پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 11
کد خبر: ۳۰۲۶۵۵
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
به‌عبارت دقیق‌تر در سال ۸۷ تنها ۱۱۷ هزار و ۷۱۷ نفر از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی و حرفه‌های مهندسی نتوانسته بودند برای خود شغلی دست و پا کنند که این رقم در سال ۹۶ به ۳۲۵ هزار و ۴۳۷ نفر رسیده است؛ یعنی بیکاری در این رشته‌ها ۱۷۶ درصد رشد داشته است!
شعار سال: این روز‌ها بسیاری از خانواده‌ها درگیر انتخاب رشته فرزندان خود برای ورود به دانشگاه هستند؛ آزمون سراسری سال ۹۹ در روز‌های ۲۹ تا ۳۱ مرداد و اول شهریور با رقابت بیش از یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۴۴۹ نفر در ۳۹۲ شهر کشور برگزار شد. از تعداد یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ کارت صادر شده در آزمون سال ۹۹ تعداد یک میلیون و ۱۶۶ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بوده‌اند و ظرفیت پذیرش تعداد ۱۷۵ هزار و ۸۴۹ نفر است.

بر اساس اطلاعیه‌ها داوطلبان تا روز ۷ مهر ۹۹ فرصت دارند بر اساس دستورالعمل نحوه انتخاب رشته اینترنتی، ۱۵۰ کدرشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

در این میان قطعا داوطلبان و خانواده‌ها به دنبال یک انتخاب رشته مناسب و «آینده دار» هستند تا بتوانند پس از فارغ التحصیلی شب بیدار ماندن‌ها را جبران کنند. پس اطلاع از آینده شغل‌ها می‌تواند برای هر کسی دورنمای خوبی را برای یک انتخاب رشته مناسب قرار دهد.

اگر نگاهی به آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران درخصوص بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی طی ۱۰ سال گذشته داشته باشیم، متوجه می‌شویم از میان اطلاعات مربوط به بیکاری ۲۱ رشته دانشگاهی که از سوی این مرکز منتشر شده، سیر بیکاری در میان رشته‌های فنی و مهندسی نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی شیب تندتری داشته و بسیاری از دانشجویانی که به امید مهندس شدن یا رسیدن به مراکز صنعتی کشور خود را به دانشگاه‌ها رسانده‌اند، در طول ۱۰ سال گذشته در زمره بیکارترین فارغ‌التحصیلان قرار گرفته‌اند.


آمار جمعیت بیکار فارغ التحصیل یا در حال تحصیل و درصد رشد بیکاری

چه رشته‌های را انتخاب کنیم که در آینده بیکار باشیم!
به‌عبارت دقیق‌تر در سال ۸۷ تنها ۱۱۷ هزار و ۷۱۷ نفر از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی و حرفه‌های مهندسی نتوانسته بودند برای خود شغلی دست و پا کنند که این رقم در سال ۹۶ به ۳۲۵ هزار و ۴۳۷ نفر رسیده است؛ یعنی بیکاری در این رشته‌ها ۱۷۶ درصد رشد داشته است!

درحالی که قطعا در همین بازه زمانی ۱۰ ساله نیاز صنایع نیز رشد چشمگیری داشته است و درصورت فراهم بودن زیرساخت‌های لازم قطعا باید به جای وجود رشد بیکاری، شاهد کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار در این رشته‌ها می‌بودیم. موضوع قابل‌توجه درباره آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار در حوزه بیکاری فارغ‌التحصیلان این است که هرچه بیکاری در رشته‌های فنی و مهندسی و رشته‌هایی که بازار کاری‌شان در حوزه صنعت است، طی ۱۰ سال گذشته بالا رفته؛ اما در حوزه‌های دیگر کاهش چشمگیری یافته است، به‌طور مثال تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار در رشته روزنامه‌نگاری و اطلاع‌رسانی در سال ۸۷، پنج هزار و ۳۰۶ نفر بوده که این تعداد در سال ۹۶ به سه هزار و ۲۳۶ نفر رسیده است، یعنی رشد بیکاری در این رشته تنها ۶۳ درصد بوده است.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرنامه دانشجویان ایران، تاریخ انتشار: ۷مهر ۱۳۹۹، کد خبر: iusnews.ir، ۳۷۱۴۲۴
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین