواد غذایی دارای این ویتامین و قرارگرفتن روزانه 10 تا 15 دقیقه در معرض نور آفتاب مستقیم هم از درد استخوانهایم کمتر کرده و خداراشکر هماکنون از کمبود ویتامین D رنج نمیبرم.
مصرف ویتامینD در خانوادههای ایرانی مورد غفلت واقعشده است
والدین یکی از دانشآموز استان نیز گفت: اجرای طرح مکمل ویتامینD در مدارس اقدام مؤثر در دولت است که نیازمندیهای دانش آموزان به ویتامینها را رفع میکند.
زهرا اکبری افزود: اغلب دانش آموزان در خانه از مصرف مکملها امتناع میکنند اما با حضور در جمع دوستان با رغبت بیشتری ویتامینها و مکملهای توزیعشده توسط مدارس را مصرف میکنند.
وی بابیان اینکه بر اساس گفته پزشکان ویتامینD نقش مهمی را سلامت بدن ایفا میکند، بیان کرد: ویتامینD میتواند رشد و استحکام استخوانها به دنبال داشته باشد که مصرف آن در بسیاری از خانوادههای ایرانی مورد غفلت واقعشده است.
62.7درصد نوجوانان استان مرکزی در حاشیه کمبود D قرار دارند
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز اظهار کرد: 62.7 درصد افراد 14 تا 20 ساله استان مرکزی در حاشیه کمبود D قرار دارند.
نسرین یادگاری افزود: از مجموع این رقم 89.5 درصد دختر و 35.1 درصد پسر هستند.
وی با اشاره به اینکه 30.7 درصد نوجوانان استان مرکزی کمبود ویتامین دی دارند، بیان کرد: 50 درصد دختران و 10.8 درصد پسران نوجوان استان از کمبود ویتامین دی رنج میبرند.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی ادامه داد: برای تأمین ویتامین D لازم بدن، افراد باید روزانه 10 تا 15 دقیقه در معرض مستقیم نور آفتاب قرار بگیرند و بهتر از دستها، بازو، صورت، گردن و پاها بیشتر مورد معرض قرار گیرند؛ ساعات بین 10 تا 15 عصر نیز بهترین زمان برای جذب آفتاب مستقیم است.
تابش مستقیم نور آفتاب یکی از مهمترین منابع تأمین ویتامین D است
یادگاری با اشاره به اینکه تابش مستقیم نور آفتاب یکی از مهمترین منابع تأمین ویتامین D است، تصریح کرد: منابع غذایی ازنظر وجود ویتامین D بسیار فقیر هستند اما با مصرف مکملها و مواد غذایی غنیشده این ویتامین به دست میآید.
وی اضافه کرد: مکمل یاری ویتامین D در مواد غذایی از برنامههای وزارت بهداشت است و غنیسازی شیر در سطح کشور و بهخصوص شیر مدارس نیز از مهمترین برنامههای پیشرو این وزارت خانه است.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مکمل ویتامین D بهصورت قرصهای ژلهای تهیهشده و در طول سال تحصیلی بر اساس دستور عمل کشوری به مدت 9 ماه، هرماه یک عدد از این قرصها توزیع میشود.
یادگاری گفت: توزیع قرص ویتامین D در مدارس استان مرکزی در بین دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه اول و دوم و معلمان و مدیران مدارس صورت میگیرد.
جای خالی فرآوردههای دریایی در سفره غذایی مردم استان مرکزی
وی افزود: با مصرف هفتگی ماهی، میگو و فرآوردههای دریایی بخش عمدهای از ویتامین D بدن تأمین میشود که متأسفانه مردم کشور بهخصوص استان مرکزی مصرف این مواد غذایی را در برنامههای غذایی به کار نمیبرند.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: تخممرغ نیز یکی از منابع مهم تأمین ویتامین D محسوب میشود اما متأسفانه مردم استان در مصرف این ماده غذایی کوتاهی میکنند.
توزیع قرض ویتامینD به 110 هزار دانشآموز استان مرکزی
کارشناس سلامت مدارس آموزشوپرورش استان مرکزی نیز از توزیع قرص ویتامین D به 110 هزار دانشآموز دختر و پسر مقطع متوسطه اول و دوم در سال تحصیلی جاری خبر داد و اظهار کرد: در طی سال تحصیلی به هر دانشآموز ماهانه یک عدد قرص ویتامین D توزیع میشود که در طول سال تحصیلی 9 عدد در اختیار آنها قرار میگیرد.
محمدابراهیم مرتضوی بیان کرد: طرح مکمل یاری با قرص ویتامین D با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بهطور 100 درصدی در تمام مدارس دخترانه و پسرانه دوره اول و دوم متوسطه اجرایی میشود.
کمبود ویتامینD پوکی استخوان را در بزرگسالان به همراه دارد
وی با اشاره به اینکه توزیع قرص ویتامینD سه سالی است که در مدارس استان مرکزی توزیع میشود، ادامه داد: درواقع این ویتامین موجب افزایش جذب کلسیم فسفر میشود و کمبود آن موجب پوکی استخوان در بزرگسالی و راشیتیسم در کودکی خواهد شد.
کارشناس سلامت مدارس آموزشوپرورش استان مرکزی تصریح کرد: دانشآموزان باید نسبت به مصرف قرصهای توزیعی در برنامه ارتقا سطح سلامت دانشآموزان اهتمام ویژهی داشته و آنها را بهصورت منظم برای حفظ سلامی خود استفاده کنند.
مرتضوی اضافه کرد: برای حفظ سلامت دانش آموزان، قرص آهن نیز بهصورت هفتگی در مدارس استان به مدت چهار ماه از اول آذرماه سال جاری تنها برای دختران توزیع میشود.
توزیع قرصهای مکمل باهدف مهار عوارض فقر ویتامینها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با اشاره به اینکه توزیع قرصهای مکمل باهدف مهار عوارض فقر ویتامینها صورت میگیرد، گفت: کمبود ویتامین D در بدن به بروز مشکلات و بیماریهایی در دوران پیری و بروز بیماری نرمی استخوان در کودکی منجر میشود.
حسن طاهراحمدی افزود: استفاده از غذاهای آماده و فست فود یکی از مهمترین عوامل کاهش جذب ویتامین به بدن میشود که میتوان با جایگزین کردن مصرف مکملها این کمبود را جبران کرد.
قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید بهترین منبع دریافت ویتامینD است
به گفته وی، بهترین منبع دریافت این ویتامین قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: ویتامینD نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماریهایی مانند، ام اس، سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان دارد و بر همین اساس امیدوارم خانوادهها نسبت به مصرف این مکمل اهتمام ویژهای داشته باشند.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 30 مهر 96، کد مطلب: 13960801000016، www.farsnews.com
ن.ف۸۳