شعار سال:شاید اکثر ما استان بوشهر را با منابع عظیم انرژی، ظرفیتهای صنعتی، نفت، گاز و پتروشیمی بشناسیم، اما این استان ساحلی با بیش از 27 هزار کیلومتر مساحت و یکمیلیون نفر جمعیت فقط استان گاز و نفت نیست، بلکه ظرفیتهای زیاد دیگری در دریا، ساحل و خشکی دارد که توجه ویژه به هریک از آنها میتواند باعث رشد و توسعه این استان شود. بوشهر دارای ۶۲۴ روستاست؛ روستاهایی که ظرفیتهای زیادی در بخش گردشگری، کشاورزی و صنعتی در دل خود جای دادهاند. روستاهای ساحلی این استان هرساله پذیرای گردشگران بسیاری است و در زمینه محصولات کشاورزی نیز مانند گوجهفرنگی خارج از فصل روستاهای بوشهر حرف اول را در کشور میزند؛ باوجوداین، روستاییان این استان نیز با چالشهایی دستوپنجه نرم میکنند که با حل آنها میتوان جلوگیری از مهاجرت امیدوار بود؛ البته دولت در سه سال گذشته در حوزه اشتغال و سرمایهگذاری روستایی اعتبارات قابلتوجهی از محل صندوق اشتغال روستایی در اختیار استانها قرار داده است که روستاهای بوشهر نیز از آنها بهرهمند شدهاند، اما لازم است در بخشهای ساحلی، روستایی، بومگردی، دریایی و عشایری استان و معرفی این ظرفیتها تلاش بیشتری شود.
تلاش برای ایجاد اشتغال در روستاها
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر با بیان اینکه بهرهمندی از ظرفیتهای متنوع و بالقوه روستاییان و عشایر میتواند یکی از کارآمدترین ابزارها در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد، گفت: ایجاد اشتغال پایدار و رفع معضل بیکاری در مناطق روستایی از اولویتهای اساسی است و در این مسیر از همه ظرفیتها استفاده خواهیم کرد.
فاطمه دهقانی با اشاره به وضعیت اشتغال در روستاهای استان و روند پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی افزود: با اجرای قانون اشتغال پایدار، ۲۳۷ میلیارد تومان تسهیلات کمبهره به دوهزار و ۲۵۵ طرح تولیدی و اشتغالزا در روستاهای استان بوشهر تخصیص داده شده که این افراد در مجموع موظف به ایجاد چهارهزار و 750 فرصت شغلی هستند.
وی ادامه داد: همچنین از محل تفاهمنامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، بنیاد علوی و بانک سینا از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار طرحهای تولیدی روستایی استان در حوزههای مختلف قرار گرفته است.
دهقانی در پاسخ به اینکه آیا نظارتی بر روند ایجاد طرحهای اشتغالزایی وجود دارد یا خیر، گفت: یک کارگروه ناظر در استان و یکی در شهرستانها روی طرحهایی که از اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و صندوق توسعه ملی استفاده میکنند، نظارت دارند و بهصورت هفتگی کار نظارت را انجام میدهند و گزارش را به دستگاههای مرتبط ارسال میکنند.
وی با اشاره به فعالیت دهیاریها در روستاها اضافه کرد: دهیاران نقش مهمی در توسعه روستا دارند و آموزش آنها در پیشرفت و مدیریت روستاها تحولی جدی ایجاد میکند. سال گذشته نیز ۲۰۴ میلیارد تومان اعتبار در دو ردیف ارزش افزوده و آلایندگی به دهیاریهای استان توزیع شده است. در مجموع از سال ۹۱ تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده و آلایندگی در اختیار دهیاریها قرار گرفته که ۱۷ هزار میلیارد تومان آن در دولت تدبیر و امید پرداخت شده است.
ظرفیتهای گردشگری بوشهر
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر با بیان اینکه این استان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در عرصه گردشگری است، گفت: استفاده از این ظرفیتها میتواند نقش مهمی در توسعه گردشگری و ایجاد درآمد و تقویت اشتغال داشته باشد. در سالهای اخیر نیز توسعه گردشگری روستایی در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته و ۲۴ روستا نیز بهعنوان هدف گردشگری انتخاب شدهاند و در تلاشیم زیرساختهای گردشگری این روستاها را تقویت کنیم.
اجرای طرحهای عمرانی برای پیشگیری از مهاجرت
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان بوشهر نیز با اشاره به اجرای طرح هادی در روستاهای این استان گفت: بوشهر ۷۰۰ روستا و آبادی دارد که از این شمار ۳۹۷ روستای بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هادی هستند که اکنون ۳۵۰ طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان بوشهر در دست اجراست.
غلامرضا زارعی افزود: در اجرای این طرحها ۶۰ هزار مترمربع بهسازی معابر روستاها با مشارکت دهیاریها انجام شده است.
وی با اشاره به صدور سند مالکیت برای املاک روستایی ادامه داد: با مشارکت اداره کل ثبت اسناد و املاک ۹۱۶ جلد سند املاک روستایی در این استان صادر شده است.
وی اضافه کرد: یکی از اقدامهای مهم دولت تدبیر و امید برای ایجاد شور و نشاط در روستاها ساخت زمین ورزشی است که تاکنون ۱۶۰ زمین با چمن مصنوعی با 32 میلیارد تومان اعتبار در روستاهای استان بوشهر ایجاد شده.
زارعی افزود: برای تسریع اقدامات عمرانی تخصیص سهمیه قیر رایگان است. سال گذشته 35 میلیارد تومان اعتبار برای تأمین قیر رایگان به استان بوشهر تخصیص یافت که با مشارکت دهیارها این میزان به 70 میلیارد تومان افزایش یافت و تاکنون ۷۰ درصد آسفالتها انجام شده و ۳۰ درصد باقیمانده در مهرماه تکمیل خواهد شد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان بوشهر گفت: با این میزان اعتبار بیش از یکمیلیون و ۵۰۰ مترمربع از معابر روستایی استان بوشهر آسفالت میشود. همچنین امسال نیز تاکنون شش میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت ۱۵۰ هزار مترمربع از معابر روستایی اختصاص یافته که انتظار میرود با توجه به میزان مشارکت دهیاریها این میزان اعتبار افزایش یابد.
وی افزود: تلاش شده تا طرحهای آسفالت معابر روستایی با بالاترین کیفیت اجرا شود. اجرای طرحهای هادی تنها آسفالت معابر روستایی نیست، بلکه سرفصلهای توسعه پارکها و زمینهای ورزشی در روستاها مدنظر است.
زارعی ادامه داد: در راستای اجرای طرح بهسازی و اقدام ملی مسکن، چهارهزار و 800 واحد مسکونی در روستاها و شهرهای استان بوشهر ساخته میشود. 241 قطعه زمین مسکونی نیز به روستاییان استان بوشهر برای ساخت مسکن واگذار شده است.
این مسئول اضافه کرد: ساخت خانه ویژه خانوادههای با دو معلول به بالا در احال اجراست و از 134 واحد پیشبینیشده برای این افراد تاکنون 92 واحد آن تحویل داده شده است. این واحدهای مسکونی طبق تفاهمنامه منعقدشده با همکاری سازمان بهزیستی و با کمکهای بلاعوض و پرداخت تسهیلات کمبهره با زیربنای 50 مترمربع ساخته میشود.
وی از ابلاغ 20 میلیارد ریال اعتبار برای عمران روستاها خبر داد و گفت: این اعتبار برای پیشگیری از سیل و اجرای طرحهای سیلبند و محافظت روستاهای در مسیر سیل هزینه میشود. ساخت 300 بوستان و 170 زمین ورزشی در روستاهای استان از دیگر برنامههاست؛ همچنین کانالکشی، ایجاد سیلبند، پل و معابر روستایی در دستور کار قرار دارد.
زارعی ادامه داد: ساخت زمین چمن مصنوعی ورزشی، دیوار حفاظتی، بهسازی معابر و پلسازی در روستاها با مشارکت شرکت ملی نفت ایران اجرا شده؛ همچنین برای اجرای طرحهای عمرانی در 56 روستای شهرستانهای جنوبی استان بوشهر 20 میلیارد تومان از سوی شرکت نفت پرداخت شد. این طرحها در روستاهای دیر، کنگان، جم و عسلویه اجرا شده که 60 درصد آنها افتتاح شده و مابقی در دست اجراست.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان بوشهر گفت: این طرحها در راستای پیشگیری از مهاجرت روستاییان و افزایش امکانات آنها انجام شده و تلاش میشود بهزودی تکمیل و افتتاح شوند.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه،تاریخ انتشار:23آذر1398،کد خبر:79126،newspaper/page