پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۱۱۳۲۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۴
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد گفت: تفاوت علوم دقیقه و علم تجربی و علوم انسانی در اسلام و غرب تفاوت در جهان بینی است، در جهان بینی اسلامی خلقت بر اساس حکمت و تدبیر و تقدیرگرایی است.

شعارسال: علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست سراسری معاونان فرهنگی این دانشگاه گفت: موضوع فرهنگ در همه جای دنیا یک موضوع اساسی و پایه آموزشی است، کشورهای غربی فرهنگ خود را دارند و سعی می‌کنند آن را به دیگران تحمیل کنند.

وی افزود: وقتی می‌گوییم به فرهنگ اهمیت می‌دهیم، یعنی به فرهنگ اسلامی و ایرانی اهمیت می‌دهیم.

ولایتی با بیان اینکه بسیاری از دعواها بر سر فرهنگ بوده، تاکید کرد: نمی‌شود سیستم آموزشی در یک بستر فرهنگی نباشد، لذا می‌بینیم در اسلام مسجد محل آموزش بوده و بعد مدارسی هم که تاسیس شدند در درجه اول درس دین می‌دادند.

وی گفت: از دارالفنون به این طرف ملاک فرهنگ ما، فرهنگ غربی شد و امروز هرچه تلاش می‌کنیم فرهنگ را از قید غرب رها کنیم آن طور که می‌خواهیم موفق نبوده ایم و اگر دانشگاه آزاد بتواند علوم انسانی را رشد بدهد، می‌تواند در این رابطه کمک کند.

ولایتی با اشاره به نفوذ فرهنگ غربی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: حوزه‌های علمیه در این زمینه موفق بوده‌اند زیرا فرهنگ بیگانه نتوانسته در آنجا نفوذ کند و به برکت علما جلوی نفوذ گرفته شده است ولی در دانشگاه این گونه نبوده است.

وی با اشاره به تفاوت‌های جهان بینی مادی و الهی، گفت: تفاوت این دو و اینکه جهان بینی ما مادی باشد یا الهی به ریشه ها بازمی گردد.

رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اضافه کرد: ما نمی‌شناسیم بزرگی از بزرگان تمدن اسلامی را که نظریه ماتریالیستی غربی داشته باشد. مرکز عرفان ها قرآن است و نمی‌بینیم بزرگی را که از قرآن بهره نبرده باشد.

وی گفت: لازم است کار فرهنگی اصل باشد و اگر جهان بینی الهی حاکم نباشد آن چیزی را که می خواهیم محقق نمی شود.

ولایتی ادامه داد: شاید در گذشته یکسری مشکلات بوده و کم توجهی‌هایی در این دانشگاه به موضوع فرهنگ می‌شده، ولی این نباید ادامه پیدا کند.

وی گفت: اینکه یک عده بریزند و هرکاری دلشان خواست انجام دهند، فرهنگ نیست، فرهنگ این است که معرفت افزایی کند.

وی در ادامه با اشاره تاریخچه موسیقی در اسلام، تاکید کرد: اسلام با موسیقی مخالف نیست، اسلام با هرزگی و لهو و لعب مخالف است.

رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد گفت: اگر تفکر ما درست نباشد به اهداف نمی‌رسیم، اگر علم و فرهنگ تقلیدی باشد به جایی نمی‌رسیم و غربی‌ها سواره و ما پیاده‌ایم. زمانی ما موفق می‌شویم که دانشجو در این عرصه تحول داشته باشد.

وی گفت: امیدواریم بتوانیم فرهنگ اسلامی و قرآنی را با قدرت تدریس کنیم، بنای همه ما این است که به فرهنگ توجه کنیم، فرهنگ در دانشگاه آزاد نباید در حاشیه باشد.

* اظهار نظر ولایتی درباره سخنان اخیر رئیس جمهور در موضوع علوم انسانی غربی و اسلامی

ولایتی گفت: تفاوت علوم دقیقه و علم تجربی و علوم انسانی در اسلام و غرب تفاوت در جهان بینی است، در جهان بینی اسلامی خلقت بر اساس حکمت و تدبیر و تقدیرگرایی است، در جهان بینی ماتریالیستی غربی این مساله بر اساس تصادف و اتفاق است و هیچ حکمتی در وراء این خلقت عظیمه نیست.

وی ادامه داد: بعضی سوءاستفاده نکنند که فلانی گفت فیزیک اسلامی و فیزیک غربی تفاوت دارد، خیر این طور نیست جهان بینی ها متفاوت است.

وی افزود: در زمینه‌های فرهنگی علم و دانش رشد می‌کند و تمدن، تبلور فرهنگ است که وقتی می گوییم باید به فرهنگ اهمیت دهیم منظور توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی است.

رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: کتاب غرب زدگی مرحوم آل احمد فریادی است بر افرادی که فرهنگ غرب را ترویج می کنند و امام خمینی در بت شکنی فرهنگ غربی نقش اساسی داشت.

ولایتی خاطر نشان کرد: قضیه فرهنگی جدی است و دار زدن شیخ فضل الله نوری به منزله استیلای فرهنگ غرب زدگی بر بام کشور است چون او پیشگام مشروطه بود و فرمان لغو تحریم‌ها توسط شیخ فضل الله که از علمای بزرگ عصر خود بود، صادر شد.

وی افزود: کسانی که پلوی سفارت انگلیس را خوردند جلوی مجلس تحصن کرده و مشروطه را به آن روز انداختند که با مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند و نام آن را به مجلس شورای ملی تغییر دادند پس دعوا بر سر فرهنگ است و امکان ندارد که سیستم آموزشی در بستر فرهنگی و تفکر نباشد در تاریخ اسلام نیز مسجد محل آموزش بود و مدارسی که تاسیس شد، درس دین می دادند.

رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: افرادی چون سعدی، احمد غزالی و محمد غزالی در مدارس حوزه علمیه درس خواندند که اساس آن اسلامی بود و قرآن پایه کار به حساب می آمد که بعد از دارالفنون ملاک ما فرهنگ غربی شد و امروز جدا کردن جامع شناسی و تربیت دینی، از فرهنگ غربی کار دشواری است چون تار و پود بر فرهنگ غرب بنا شده است.

ولایتی ادامه داد: اگر علوم انسانی رشد و توسعه یابد پایه تئوریک فرهنگی در دانشگاه آزاد و دیگر دانشگاه‌ها تشکیل می‌شود هم چنین تا زمانی که در روانشناسی از فروید و در تکامل از داروین استفاده کنیم جایی برای پایه ریزی فرهنگ اسلامی وجود ندارد و فرهنگ ما تحت تاثیر است.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های علمیه جایی برای نفوذ فرهنگ بیگانه وجود ندارد اظهار داشت: اگر هم قصد نفوذ به حوزه های علمیه به خصوص در زمینه فرهنگی انجام شده باشد، به لطف بزرگان دینی طرد شده است.

ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی اعتقاد دارند پزشکی و مهندسی در همه جا و همه فرهنگ ها یکسان است افزود: عده ای پزشکی و مهندسی اسلامی را نمی‌شناسند و اعتقاد دارند پزشکی اسلامی نداریم در صورتی که هندسه، فیزیک، پزشکی، حساب و دیگر علوم اسلامی با غیر اسلامی متفاوت است چون جهان بینی اسلامی تعاوت دارد و ما همه چیز را خلقت خدا می دانیم یعنی بر طبق اعتقادات ما آنچه در زمین و زمان است با حساب و کتاب شکل گرفته و تصادفی نیست که تفاوت جهان بینی الهی و مادی در همین است.

 ولایتی گفت: تمدن اسلامی مبتنی بر فرهنگ اسلامی است و به فرموده حضرت امام خمینی مرکز تمام الهام‌ها قرآن است که اگر بر فرهنگ اسلامی جهان بینی الهی حاکم نباشد آن چیزی که هدف است تحقق نمی‌یابد.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازخبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار: 9اسفند 1396، کدخبر:  13961209000219،www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Switzerland
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
0
1
علوم غربی نیز مزایای خود را درد ، اینکه یکجا بنشینیم و فقط غرب را نقد کنیم خنده دار به نظر می آید
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین