شعار سال: همزمان با اجرای بسته جدید ارزی و خروج شرکتهای هواپیمایی از شمول دریافت ارز دولتی در ایران، ایرلاینهای خارجی سیستمهای فروش خود را بستهاند و امکان خرید کامل بلیت وجود ندارد؛ مگر با مراجعه مستقیم به دفتر آن ایرلاین و پرداخت هزینهها با کارتهای اعتباری ارزی.
در همین خصوص رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران این اقدام شرکتهای هواپیمایی خارجی را تخلف دانست و اظهار کرد: «ایرلاین خارجی اصلا حق ندارد سیستم فروش بلیت خود را مسدود کند، فروش مستقیم داشته باشد و از مشتری ارز دریافت کند. اگر قرار بر این بود، پس چرا به آژانسهای ایرانی نمایندگی فروش داده و بلیتهای خود را روی سیستم قرار داده است. این کار مصداق آن است که آژانسی مسیر هوایی را چارتر کند، اما به وعدههایش عمل نکند. در واقع ایرلاینهای خارجی از نبود حمایت در این صنعت سوءاستفاده میکنند.» حرمتالله رفیعی افزود: «سیستم فروش، بلیت را نشان میدهد و امکان رزرو هم وجود دارد، اما نمیتوان خرید را کامل انجام داد و پرداختی داشت. وقتی با دفتر شرکت هواپیمایی پرواز مدنظر تماس بگیرید از شما میخواهند که به دفتر نمایندگی خودشان مراجعه و پرداخت را ارزی انجام دهید. این تخلف است و آنها نمیتوانند به این شکل ارز از کشور ما خارج کنند. طبق قوانین باید هزینهها را ریالی و با استناد به بخشنامهها و مصوبههای سازمان هواپیمایی ایران، محاسبه و دریافت کنند.»
وی ادامه داد: «چنانچه این مشکل در ایرلاینهای خارجی حل نشود ما هم از آژانسهای پرفروش میخواهیم که از فروش بلیتهای این شرکتها خودداری کنند.» رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ بلیت در مسیرهای خارجی همزمان با اجرای بسته جدید ارزی تصریح کرد: «شرکتهای هواپیمایی تا روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه، بلیتها را با ارز ۴۴۰۰ تومان میفروختند اما وقتی از دریافت ارز دولتی محروم شدند، نرخ ۸۸۰۰ تومان را برای بلیتها تعیین کردند که قیمتها را تا بیش از دو برابر افزایش داد. البته در برخی مسیرها و پروازها نرخها سه برابر شده که ناشی از مسدود کردن صندلیهایی با کلاس قیمتی پایین در پرواز است. ایرلاینهای ایرانی فعلا مشکل حادی ندارند، هرچند متاثر از افزایش نرخ ارز، مسیرهای داخلی نیز با افزایش قیمت از ۲۰ تا ۴۰ درصد روبهرو شدهاند که بهانه آن ها تهیه قطعات هواپیماها با ارز آزاد است.»
سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار 20 مرداد 97، کد مطلب: 3425344، www.donya-e-eqtesad.com