پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۳۳۷۶
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۱
این روزها میوه‌های خوش رنگ و لعاب فرنگی نظیر انگور شیلی، سیب سبز فرانسوی، گلابی آفریقا و لیموترش برزیل در ویترین میوه‌فروشی‌های سطح شهر خودنمایی می‌کند و با وجود ممنوعیت واردات با قیمت‌های گزاف و چند برابر قیمت داخلی در مغازه‌ها عرضه می‌شوند.

شعار سال: این روزها میوه‌های خوش رنگ و لعاب فرنگی نظیر انگور شیلی، سیب سبز فرانسوی، گلابی آفریقا و لیموترش برزیل در ویترین میوه‌فروشی‌های سطح شهر خودنمایی می‌کند و با وجود ممنوعیت واردات با قیمت‌های گزاف و چند برابر قیمت داخلی در مغازه‌ها عرضه می‌شوند. اگرچه مسئولان هر از گاهی با عزم جدی برای برخورد با میوه‌های قاچاق وارد میدان می‌شوند؛ اما گویا این برخوردها نتیجه موثری نداشته و با وجود آن‌که گفته می‌شود حضور میوه‌های قاچاق در میدان مرکزی میوه و تره‌بار کمرنگ‌تر از گذشته است؛ اما همچنان شاهد حضور این میوه‌ها در دید عموم افراد در مغازه‌ها هستیم و مغازه‌داران نگرانی از توزیع آن‌ها در بازار ندارند. البته ناگفته نماند که بسیاری از قاچاقچیان برای ادامه کار خود دسیسه‌چینی کرده‌اند و سرمازدگی اخیر را ابزاری برای سوءاستفاده خود قرار داده‌اند که انتظار می‌رود در سال حمایت از تولید داخل، دستگاه‌های نظارتی با کنترل بیش‌تر در مبادی کشور از ورود میوه‌های قاچاق که ضربه مهلکی به تولید ملی می‌زند، جلوگیری کنند.

عرضه میوه‌های ممنوعه توسط واحدهای فاقد پروانه کسب انجام می‌شود

رئیس اتحادیه میوه و سبزی بر این باور است که این روزها نظارت بر توزیع و عرضه میوه‌های ممنوعه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار افزایش یافته است؛ چراکه این سودجویی بیش‌تر توسط واحدهای فاقد پروانه کسب انجام می‌شود. گزارش میدانی از مغازه‌های سطح شهر حاکی از آن است که لیموترش خارجی با نرخ 25 تا 30 هزار، انگور شیلی 35 تا 40 هزار، گلابی آفریقا 35 تا 48 هزار، سیب سبز فرانسه 20 تا 25 هزار، آووکادو دانه‌ای 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شود که با وجود تأکید مقام معظم رهبری در سال 97 بر حمایت از تولید داخل انتظار می‌رود که مسئولان امر هوشیارانه‌تر نسبت به قاچاق میوه برخورد کنند.

بهانه‌ای برای واردات کالاهای قاچاق پذیرفته نیست

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی، با انتقاد از توزیع میوه‌های قاچاق در مغازه‌های سطح شهر اظهار کرد: با توجه به آ‌ن‌که هیچ کمبودی در داخل وجود ندارد، عذر و بهانه‌ای برای واردات کالاهای قاچاق پذیرفته نیست. وی افزود: دستگاه‌های نظارتی باید کنترل بیش‌تری بر مغازه‌های سطح شهر داشته باشند؛ چراکه قاچاق میوه ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می‌کند. کارگر ادامه داد: بازرسان اتحادیه در میدان مرکزی میوه و تره‌بار نظارت دارند و در هفته اخیر کار به ابطال جواز برخی مغازه‌ها رسید. به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی، توزیع میوه‌های قاچاق در حاشیه میدان مرکزی و تبانی خریدار و فروشنده صورت می‌گیرد که دستگاه‌های مسئول باید نظارت بیش‌تری بر این موضوع داشته باشند.

میوه‌های قاچاق از مسیرهای قانونی وارد کشور می‌شوند

حمیدرضا ابطحی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی باغداران ایران، گفت: با وجود آن‌که کمبودی در توزیع میوه داخل وجود ندارد؛ اما سرمازدگی اخیر بهانه‌ای برای سودجویی دلالان و قاچاقچیان شده تا با عرضه میوه‌های قاچاق سودهای هنگفتی را به جیب بزنند. به گفته وی، از گمرکات و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده تقاضا داریم که از عرضه گسترده میوه‌های قاچاق در سطح شهر جلوگیری کنند؛ چراکه این امر با سیاست اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل مغایرت دارد. ابطحی با انتقاد از عرضه میوه‌های رنگارنگ قاچاق در ویترین میوه‌فروشی بیان کرد: هم‌اکنون انگور شیلی با نرخ 35 هزار، سیب سبز فرانسه 30 تا 40 هزار، گلابی آفریقا 40 تا 50 هزار در مغازه‌ها عرضه می‌شود که این امر ناشی از سودجویی دلالان است؛ چراکه در تأمین هلو، زردآلو، شلیل و غیره مشکلی وجود ندارد. این مقام مسئول با بیان این‌که واردات میوه‌های قاچاق از مسیرهای رسمی انجام می‌شود، گفت: با توجه به فراوانی و کیفیت میوه‌های قاچاق در بازار، واردات آن از طریق کامیون‌های سردخانه‌دار و مخلوط با سایر میوه‌های دارای مجوز صورت می‌گیرد؛ چراکه کیفیت و تازگی این میوه‌ها نشان می‌دهد که واردات آن از طریق مسیرهای صعب‌العبور و پیله‌وری غیرممکن است. وی ادامه داد: اتحادیه و معاونت باغبانی وزارت جهاد به‌شدت با واردات میوه‌هایی ازقبیل انگور، سیب، گلابی و لیموترش مخالف است؛ چراکه عرضه این میوه‌ها به‌سبب ورود آفات و بیماری‌ها، برای تولید داخل دردسرساز است.

سرمازدگی بهانه‌ای برای واردات میوه شد

مجتبی شادلو، نایب‌رئیس اتحادیه باغداران استان تهران، با انتقاد از توزیع میوه‌های قاچاق در سطح شهر اظهار کرد: در طول سال‌های مختلف، کمابیش شاهد توزیع میوه‌های قاچاق در سطح بازار هستیم که امسال سرمازدگی اخیر بهانه‌ای شد تا قاچاقچیان و برخی سودجویان به قاچاق میوه اقدام کنند. به گفته وی، کیفیت میوه‌های قاچاق در مغازه‌ها بیانگر واردات آن از مسیرهای قانونی است که از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود کنترل بیش‌تری بر بازار داشته باشد. شادلو در پایان تصریح کرد: براساس شواهد موجود، قاچاقچیان برای ادامه کار خود دسیسه‌چینی کرده‌اند و سرمازدگی را ابزاری برای سودجویی خود قرار داده‌اند و اقدام به واردات میوه می‌کنند.

سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار -، کد مطلب: 45731، www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین