شعارسال: دبیرکل مجمع جهانی تقریب اسلامی از رونمایی مدل مفهومی تقریب در جهان اسلام در ایام دهه فجر انقلاب خبر داد و سه لایه این مدل را تشریح کرد.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری در نشست علمی انقلاب اسلامی و تقریب مذاهب که به بررسی دیدگاه ها، اقدامات و دستاوردهای تقریبی آیت الله العظمی خامنه ای اختصاص داشت، گفت: ما در سازمان جدید مکلف به نوسازی و بهره برداری از نیروهای جوان هستیم و لذا طراحی در زمینه معماری مجمع صورت گرفت که گام اول این معماری، مدل مفهومی تقریب در جهان اسلام در ۵ لایه است.
او از رونمایی مدل مفهومی تقریب در جهان اسلام به مناسبت ایام دهه فجر خبر داد و افزود: این مدل مفهومی تقریب در جهان اسلام دو محور اساسی دارد؛ یکی حوزه امت ها و دوم حوزه دولت که وحدت امت اسلامی در حوزه امت و اتحادیه اسلامی در حوزه دولت هاست.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: مجموعه ای از مفاهیم را با توجه به بیانیه گام دوم استخراج و بازخوانی کرده و با تمرکز در حوزه بین الملل این مدل مفهومی را بازمهندسی و تدوین کردیم.
او، پرهیز از تفرقه و تعرض در جهان اسلام در سه لایه پرهیز از مشاجره، پرهیز از تنازع و پرهیز از جنگ، همکاری جهان اسلام مقابله با دشمن مشترک و احسان و دوستی با مسلمانان، هم افزایی ملل اسلامی در محورهای دانش، قدرت، ثروت و خدمت رسانی مشارکتی بین ملل اسلامی و امنیت، خودسازی ملل اسلامی و رشد معنوی و اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی و دستیابی به تمدن نوین اسلامی ۵ لایه اساسی این مدل مفهومی ذکر کرد.
شهریاری گفت: اگر بخواهیم تقریب و تفکر تقریب را گسترش داده و جهانی کنیم احتیاج به سه گام اساسی داریم که اولین گام جمع آوری اطلاعات در مورد نخبگان، اندیشمندان، فعالان، گروه ها، احزاب و دولتمردان مرتبط با تقریب ملل اسلامی است و بانک های اطلاعاتی در این زمینه تشکیل دهیم.
او از تاسیس ویکی تقریب در همین راستا خبر داد و گفت: اهمیت بانک های اطلاعاتی این است که می توانیم نسبت به افراد مختلف دارای معیارها و شاخص هایی شویم که تفکرات ما را در حوزه تقریب به هم نزدیک کند.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه این بانک های اطلاعاتی الزاما منحصر در جهان اسلام نمی شود، بیان داشت: ما در جهان اسلام مواجه با مشکلی هستیم و آن اینکه نخبگان جهان اسلام دارای مقامی هستند که این مقام و صندلی مانع از طرح افکار آزاد آنها به جهت درخطرانداختن منافع ملی کشورها می شود.
او در عین حال مدلی از به تحرک واداشتن نخبگان جهان اسلام ارائه و تصریح کرد: ما در جهان اسلام صندلی خاص نخبگان درجه دو داریم که می توانند اندیشه هایی را در کف جامعه سریان دهند و اگر بتوانیم تحرکی در آنها ایجاد کنیم بر نخبگان درجه یک تاثیرگذار خواهد بود.
شهریاری ابراز داشت: حضرت امام خمینی توانست حس معیت الهی را از خود به امت انتقال دهد و این انتقال باعث انقلاب اسلامی شد و لذا مردم وقتی به خیابان آمدند از تانک نترسیدند و این روحیه شجاعت و بی باکی که حاصل حس اقتدار الهی بود به بدنه اجتماع تزریق شد و شهید حاج قاسم سلیمانی حاصل این تزریق اقتدار الهی بود.
او خاطرنشان کرد: پیام امام ۵۷ تولید شد اما در ۸۷ به گوش رسید و دلیل آن هم به میدان آمدن اینترنت بود بنابراین مدلی که در تقریب باید دنبال کنیم ایجاد بانک های اطلاعاتی از کف اجتماعی است که می فهمند و در این زمینه حرکت دارند و ما باید بستر این ثبت نام را در نظام جمهوری اسلامی فراهم کنیم و لذا باید بسترهای مناسبی برای تبادل اطلاعات بین اشخاص فراهم کرد.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، ایجاد شبکه ارتباطی را لایه دوم مدل مفهومی تقریب در جهان اسلام عنوان کرد و گفت: تعاملات بین بدنه های اجتماعی امت اسلامی می تواند سبب انقلاب در کشورهای اسلامی شود که برای این منظور نیازمند ابزاری از جمله ویکی و باتو هستیم.
او تسلط نظام استکباری بر بستر مبادلات اسلامی را عامل فروکش کردن بیداری اسلامی دانست و گفت: اینها از بستر شبکه های اجتماعی برای حکمرانی در جهان استفاده می کنند لذا برای شکل دادن تبادلات اسلامی باید به ابزارهای مستقل مجهز شویم.
شهریاری، شبکه سازی خدماتی را لایه سوم مدل مفهومی تقریب ذکر کرد و ادامه داد: ما باید به جایی برسیم که پول الکترونیکی داشته باشیم و بتوانیم تحریم ها را دور بزنیم.
او تقریب واقعی و تشکیل اتحادیه اسلامی را در گرو تشکیل بانک های اطلاعاتی، وجود بستر امن برای تبادلات اطلاعات و تراکنش خدمت دانست.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شفقنا ،تاریخ انتشار: 16 بهمن 1398،کدخبر: 884375،www.fa.shafaqna.com