پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۴۷۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹
کتابخانه سهروردی زنجان که در سال ۱۳۴۶ در قالب یک قرائت‌خانه دایر شد، امروز نیز روزانه میزبان ۳۵۰ نفر از اعضا از جمله محققان و پژوهشگران برای مطالعه و پژوهش است.
شعار سال: همچنانکه جامعه مدرن امروزی با بهره‌گیری از تکنولوژی نوین سعی در کسب هر چه بیشتر اطلاعات داشته و ارتقای سطح دانش توسط کشور‌های مختلف روندی رو به رشد دارد، فضای مجازی نیز راهکار‌های دستیابی سریع به خوراک فکری مورد نیاز مخاطبان مختلف را فراهم کرده است.

با این حال و اگرچه دستیابی به منابع مختلف از طریق فضای مجازی سهل‌الوصول‌تر شده، هنوز هم بسیاری از متقاضیات اطلاعات، خواهان گردآوری مطالب مورد نیازشان از طریق کتاب هستند و ترجیح می‌دهند با حضور در فضای کتابخانه، به این دیتا‌ها دسترسی پیدا کنند.

در زنجان هم چند کتابخانه مجهز با فضای مطلوب برای مطالعه و همچنین تحقیق و پژوهش وجود دارد که در روزز‌های عادی میزبان تعداد زیادی از محققان، پژوهشگران و دانشجویان هستند. قدیمی‌ترینِ این کتابخانه‌ها، «کتابخانه سهروردی» است.

کتابخانه سهروردی زنجان در سال ۱۳۴۶ به صورت قرائت‌خانه در خیابان سعدی وسط فعال بوده و مسئولیت آن را شخصی به‌نام ابراهیم همتیان بر عهده داشته است. در سال ۱۳۵۶ این کتابخانه به محل فعلی یعنی روبه‌روی مخابرات منتقل می‌شود و در حال حاضر هم با همان بنای قدیمی در سه طبقه، فعال و دایر است.

چند سال قبل سردر و نمای بیرونی کتابخانه سهروردی مرمت شد و هم‌اکنون هم این کتابخانه در بخش‌های مختلفی در حال ارائه خدمات به عموم است.

بخش‌های مخزن اصلی، بخش مرجع و کتب عربی، سالن مطالعه، بخش کتب درسی، بخش زنجان‌شناسی، دفاع مقدس و بخش دیداری و شنیداری و بخش کودک و نوجوان ازجمله بخش‌های کتابخانه سهروردی است.

از قدیمی‌ترین کتابخانه زنجان چه می‌دانیم؟
طبقه اول کتابخانه شامل بخش اداری کتابخانه و بخش مرجع و کتاب عربی، طبقه دوم شامل مخزن و سالن مطالعه و طبقه سوم نیز شامل سالن آمفی تئاتر کتابخانه برای برگزاری برنامه‌ها و جلسات مختلف است.

با توجه به قرارگیری کتابخانه سهروردی در مرکز شهر زنجان و دسترسی اغلب مردم به آن، تعداد اعضای این کتابخانه بیشتر از سایر کتابخانه‌ها بوده و تقریبا در همه ایام مملو از افرادی است که در آن به مطالعه می‌پردازند.

بخش مخزن این کتابخانه دارای ۳۳ هزار نسخه کتاب در موضوعات مختلف است و به‌صورت قفسه‌باز اداره می‌شود؛ یعنی مراجعه‌کننده شخصا می‌تواند در داخل مخزن کتابخانه، منابع مورد نظر خود را بررسی کند و سپس کتاب مورد نظر خود آن را امانت بگیرد.

کتابخانه سهروردی دارای بخش کتاب‌های درسی نیز هست و فی‌الواقع پرطرفدارترین بخش کتابخانه، همین بخش محسوب می‌شود، چراکه دارای منابع درسی از مقاطع ابتدای تا دکترا است.

همچنین بخش کودک و نوجوانان این کتابخانه با بیش از ۲۵۰۰ نسخه کتاب آماده ارائه خدمت به خردسالان، کودکان و نوجوانان است.بخش دیداری شنیداری کتابخانه سهروردی نیز دارای ۳۰۰ لوح فشرده در زمینه‌های مختلف آموزشی و مذهبی است.

بخش زنجان‌شناسی نیز از دیگر بخش‌های ویژه کتابخانه سهروردی است که در آن مشاهیر استان به‌صورت مفصل معرفی شده و کتاب‌هایی در این زمینه موجود است. همچنین این بخش با بیش از ۱۰۰۰ نسخه کتاب در زمینه‌های زندگینامه شهدا، رمان‌های دفاع مقدس، خاطرات جنگ و... قابل استفاده عموم است.

بخش مرجع و کتب عربی هم در دو واحد مجزا در طبقه همکف کتابخانه به‌صورت مستقل قرار دارد و با کتاب‌های نفیس و معتبر مرجع و کتا‌ب‌های به زبان عربی مورد استفاده پژوهشگران و محققین قرار می‌گیرد.

بخش نشریات نیز شامل هفته‌نامه، ماهانه، فصلنامه یا گاهنامه در زمینه‌های موضوعی مختلف ادبی، روانشناسی، فلسفی، سیاسی اجتماعی و … در دسترس مراجعین قرار می‌گیرد و همچنین ۵ عنوان روزنامه سراسری و یک عنوان روزنامه محلی روزانه به‌طور منظم در دسترس مراجعین است.

از قدیمی‌ترین کتابخانه زنجان چه می‌دانیم؟
سالن مطالعه این کتابخانه نیز دارای ۷۰ صندلی است که به‌صورت شیفتی اداره می‌شود؛ یعنی به صورت زوج و فرد اداره شده و زمان حضور آقایان و خانم‌ها در آن برعکس است.

همچنین برای برگزاری مراسم و همایش‌ها، سالن آمفی تئاتر و سالن همایش کتابخانه سهروردی با ظرفیت ۲۵۰ نفر دایر بوده و در ایام عادی به‌صورت روزانه میزبان برنامه‌های فرهنگی شامل نقد کتاب، جلسات نقد، معرفی کتاب و ... است.

مسئول کتابخانه سهروردی زنجان درباره قدمت این کتابخانه گفت: کتابخانه سهروردی قبل از انقلاب هم فعال بوده و به‌همین علت برخی از اعضای آن، ۴۰ یا ۵۰ سال پیش در این کتابخانه عضو شده‌اند.

«زهرا نجفلو» با اشاره به اینکه دسترسی راحت به این کتابخانه به‌علت واقع شدن در مرکز شهر نیز از دیگر دلایل استقبال اعضا از آن است، اضافه کرد: در ایام عادی تقریبا روزانه ۳۵۰ نفر برای مطالعه به کتابخانه مراجعه می‌کنند.

وی تعداد اعضای این کتابخانه را ۲۰۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: این کتابخانه به روش سیستم باز اداره می‌شود و مراجعه‌کننده شخصا می‌تواند در داخل مخزن کتابخانه منابع مورد نظر خود را بررسی و پس از انتخاب کتاب مورد نظر خود آن را به امانت بگیرد.

مسئول کتابخانه سهروردی زنجان با اشاره به اینکه این کتابخانه دارای ۷ دستگاه رایانه مجهز به نرم‌افزار کتابخانه‌ای «نمایه» است، گفت: از این تعداد دو دستگاه برای جستجوی کتاب در اختیار اعضاء قرار گرفته و بقیه برای انجام کار‌های فنی و فعالیت‌های کتابخانه اعم از فهرست‌نویسی، پذیرش اعضا و امانت‌دهی کتاب و جستجوی مقالات علمی و آموزشی به کار می‌روند.

وی به برنامه‌های این کتابخانه در ایام کرونا نیز اشاره کرد و افزود: اجرای برنامه‌های مجازی روزانه در قالب نشست‌های معرفی کتاب با دعوت از نویسندگان و شعرا، اجرای برنامه‌های خلاقانه که با مشارکت اعضا از طریق صفحه مجازی کتابخانه، معرفی روزانه کتاب، برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع «کرونا را شکست می‌دهیم»، آموزش‌های بهداشتی برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا از جمله برنامه‌های اجرایی در این ایام است.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایبنا، تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹، کدخبر:. ibna.ir، ۲۹۹۰۴۵
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
0
0
زنجان هم واقعا مهد فرهنگ و هنر در ایران هست و اساتید بزرگی داره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین