پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۹۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰

تحلیلی بر تحقق اصول ۱۵ و ۱۹ در دولت تدبیر و امید با یک تذکر اساسی

يكي از درخواست هاي مردم ايران در ادوار گذشته تاكنون اجراي اصول 15 و 19 قانون اساسي و تدريس و آموزش به زبان هاي محلي و بومي است ولی مبادا در تحقق وعده ها منافع ملی خدشه وارد شود

شعار سال: بدون شک یکی از خواسته های اصلی همه اقوام و مذاهب و هر شخص توجه به هویت مذهبی و قومی و دینی خود اوست و این مهم همه در قرآن تاکید شده و هم در قانون اساسی کشور به آن اشاره شده است.
این روزها بحث تدریس و آموزش زبان های محلی و تشکیل فراکسیون های مختلف نقل محافل و مجالس است و بر آن هستم به یک تحلیل گذرا با یک تذکر پیرامون این مهم اشاره کنم.

گام برداشتن در مسیر هویت ملی، مستلزم تامین نیازها و دغدغه های اولیه و اساسی هویت منطقه ای و قومی است و خوشبختانه قانون اساسی در اصل پانزدهم خود، مهمترین ابزار تحقق این امر، یعنی انتشار نشریه و کتاب و همچنین تدریس زبان های مختلف قومی و محلی در مدارس در کنار زبان فارسی را تجویز نموده است.

جمهوری اسلامی ایران به سبب وجود جلوه های گوناگون قومیتی و دینی در قلمروی خود مانند ترک ، فارس، کرد ، بلوچ ، عرب ، لر و مسیحی ، مسلمان ،زرتشتی و دارای ظرفیت بارزی جهت برقراری تعامل موفق اجتماعی درون سرزمینی است که متأسفانه تاریخ پرفراز و نشیب این مرز و بوم درصدی از آسیب پذیری از این حیث را نیز نشان می دهد.

لیکن این تنوع و لزوم حفظ هویت قومی و زبانی هموطنان ایرانی ، از نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) وخبرگان تدوین قانون اساسی پنهان نمانده و مورد بررسی و تاکید قرار گرفته است طوریکه در دیباچه این قانون با محور قرار دادن آیه ۹۲ سوره انبیاء «ان هذه اُمَتکُم امه واحده و اَنَا رَبُکُم فَاعبدِوَن» ( این امت شماست ،که امتی یگانه است و من پروردگار شما هستم، پس مرا بپرستید) مهر تاییدی بر حفظ و حمایت ازهویت دینی ،اعتقادی و ملی ایرانیان زده و ایشان به وحدت و یکپارچگی به طریق چنگ زدن به ریسمان محکم الهی «فَاعتَصموا بِجَبل الله جمیعاً ولاتَفَرقُوا» دعوت می نماید و به دنبال آن علیرغم اینکه در سایر اصول خود نامی از اقلیت های قومی ،زبانینبرده است، وجود آنها را نیز نفی نکرده و بصورت ضمنی به آنها اشاره شده و مورد احترامقرار گفته است . بطوریکه در رابطه با عدم تبعیض بر اساس زبان ،نژاد و قومیت و برخورداری یکسان همه اقوام و نژادها از حقوق و آزادیها به سبباصول ۱۹-۲۰ و بندهای ۸ و ۹و ۱۴ اصل ۳ و تصریح و تاکید دارد.

یکی از درخواست های اقوام مختلف ایرانی در ادوار گذشته تاکنون اجرای اصول ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی و تدریس و آموزش به زبان های محلی و بومی است که دولت روحانی از همان ابتدا با بیانیه شماره ۳ خود سعی در عملیاتی و تحقق این مهم کرد تا اینکه در سال پایانی عمر دولت تدبیر و امید دکتر روحانی و از چند مدت پیش این مساله مهر عمل به خود گرفت و تدریس زبان های آذری و کردی در دفترچه دانشگاه ها منظور شد.

در روی دیگر سکه برخی از بهارستان نشینان هم بیکار ننشسته و سعی در تشکیل فراکسیون های مختلف با عناوین اهل سنت و ترک نشینان و غیره کرده و می کنند که در نوع قابل تقدیر و تمجید است.
تحقق این موارد جزو خواسته های بحق مردم و وکلا در ادوار گذشته تا حال بوده ، تا اینکه این مهم در عمر دولت یازدهم و مجلس دهم اجرایی و عملیاتی شد.
البته ناگفته نماند استفاده از مسائل و مبانی قومیتی و مذهبی همیشه مورد استفاده جریان های سیاسی ، احزاب ، دولت ها و اشخاص برای کسب رای و جلب نظر مردمی بوده است و این را به عینه در انتخابات اخیر شهرستان ارومیه به عنوان ثقل مسائل قومیتی شاهد بودیم تا یک جریان دو قطبی پدید آمد و برخی موارد حاشیه ای را بدنبال داشت و بدون شک در آینده هم شاهد اینگونه تحرکات خواهیم بود.
بهرحال اقدام دولت تدبیر و امید و حرکت وکلای مردم در خانه ملت برای تحقق آرزوها و خواسته های بحق مردم امر بدیهی و قابل تقدیر است و این از خواسته های فرهنگی و تاریخی مردم است.
اما در این اثنا در کنار توجه به مسائل اقتصادی ؛ فرهنگی ، سیاسی و دیگر چالش های پیش رو ذکر یک نکته ضروری به نظر می رسد که مهم ترین آن توجه به منافع ملی و نظام و در سایه و لوای وحدت بین اقوام و مذاهب موجود است و زمانی این مسائل و حرکت ها به وحدت ملی و تقویت پایه های نظام انقلاب کمک خواهد کرد که حاشیه سازی نداشته باشد و موجب خدشه و لطمه به آرمان ها و اهداف انقلاب مد نظر معمار کبیر انقلاب و رهبری معظم نگردد.
در این شرایط حساس و خطرناک و بحران در کشورهای پیرامون و حتی خاورمیانه ؛ بدون شک اولویت تمامی اقدامات سیاسیون و حتی خود دولت بایستی توجه به وحدت بین اقوام ، مذاهب ، افکار و جریان ها باشد و قبل از هر اقدامی باید عواقب این مساله در نظر گرفته شود که مبادا این حرکات و اقدام به منافع ملی لطمه وارد سازد .
البته ناگفته نماند تشکیل این فراکسیونها نشان می دهد کشور بیش از هر زمان دیگر به تشکیل و تقویت احزاب قوی نیاز دارد و در کنار اجرایی کردن اصول قانون اساسی و تحقق خواسته های بحق مردم با یک نظامنامه قوی و اصولی بجای آنکه ما در داخل روی نقاط حساس و خطرناک قومیتی و مذهبی وارد شویم اساسنامه تشکیل احزاب را تقویت کرد و جریان های داخلی درصدد تقویت این حوزه حرکت کنند.

قانون برای همه ما فصل الخطاب است و تحقق این وعده ها به هر نیتی که باشد قابل تقدیر و ارزشمند و برای تقویت فرهنگی بومی و محلی بسیار حائز اهمیت بوده و لازم الاجراست ولی بدون شک با تشکیل هر فراکسیون و جریان ، افکار و افراد و جریان های دیگری درصدد تشکیل تیم و فراکسیون جبهه و جریان وابسته به خود حرکت می کنند و اگر مراقبت نشود این باعث چند دستگی و ایجاد تفرقه در کلان کشور و سرایت به استان ها و مناطق حساسی از جمله استان های زاگرس نشین از جمله آذربایجان غربی خواهد شد و مسوولان سیاسی ، رهبران فکری و تصمیم گیران کشور در قوای مقننه و مجریه باید مراقبت کنند که تدریس زبان ها و تشکیل فراکسیون ها و سایر حرکات موازی لطمه ای به مصالح نظام و انقلاب نزند و اولویت و اهداف اصلی در همه این افکار و تشکل ها باید تقویت مبانی فکری اسلام ، قرآن ، انقلاب و نظام باشد تا پیش زمینه ای برای ایجاد تفرقه در جامعه نگردد که در آینده مجبور به کنترل ، نظارت و راهبری و چه بسا با برخورد با برخی از حاشیه ها شویم و اصول و مبانی زیر پا له شود که برای حفظ و بقای آن تاکنون هزاران خون رنگین این مردم و ساکنین سرزمین زیبای ایران زمین از همه اقوام و مذاهب تقدیم شده است و اگر خدای ناکرده کسی خلاف این حرکت کند بفرموده رهبر معظم انقلاب بازی در میدان دشمن بوده و خائن به نظام و انقلاب است وگناه خائنین نابخشودنی است.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی جوان پرس، تاریخ انتشار 13 شهریور 95 ، کد مطلب: 95032:www.javanpress.ir

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۴
0
0
حیفه که زبان های محلی توسط بچه ها وجوونا داره فراموش میشه واموزش پرورش با اجرای این طرح میتونه به احیاش کمک کنه اما همیشه تعلل میکنه م.ق71
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین