شعارسال: قسمت های مشترک مجتمع های آپارتمانی شامل زمین، تاسیسات مشترک مانند سیستم گرمایش و سرمایش مشترک، چاه، انشعاب برق مشترک، بالابر، فاضلاب، انشعاب آب مشترک ، انبار مشترک، لوله ها و سیم های برق، اسکلت ساختمان، بام، راهرو و راه پله ها، درب و پنجره ها در قسمت های عمومی، رختشوی خانه، حیات، محوطه ساختمان که بخشی از ملک است، حیات خلوت، اتاق سرایدار، نمای ساختمان، انبار عمومی و تلفن مرکزی و به اصطلاح مشاعات ساختمان است. هر آنچه که مطابق صورت جلسه تفکیک آپارتمان ها اختصاص به آپارتمان خاصی ندارد مشترک و مورد استفاده همه مالکان و متصرفان قانونی است. این قسمت ها غیرقابل انتقال است و هر مالکی یا قائم مقام او به نسبت مالکیت خود و مساحت آپارتمانش در آن به صورت مشترک و مشاعی سهیم است.
در ادامه به برخی از سوالات در زمینه مشاعات ساختمان خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
من مالک واحد زیر زمین اپاتمان ۶ واحده هستم که واحد کوچکی است و قسمت روبروی من شوفاز خانه بوده و هم اکنون تخلیه گشته و همسایه ها از پکیج استفاده میکنند . ایا جزئ مشاعات است ؟ و ایا من میتوانم ان را از همسایه ها خریداری کنم؟
بله جز مشاعات است
هر مشاعي قابل خريد و فروش هست. بنابراين براي خريد بايد توافق كنيد و ديگر صاحب خانه ها راضي باشند.
من در یک متجمع مسکونی ۲۰۰ واحدی زندگی میکنیم.
مجتمع دارای محوطه ای مشاع جهت هواخوری هست بدون فضای سبز و…
سوالم اینه که آیا در قانون ساعتی برای برقراری سکوت و ترک محوطه و دوری از تجمع و بازی اهالی در ساعت شب هست یا خیر؟
هيئت مديره ساختمان مي تواند تصميم گيري كند.
مدیر مجتمع جهت شکایت از ساکنین در رابطه امور مجتمع به کدام مرجع باید مراجعه کند؟
شوراي حل اختلاف
مشاعات ساختمان
در بعضي از موارد ديده ميشود خانمهايي اقدام به زدن آرايشگاه در واحد آپارتماني يا حتي ايجاد مشاغل ديگر در فضاي مسكوني ميكنند كه موجب مزاحمتهايي نيز براي ساير سكنه ميشود. آیا این مشاغل ممنوع است؟
بر اساس ماده ۵۰ ساختمان صرفاً محل مسكوني بوده و هرگونه استفاده تجاري و اداري از آپارتمانها ممنوع است.
در اغلب موارد همسايهها از گذاشتن زباله در قسمتهاي مشاع ساختمان از سوي يكي از ساكنان اعتراض ميكنند. آیا قانونی وجود دارد؟
در اين مورد بايد بگويم كه بر طبق ماده ۵۱ قراردادن كيسه زباله و سطل آشغال پشت در آپارتمان، ريختن زباله و آشغال در حياط و راهروها ممنوع است.
آیا قانونی در خصوص استفاده غيرمتعارف مهمانان يكي از واحدها از پاركينگ ساختمان وجود دارد؟
براساس ماده ۵۲ هر يك از واحدهاي ساختمان فقط و فقط داراي يك پاركينگ است و بالطبع مالك مجاز به پارك تنها يك خودرو است كه محل آن در صورت مجلس تفكيكي ساختمان مشخص شده و در ساختمان نيز با نصب پلاك معيّن ميتواند مشخص شود. پارك خودرو در غير از پاركينگ اختصاصي هر واحد و همچنين پارك خودرو در محلهاي مشاع درون پاركينگ كه به منظور راحتي تردّد و دور گرفتن خودروها در نظر گرفته شده، ممنوع است.
همچنین بر اساس ماده ۶۰ استفاده از پاركينگ جهت برگزاري مجالس اختصاصي ساكنين صرفاً با اجازه مدير و كسب رضايت تمامي ساكنين امكانپذير خواهد بود. در اينصورت جهت جبران هزينههاي تحميلي به ساختمان لازم است معادل چهار ماه شارژ به صندوق پرداخت گردد. البته در تبصره ۸ اين ماده آمده است كه برگزاري مجمع عمومي ساختمان در محل پاركينگ از ماده فوق مستثني است.
انباري واقع در زيرپله زير زمين برای کدام واحد است؟
براساس ماده ۵۵ انباري واقع در زيرپله زير زمين محل قرار دادن وسايل سرايدار بوده و فضاهاي اضافي در اتاقك آسانسور در پشتبام و اتاق تأسيسات در پاركينگ صرفاً جهت قراردادن وسايل مرتبط با ساختمان خواهد بود. در برخي موارد ديده ميشود كه واحدي اقدام به بردن اسباب با آسانسور ميكند يا نخالههاي باقي مانده از تعميرا ت واحد خود را با آسانسور جابهجا ميكند اما در اينگونه موارد نيز قانونگذار چارهاي انديشيده است. بر طبق ماده ۵۶ اسبابكشي و حمل مصالح ساختماني و نخالههاي ناشي از تعميرات با آسانسور ممنوع بوده و سرايدار مكلّف به ممانعت از انجام اين عمل خواهد بود.
برگزاري مهمانيهاي خارج از زمان معمول چگونه است؟
طبق ماده ۵۹ در مهمانيهاي شبهاي غير تعطيل بعد از ساعت ۲۲ و در شبهاي تعطيل بعد از ساعت ۲۴ رعايت سكوت كامل ساختمان چه از جهت صداي مهمانان و چه از لحاظ صداي موسيقي الزامي است.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت مباشر، تاریخ انتشار: 13مرداد1396 ، کدخبر: - : www.mobasher.ir