پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۴۵۶۷
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۷
پس از چهار ماه تعطیلی، کارخانه قند فسا اواخر آبان ماه سال ۹۸ با پیگیری مسئولان قضایی استان و فرمانداری فعالیت خود را را از سر گرفت، اما پس از گذشت چند روز، برای بار دوم تعطیل شد.

شعار سال:پس از چهار ماه تعطیلی، کارخانه قند فسا اواخر آبان ماه سال ۹۸ با پیگیری مسئولان قضایی استان و فرمانداری فعالیت خود را را از سر گرفت، اما پس از گذشت چند روز، برای بار دوم تعطیل شد.


 کارخانه قند فسا با قدمت بیش از نیم قرن یکی از مهمترین کارخانه‌های کشور در استان فارس محسوب می‌شود، که حالا با بحران مالی و تعطیلی روبرو شده. تعطیلی این کارخانه از حدود چند دهه قبل شروع شد. در سال ۸۵ به خاطر خشکسالی و عدم کشت چغندر دستگاه‌های مربوطه از کارخانه حذف شد و فعالیت آن تنها محدود به تولید شکر خوراکی با شکر خام بود تا اینکه دو سال بعد یعنی در سال ۸۷ کارخانه مجددا فعالیت خود را شروع کرد و تا سال ۹۲ با تصفیه شکر کار خود را ادامه داد.

اما این روند دوامی پیدا نکرد و در سال ۹۲ باز هم وضعیت کارخانه به سوی نابسامانی رفت و حدود ۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی از کار معین به کار فصلی تغییر وضعیت پیدا کردند و تا سال ۹۴، به خاطرعدم وجود شکر خام، کارخانه فقط سه ماه فعالیت داشت.

با توجه به شرایط پیش آمده در همان سال ۹۴ وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که کارخانه فقط باید با چغندر کار کند و حتی یک گرم شکر به آن وارد نمی‌شود و این در حالی بود که سال ۸۵ به خاطر خشکسالی، دستگاه‌های چغندری از کارخانه خارج شده بودند.

کارگران کارخانه قند فسا باز هم بیکار شدند

با اعلام این خبر از سوی جهاد کشاورزی، در اواسط آبان سال ۹۴ تمام کارگران فصلی که بیکار بودند به کار بازگشتند، اما فعالیت کارگران بیشتر از ۴۰ روز ادامه نداشت و آن‌ها به خاطر تامین نشدن شکر خام تعطیل و این امر باعث تجمعات و اعتراضات پی‌درپی کارگری شد. تجمعات متعدد کارگران ورود نماینده مردم و فرماندار به این موضوع را در پی داشت، اما در آن زمان ادعای عدم توانایی مدیریت کارخانه از سوی مالکان آن مطرح شد.

تا اینکه در آبان ماه ۹۵ در جلسه‌ای با حضور فرماندار شهرستان، نماینده مردم در مجلس و دیگر مسئولین تنها راه حل رفع مشکلات کارخانه واگذاری آن به بخش خصوصی اعلام شد. چون ادعا داشتند وزارت جهاد کشاورزی از تحویل شکر خام به بخش دولتی جهت راه‌اندازی مجدد کارخانه خودداری می‌کرد.

اختلاف تعرفه واردات شکر بین گمرک بندر چابهار و سازمان بازرگانی دولتی
اما مشکلات در همین جا ختم نشد. قرار بود ۲۰ هزار تن شکر خام جهت آغاز بکار کارخانه تحویل داده شود تا فعالیت سه ماهه آن را تضمین و موجب راه‌اندازی مجدد کارخانه پس از یکسال شود، اما اختلاف تعرفه واردات شکر بین گمرک بندر چابهار و سازمان بازرگانی دولتی ایران، مشکلاتی را بوجود آورد و موجب تاخیر در تحویل شکرخام به کارخانه شد.

بعد از واگذاری کارخانه قند فسا به بخش خصوصی، دستگاه‌های خارج شده از کارخانه برای تامین شکرخام مورد نیاز جهت آغاز بکار مجدد کرد.


هنوز مدتی از فعالیت مجدد این کارخانه نگذشته بود که به خاطر عدم وجود مواد اولیه چغندر و شکر سرخ ، کار در سال ۹۷ متوقف شد. کارگران بدون دریافت حقوق معوق بیکار شدند. آنها با اعتراض و تجمع مقابل استانداری ، خواستار راه اندازی کارخانه شدند.

پس از چهارماه تعطیلی کارخانه قند اواخر آبان ماه سال جاری بود که با پیگیری مسئولان قضایی استان و فرمانداری فسا، دوباره این واحد تولیدی کار خود شروع کرد، اما فقط چند روز کارگران مشغول به کار بودند که برای بار دوم کارخانه تعطیل شد.
کارگران کارخانه قند فسا باز هم بیکار شدند

یکی از کارگران کارخانه در این رابطه به خبرنگار ما می‌گوید: چند روزی است که دوباره بیکار شدیم. در حال حاضر از ۲۶۳ کارگر که در کارخانه کار می‌کردند فقط کارگران رسمی و نگهبان مشغول به کار و بقیه بیکارند.

وی می‌گوید: معوقات ما تا شهریور ماه پرداخت شده است. از ماه مهر تاکنون حقوقی دریافت نکرده ایم. مدیر عامل کارخانه به خاطر اینکه می‌خواهد آن را بفروشد مواد اولیه تهیه نمی‌کند. ما کارگران کارخانه قند فسا خواستار راه اندازی مجدد کارخانه هستیم.

این کارگر می‌افزاید: با وجود اینکه مسئولان پیگیر حقوق کارگران بودند و توانستند وضع را به یک شرایط مطلوب برسانند؛ اما مشکل کارگران کارخانه قند فسا به این سادگی حل نمی‌شود.

شرایط کارخانه قند فسا هر روز بدتر از روز دیگر می‌شود. به گفته کارگران، فروش کارخانه بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای این مجموعه است، کاش مسئولان، مبلغ حاصل از فروش کارخانه را به کارگران بپردازند؛ چرا که دیگر از تجمعات بدون نتیجه در خیابان و مقابل فرمانداری خسته شدیم. متاسفانه مدیر عامل کارخانه جوابگوی کارگران نیست.

مشکلات کارگران این کارخانه نیاز به ریشه یابی و عارضه یابی دارد
حسن آرگیو، فرماندار فسا هم در این رابطه می‌گوید: مشکلات کارگران این کارخانه نیاز به ریشه یابی و عارضه یابی دارد. جلسات متعددی را با کارگران و مسئولان کارخانه و مدیران مربوطه برگزار کردیم و توانستیم کارخانه را مجددا راه اندازی کنیم، اما با پایان فصل برداشت چغندر، فعالیت کارخانه متوقف شده است.

فرماندار فسا در ادامه با بیان اینکه مدیران و مالک کارخانه به تعهداتشان در مقابل کارگران عمل نکرده اند، می‌افزاید: این مهم سبب شده که همواره کارگران گله‌مند باشند؛ البته جهت رسیدگی به مشکلات کارگران، به دستگاه قضایی نامه فرستاده‌ایم تا فرآیند‌های قانونی از این مسیر انجام شود.
کارگران کارخانه قند فسا باز هم بیکار شدند

آرگیو می‌گوید: با توجه به تعطیلی کارخانه و بدهی این مجموعه به کارگران و دیگر جاها، فکر نمی‌کنم در شرایط فعلی کسی متقاضی خرید کارخانه قند فسا باشد.

وی معتقد است فروش کارخانه قند فسا باید در چارچوب قانون و با نظارت دستگاه قضایی انجام شود، باتوجه به اینکه بیشتر کارگران کارخانه در آستانه بازنشسته شدن هستند؛ بنابراین فروش این کارخانه باید مشروط بر تسویه مطالبات کارگران باشد.

لازم به ذکر است، کارخانه قند فسا روزانه می‌تواند ۸۰۰ تن چغندر قند را به شکر سفید تبدیل کند در واقع تا حدودی نیاز کشور را برطرف می‌کند، اما عدم حمایت دولت از این صنعت و کارخانه باعث بیکار شدن ۳۱۵ نفر در استان فارس شده است.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو،تاریخ انتشار:18دی1398،کد خبر: 818905،snn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین