پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۲۸۲۱۷۵
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۹
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی درباره برگزاری ۱۱۰ هزار کلاس آموزش دانشجویان و امکان حذف واحد‌های عملی توضیح داد.

شعار سال:‌ صبح امروز نشست خبری محمدحسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اینکه تمام دنیا حتی کشور‌های پیشرفته از شیوع بیماری کرونا غافلگیر شدند، گفت: تحت تاثیر این بیماری آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد و تقریبا همه دنیا به آموزش‌های مجازی روی آوردند.

امید ادامه داد: در این اوضاع برخی دانشگاه‌ها که زیرساخت لازم را داشتند کمتر آسیب دیدند؛ چرا که شرایط برگزاری کلاس‌های مجازی و همچنین آمادگی اساتید و دانشجویان را داشتند؛ اما برخی دانشگاه‌ها همچنان بعد از چهار الی پنج ماه هنوز نتوانستند خود را با شرایط تطبیق دهند.

 
شرایط دانشگاه جامع علمی کاربردی در روز‌های نخست شیوع کرونا
وی بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در روز‌های نخست شیوع کرونا شرایط ویژه‌ای داشت و چون پیش از این هیچ گونه زیرساختی را برای آموزش‌های غیرحضوری نداشت، تصمیم گرفت این مسئله را در دانشگاه به جریان بیندازد.

امید با بیان اینکه در دانشگاه جامع هیچ کدام از اساتید و دانشجویان آمادگی برگزاری کلاس‌های مجازی را نداشتند، عنوان کرد: حدود ۱۱۰ هزار کلاس داشتیم که این مورد تنها در دانشگاه علمی کاربردی اتفاق می‌افتد و دیگر دانشگاه‌های کشور کمتر از این تعداد کلاس آموزشی دارند؛ بنابراین باید سامانه‌ای را تدارک می‌دیدیم که آمادگی اجرای این برنامه سنگین را داشته باشد. دانشگاه جامع علمی کاربردی تا چند سال گذشته ثبت نام‌های دانشجویان را به صورت دستی انجام می‌داد لذا فراهم کردن زیرساخت آموزش‌های مجازی کار دشواری بود.
برگزاری ۱۱۰ هزار کلاس مجازی در سامانه‌ای بومی
رئیس دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد: وقتی دیدیم نمی‌توانیم کلاس‌های آموزشی را همانند سابق دنبال کنیم تصمیم گرفتیم آموزش مجازی را برای ۱۱۰ هزار کلاس خود فراهم کنیم؛ لذا در ایام عید نوروز که همه کشور تعطیل بودند در دانشگاه علمی کاربردی همه مشغول کار بوده و در نهایت توانستیم سامانه بومی را برای برگزاری کلاس‌های مجازی خود داشته باشیم به گونه‌ای که از شانزدهم فروردین ماه ۹۹ کلاس‌ها به جریان افتاد.

به گفته وی طبیعی است که در روز‌های نخست برگزاری کلاس‌های غیرحضوری نواقص و گلایه مندی‌هایی وجود داشت، اما این نواقص همچون پهنای باند نامناسب و سرعت پایین اینترنت به تدریج مرتفع شد و طبق آخرین آمار حدود چهار درصد از مدرسین دانشگاه علمی کاربردی تنها موفق نشدند از طریق سامانه آموزش مجازی کار‌های خود را پیش برند.

امید برگزاری کلاس‌های برخط و آنلاین را انقلابی در آموزش دانشگاه جامع دانست و اظهار داشت: این مسئله باعث شد تا بسیاری از مدرسان دانشگاه که جزوات و راه‌های تدریس شان کهنه شده بود مجبور شوند که اطلاعات خود را بروز و مطالب جدیدی را بارگذاری کنند.

وی افزود: قطعا همچنان برای برگزاری کلاس‌های آنلاین نواقصی وجود دارد، اما در حال حاضر کلاس‌ها به صورت مستمر برگزار می‌شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: بخش عمده کلاس‌های دانشجویان ما (بین ۶۰ تا ۷۰) درصد به صورت عملی و در محیط کار برگزار می‌شود و مابقی بخش‌های نظری هستند که خود این بخش نیز دارای قسمت عملی است. تاکنون بخش‌های نظری به واسطه برگزاری آموزش‌های مجازی انجام شده اند و طبق دستور و اجازه ستاد‌های منطقه‌ای و ستاد کرونا برگزاری کلاس‌های عملی نیز آغاز شده است.

رئیس دانشگاه جامع با اشاره به تاخیر در آموزش‌ها به دلیل شیوع بیماری کرونا اعلام کرد: کرونا باعث شد زمان ترم تحصیلی را تمدید و بازه امتحانات را تغییر دهیم در این خصوص امتحانات دانشجویان ما از ۲۱ تیر ماه تا ۱۷ مرداد ماه برگزار خواهد شد و در این فاصله تا ۲۱ تیر کلاس‌های رفع اشکال و عملی برگزار می‌شوند.
 
آموزش‌های عملی را نمی‌توان به شکل مجازی برگزار کرد
امید با اشاره به درخواست برخی دانشجویان این دانشگاه مبنی بر برگزار نشدن کلاس‌های عملی و به تعویق انداختن آن‌ها در روز‌های کرونایی عنوان کرد: کسانی که علاقه‌مند نیستند در کلاس‌های عملی شرکت کنند این امکان را دارند که واحد‌های عملی خود را حذف کنند. آموزش‌های عملی را نمی‌توان به شکل مجازی برگزار کرد و تنها دانشگاه می‌تواند این اجازه را به دانشجویان بدهد که در صورت عدم علاقه مندی برای شرکت در واحد‌های عملی آن‌ها بتوانند این واحد درسی خود را حذف کنند.

وی افزود: در حقیقت دانشجویانی که تمایلی به شرکت در کلاس‌های عملی ندارند در دو صورت می‌توانند ترم شان را ادامه دهند. یا دروس عملی یا دروس عملی بخش نظری خود را بدون محدودیت حذف کنند (در نیم سال‌های گذشته حذف واحد‌های درسی در بازه زمانی خاصی انجام می‌شد، اما به دلیل شرایط ویژه این روز‌ها این اجازه هم اکنون به دانشجویان داده می‌شود) یا اینکه با توجه به آنچه در بعضی از استان‌های قرمز امکان برگزاری کلاس‌های حضوری نیست، این اجازه داده شده است که برگزاری آن‌ها به تعویق افتاده و نمرات دروس ناتمام رد شود و دانشجویان بتوانند در بهترین فرصت (تا پایان تابستان) نسبت به حضور در کلاس‌های عملی اقدام کنند (این امکان در نیم سال‌های گذشته تنها برای دانشجویان ارشد و دکتری فراهم بود که در این نیم سال برای دانشجویان کارشناسی نیز فراهم شد.)

امید بیان کرد: اگر هیچ وقت اجازه برگزاری کلاس‌های حضوری عملی را نداشته باشیم درس حذف خواهد شد اینکه برخی از دانشجویان عنوان می‌کنند که چرا خود دانشگاه نسبت به حذف واحد عملی دانشجویان اقدام نمی‌کند در جواب باید گفت دانشگاه هرگز این کار را انجام نمی‌دهد چرا که ممکن است برخی از دانشجویان تنها دو یا چند واحد درس عملی داشته باشند تا زمان فارغ التحصیلی و اگر این واحد را حذف کنیم کار‌های فارغ التحصیلی و سربازی آن‌ها به تعویق خواهد افتاد لذا در این خصوص تصمیم گیری به دانشجویان واگذار شده است.

امید با بیان اینکه آموزش مجازی برای دانشگاه جامع دستاورد و تصمیم جدیدی را به ارمغان آورده است، تصریح کرد: دانشگاه جامع در برخی از واحد‌های خود مدرسان توانمندی را دارد در مقابل برخی از واحد‌های دورافتاده ما به این اساتید دسترسی ندارند بنابراین در حال برنامه ریزی هستیم تا بعد از پایان این نیم سال برنامه‌های آموزش مجازی و تولید محتوا برای دروس مهم و اساتید برتر را تضمین کنیم تا این تولید محتوا بتواند در اختیار تمام دانشجویان قرار گیرد طبیعتا مالکیت معنوی این محتوا در اختیار دانشگاه و استاد مربوطه است. این کار هزینه‌های دانشگاه را کاهش داده و سنجش و کیفیت آموزش‌ها را بالا می‌برد.

رئیس دانشگاه جامع با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کلاس‌های عملی حضوری و همچنین امتحاناتی که حضوری برگزار می‌شوند، گفت: تمامی این برنامه‌ها با فرض رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده از سوی نظام سلامت است یعنی مواد ضدعفونی کننده در آن کلاس حتما گذاشته شده است و دانشجویان باید با ماسک شرکت کنند. رعایت نکات بهداشتی جزو بدیهی هاست و ما روی این موضوع نظارت خواهیم کرد.

امید درباره کاهش هزینه‌های دانشگاه با به راه انداختن آموزش‌های مجازی گفت: این موضوع در دانشگاه‌های دولتی می‌تواند صادق باشد چرا که هزینه‌های خوابگاه و سلف نیز در این مدت کاسته شده است، اما دانشگاه جامع دانشجویان غیربومی و خوابگاه ندارد و هزینه مراکز با این شیوه کمتر نمی‌شود، چون مدرس همان پولی را که در زمان حضور در کلاس‌ها می‌گرفته است، در حال حاضر نیز با برگزاری آموزش‌های مجازی نیز دریافت می‌کند حتی اخیرا برخی مدرسان تقاضا کردند، چون اینترنت استفاده از سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه رایگان نشده است دانشگاه باید هزینه اینترنت این اساتید را بپردازد.

وی ادامه داد: بنابراین در حال حاضر هزینه‌های دانشگاه کمتر نشده است، اما در دورانی که به مرحله تولید محتوا رسیده و بتوانیم این محتوا را در اختیار دانشجویان قرار دهیم دیگر لازم نیست پول بیشتری را به اساتید بدهیم و در این صورت هزینه دانشگاه کمتر خواهد شد.

رئیس دانشگاه جامع تاکید کرد: تا زمانی که استانداری به واحد‌های علمی کاربردی برای برگزاری کلاس‌های عملی و امتحانات به شکل حضوری اجازه دهد این شرایط ادامه خواهد داشت و در صورتی که اجازه صادر نشود واحد‌های عملی تا بهترین فرصت برای برگزاری برگزار نخواهند شد و نمره ناتمام رد می‌شود.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو، تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۵۵۵۵۸، www.snn.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین