پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۱۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹

راه‌اندازی اتاق تزریق اعتیاد اولویت نیست/ رشد قارچ‌گونه برخی سیاست‌ها در حوزه اعتیاد

کارشناس و پژوهشگر اعتیاد گفت: این همه مدارس و خانواده‌های بی‌اطلاع نسبت به اعتیاد داریم و در جامعه اطلاع‌رسانی کم است، بنابراین باید این اقدامات در کشور انجام شود و سپس به سراغ ساختن اتاق تزریق اعتیاد برویم.

شعار سال: هومان نارنجی‌ها، در رابطه با راه‌اندازی اتاق‌های تزریق امن، گفت: در کشورها دو نوع سرمایه‌گذاری انجام می‌شود گاهی بودجه‌ای اختصاص می‌یابد که دستاورد و سودی دارد اما گاهی در هزینه اثربخشی آن شک است بنابر این باید در نظر بگیریم اگر بودجه‌ای داریم کجا بهتر است هزینه شود.

وی ادامه داد: در این رابطه هم باید ببینیم سیستم خدمات ما آیاجوابگوی راه‌اندازی اتاق‌های تزریق است یا خیر، به نظر می‌رسد در وهله اول راه‌اندازی چنین اتاق‌هایی بد نباشد اما باید ببینیم افرادی که معتاد تزریقی هستند نیازمند این خدمات هستند و می‌توانند با چنین روشی زندگی کنند.

این درمانگر و پژوهشگر اعتیاد ادامه داد:‌اگر این مسئله اولویت ملی در حوزه اعتیاد دانسته شود نیاز داریم که هر چه سریعتر در رابطه با آن پژوهش انجام شود در حالی که هنوز نسبت به این موضوع شک و تردید وجود دارد.

وی گفت:‌در حال حاضر پوشش برنامه‌های پیشگیری در کشور و در حوزه اعتیاد کمتر از 5 درصد است آن وقت اگر بیاییم برای ایجاد اتاق‌های تزریق امن، اعتبار بگذاریم و آن را اولویت قرار دهیم درست نیست، بلکه باید به برنامه‌ها متناسب با حجم و مخاطب آنها بها بدهیم نه اینکه برنامه‌ای بسازیم و فقط گروه خاصی از آن بهره‌مند شوند و بعد این گروه را نتوانیم در برنامه‌های دیگر جمع و جور کنیم.

وی ادامه داد:‌باید ابتدا مشخص شود که معتادان تزریقی چه تعداد هستند و چه تعداد حاضرند به این مراکز بیایند و چه میزان از آن بهره خواهند گرفت. باید در این زمینه بودجه‌ها تفکیک شوند.

نارنجی‌ها با بیان اینکه ایجاد اتاق ترزیق امن نیاز به کار تحقیقاتی دارد گفت:‌راه‌اندازی این اتاق‌ها به صورت پایلوت در سه استان پرخطر کار خوبی است چرا که در غیر اینصورت نمی‌توان به طور قطع گفت که این برنامه در ایران و متناسب با فرهنگ ما جواب می‌دهد یا خیر.باید ارزیابی‌های لازم انجام شود و اگر نتایج خوب بود نسبت به اجرای آن تصمیم‌گیری شود.

کارشناس و پژوهشگر اعتیاد ادامه داد: اگر 70 درصد بودجه‌ای را روی مباحث پیشگیری، 25 درصد در درمان و 5 درصد در حوزه کاهش آسیب هزینه کنیم مناسب عمل کرده‌ایم در غیر اینصورت اگر 80 درصد اعتبارات به سمت هزینه کردن برود اشتباه است و باید تخصیص اعتبارات و عملکرد حوزه‌ها با توجه به اولویت‌ها مشخص شود.

نارنجی‌ها ادامه داد: این همه مدارس و خانواده‌های بی‌اطلاع داریم که نسبت به اعتیاد اطلاعات کافی ندارند و در جامعه اطلاع‌رسانی کم است بنابراین باید این اقدامات در کشور انجام شود و سپس به سراغ ساختن اتاق تزریق برویم.

وی ادامه داد: اولویت قرار دادن یک گروه کوچک، سیاست خوبی نیست در حال حاضر اولویت‌بخشی در حوزه اعتیاد در سطح سیاست‌گذاری‌های کلان باید لحاظ شود وگرنه اینکه یک بخشی قارچ‌کونه و رشد سرطانی داشته باشد یک اختلال محسوب می‌شود.

این درمانگر و پژوهشگر اعتیاد گفت:‌لازم نیست تمام خدمات در حوزه اعتیاد کشورهای دیگر را در کشورمان پیاده‌سازی کنیم بلکه بهتر است در تمام بخش‌های مرتبط با اعتیاد بودجه‌های مناسبی اختصاص پیدا کنند تا به تعادل برسیم نه اینکه از هر چیزی مدلی داشته باشیم.

اتاق تزریق امن یا Safe injection room: وقتی مصرف مواد در محیط و شرایط نامناسب پاتوق‌ها انجام شود - مثلا در هوای سرد، فضای ناایمن، عدم دسترسی به امکانات درمانی و امدادی یا بدون حضور اشخاص دیگری که در صورت بروز مشکل کمک برسانند- مشکلات بیشتری برای مصرف‌کننده ایجاد می‌شود و حتی ممکن است در اثر مسمومیت حاد و اوردوز یا بیش‌مصرفی، فرد جانش را هم از دست بدهد. از طرف دیگر حضور معتادان با ظاهر نامناسب در معابر و مصرف مواد در محیط‌های عمومی نیز پیامدهای اجتماعی به دنبال دارد، بنابراین در برخی از کشورها برای کنترل این مشکلات محل‌هایی را معمولا در کنار مراکز گذری در نظر گرفته‌اند که فرد بتواند در شرایط محیطی مناسب‌تر و با ابزار ایمن‌تر موادش را مصرف و درصورت نیاز خدمات درمانی و حمایتی نیز دریافت کند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 3 مهر 95 ، کد مطلب: 13950703000890:www.farsnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین