پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۳۰۴۳۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳

از بحران سرمایه در گردش تا افزایش سرمایه

در حال حاضر بازار سرمایه و ناشرین شرکت‌ها به ورود نقدینگی و تامین مالی از طریق افزایش سرمایه احتیاج دارند.
شعار سال: طبق قانون تجارت افزایش سرمایه می‌تواند از ۴ منبع یا محل تامین شود؛ اول پرداخت نقدی، دوم مطالبات حال شده اشخاص از جمله سهامداران، سوم سود تقسیم نشده یا اندوخته‌ها یا صرف سهام و نهایتا اوراق قرضه که فعلا موضوعیتی ندارد.

در حالت اول با ورود نقدینگی وتزریق آن امکان اجرای برنامه‌های شرکت‌های شرکت عمدتا سرمایه گذاری بلندمدت و همچنین سرمایه در گردش فراهم و بقولی پول جدید وارد شرکت می‌شود.

در حالات دوم و سوم طرح و برنامه‌های در جریان، مانع خروج نقدینگی و حفظ سطح فعالیت و بنیه مالی خواهد شد و مدیریت را از نگرانی احتمال خروج منابعی که میتواند با تصمیم سهامداران صورت گیرد در می‌آورد. طریق دیگری از افزایش سرمایه است که با وجود تعارض با مفاهیم گزارشگری مالی، در سال‌های اخیر با وضع قوانین و مقررات خاص در بازار سرمایه جذابیت پیدا کرده و آن افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها است.
اگر چه چنین طریقی پشتوانه منطقی در جهت قابلیت اتکاتر شدن اطلاعات و واقعی‌تر نشان دادن ترازنامه دارد ولیکن کمکی به تامین مالی و ارتقای سطح فعالیت و توسعه عملیات شرکت نمی‌کند.

زیرا نقدینگی‌ای را وارد شرکت نمی‌کند. افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی بیش از آنچه به شرکت کمک کند، با تجزیه قیمت بازار سهام ناشر به باوری غلط، واجد مزیت‌های دیگر محل‌های افزایش سرمایه وانمود می‌شود و متاسفانه سیاستگذاران و فعالان بازار نیز تمایلی به اصلاح باور‌های موجود و جلوگیری از تحریف آن نشان نمی‌دهند.

با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و محدودیت ورود منابع خارجی که طرح‌های توسعه و اجرای پروژه‌ها جدید با وقفه روبرو کرده است، شرایط تورمی بوجود آمده و پیش رو، تلف شدن سرمایه در گردش شرکت‌ها امری قطعی و اجتناب ناپذیر است بترتیبی که با افزایش بهای خرید مواد و کالا، دستمزد و دیگر هزینه‌ها و همچنین نگرانی از وصول به موقع مطالبات از مشتریان به میزان تورم واقعی منابع در گردش تحلیل می‌رود. پس مدیران وظیفه دارند به طرق مختلف سهامداران را متوجه کاهش سطح فعالیت‌ها ناشی از این امر نموده و علاوه بر طرق دیگر تامین مالی، پیشنهاد افزایش سرمایه از محل‌های نقدی، مطالبات حال شده، سود تقسیم نشده، اندوخته‌ها و صرف سهام را در اولویت قرار دهند. از این‌رو، تجدید نظر در سیاست‌های تقسیم سود و یا تزریق نقدینگی، می‌تواند از بروز بحران سرمایه در گردش پیشگیری کند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از صدای بورس، تاریخ انتشار: ۱۶مهر ۱۳۹۹، کدخبر: sedayebourse.ir، ۴۱۸۲۸۵
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
0
0
الان مردم بخوان سرمایه خودشون رو حفظ کنن واقعا با مشکل روبرو میشن کاری که دقیقا دولت باید برای مردم انجام بده اما خب در واقع این امر شدنی نیست
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین