پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۲۷۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: ایران قرار است در چهل و یکمین اجلاس یونسکو، شهر تاریخی یزد را به عنوان نخستین شهر تاریخی کشور برای ثبت جهانی معرفی کند.

شعارسال: محمد حسن طالبیان روز شنبه در نشست خبری که به بهانه ثبت جهانی بیابان لوت و 11 قنات برگزار شد، اظهار داشت: شهر تاریخی یزد را به عنوان پرونده تاریخی - فرهنگی ایران در سال آینده به یونسکو معرفی خواهیم کرد این پرونده ثبتی یک پرونده پیچیده است که مرتبط با دستگاه‌ها و مردم است.

معاون میراث فرهنگی کشور درباره پرونده هیرکانی نیز گفت: این پرونده نیز در دست بررسی است و اگر آذربایجان به تعهداتش عمل کند این پرونده را هم می‌توانیم در یونسکو مطرح کنیم.

به گفته طالبیان پرونده ارسباران نیز باید به پرونده راه ابریشم اضافه شده و نیاز به سهمیه‌ جدیدی ندارد از سوی دیگر پرونده مجموعه ساسانی فیروزآباد نیشاپور هم در دست ویراستاری است.

معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: این پرونده‌ها قبل از ماه فوریه آماده می‌شود تامورد بررسی قرار گیرد که کدام پرونده‌ها برای سال آینده به یونسکو فرستاده شوند.

طالبیان پرونده ثبت جهانی قنات‌ها را نیز پرونده‌ای زنجیره‌ای خواند که از مجموع 37 هزار قنات ایران این 11 قنات انتخاب و ثبت جهانی شد که مربوط به 6 استان کشور است.

وی افزود: پرونده ثبت جهانی قنات‌ها 7 سال به طول انجامید و کار ساده‌ای نبود به طورِ‌که فقط از قنات یزد 300 کامیون لجن خارج شد چون فاضلاب شهری وارد آن می‌شد و باید تخلیه می‌شد. برای قنات‌ها تابلوهای راهنما گذاشته شد نقشه‌های برداری‌های دقیق انجام گرفت تا به این مرحله ثبت جهانی رسید.

معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: 23 جلسه در استانبول (محل برپایی اجلاس یونسکو) برگزار کردیم تا کشورها را بتوانیم قانع کنیم.

طالبیان درباره برنامه مدیریتی برای آینده بیابان لوت و قنات‌های ثبت‌شده گفت: برای اینها پایگاه دائمی تعریف کرده‌ایم و بحث توانمند سازی جوامع محلی و مشارکت آنها بسیار مهم است حریم‌ها مشخص شده است، مثلاً لوت 17 هزار کیلومتر مربع حریم بیابان دارد.

*مسیر گردشگران در بیابان لوت مشخص می‌شود

وی درباره بحث امنیت گردشگران در بیابان لوت نیز تصریح کرد: این موضوع سه سال و نیم مورد بررسی قرار گرفته و پاسگاه‌های مختلفی را در آنجا فعال کرده‌اند اما به طور کلی گردشگران تنها از یک سری مسیرهای خاصی می‌توانند در بیابان لوت تردد داشته باشند که این مسیرها در نقشه مشخص شده است و گردشگران با راهنما می‌توانند در این مسیرها تردد کنند.

*وضعیت خانه توران و عمارت مسعودیه در دست پیگیری است

معاون میراث فرهنگی کشور در بخش دیگری از نشست خبری درباره تخریب خانه توران در تهران نیز گفت: جلسات متعددی را درباره این خانه با دستگاه‌های مرتبط قرار است برگزار کنیم تا ببینیم برای این خانه چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم.

طالبیان درباره آخرین وضعیت عمارت مسعودیه که یک پروژه شکست خورده در واگذاری به بخش خصوصی است نیز گفت: این موضوع را هم در دست پیگیری داریم تا کاربری مرتبطی برای آن تعریف شود.

*دوشنبه اطلاعات جدید از دادگاه الواح هخامنشی می‌گیریم

وی در خصوص آخرین اطلاعات از دادگاه الواح هخامنشی هم گفت: باید ابتدا وضعیت رأی دادگاه الواحهخامنشی در آمریکا مشخص شود و بعد از آن درباره نحوه بازگشت صحبت می‌کنیم. فعلاً تا دوشنبه هیچ اطلاعاتی از آخرین جزئیات پرونده الواح نداریم.

*احداث نخستین پایگاه میراث ناملموس در کشور

فرهاد نظری، مدیر کل ثبت آثار تاریخی هم در این نشست، آمار آثار ثبت شده ملی از سال 93 تاکنون را نزدیک به یک هزار اثر عنوان کرد.

نظری از احداث نخستین پایگاه میراث ناملموس در کشور خبر داد و گفت: یک خانه تاریخی در بندر کنگ خریده‌ایم که پایگاه دریانوردی را در آن راه‌اندازی می‌کنیم و در واقع نخستین پایگاه میراث ناملموس کشور می‌شود.

*گندم بریان در لوت گرم‌ترین نقطه جهان نیست

در این نشست کردوانی، پدر کویر ایران نیز توضیحاتی را درباره بیابان لوت ارائه کرد و گفت: گرم‌ترین نقطه جهان بر خلاف تصور عموم مردم گندم بریان در کویر لوت نیست بلکه چاله لوت با 56 متر پستی است که دمای آن به 70.7 درجه می‌رسد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 2مرداد1395، کدخبر: 13950502000971: www.farsnews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین